Haute Provence

Het natuurpark de Haute Provence is vooral bekend vanwege de indrukwekkende kloof van de Verdon, de lavendelvelden, de prachtige meertjes en karakteristieke dorpjes, de zuivere lucht en het uitzonderlijk aantal zonuren per jaar. Alle ingrediënten voor een fantastische wandelweek.

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

 

De rivier de Verdon bepaalt voor een groot deel het ruige landschap. Provence gaat heel vanzelfsprekend samen met charme en het goede leven; dus bij uitstek geschikt als vakantiebestemming! Met zijn vredige heuvels waar we de krekels kunnen horen zingen, de prachtige lavendelvelden en olijfboomgaarden, het struikgewas met de heerlijke geuren van tijm en rozemarijn en de indrukwekkende canyon van Verdon. Deze populaire streek is rijk aan toeristische trekpleisters; we kunnen het niet over de Provence hebben zonder de schitterende hooggelegen karakteristieke dorpjes. Tevens geliefd voor zijn smakelijke gastronomie en eeuwenoude tradities, kunnen de charmes van de Provence maar moeilijk weerstaan worden met zijn kleurrijke markten en heerlijke specialiteiten.

De Grand Canyon van Frankrijk, zo wordt de Gorges du Verdon ook wel genoemd. En die benaming is het helemaal waard, want het is ook echt een grootse kloof: prachtige vergezichten, scherpe rotspunten, beangstigende dieptes en schitterende natuur. De Gorges du Verdon is een uniek gebied in Frankrijk, waar je kunt genieten van de uitzichten maar ook van de flora en fauna, zoals bijvoorbeeld de tientallen vale gieren met een spanwijdte van twee en een halve meter, en in april de bloeiende rotsmispel, om maar wat te noemen. De kloof zelf is ongeveer 25 kilometer in doorsnede, maar de weg eromheen meet zo’n 120 kilometer.

Vanuit ons karakteristieke verblijf in de rustgevende omgeving op de hoogvlakte ( 800m) zullen wij eerst de mooie omgeving verkennen. Meerdere dagen rijden wij naar het beginpunt van de wandelingen . Tijdens  deze ritjes maken we kennis met het afwisselende landschap. In de Alpes de Haute-Provence is het heerlijk wandelen. Geniet van deze mooie ongerepte streek met uitgestrekte bossen, hoogvlaktes, kloven, riviertjes en authentieke dorpjes. Tel daarbij de olijvenpluk en truffelmarkten op en je hebt een niet te missen bestemming voor liefhebbers van natuur en cultuur.

Karakter van de wandelingen

Het niveau van de wandelingen is verschillend. In de directe omgeving zijn de hoogteverschillen niet zo groot. We hebben uitzicht op valleien en wandelen door afwisselend heuvelachtig gebied. De wandelingen in de buurt van de Gorge du Verdon vereisen meer conditie vanwege de hoogteverschillen en de duur van de wandelingen. Het is altijd mogelijk om een rustdag in te lassen.

Verblijf

We verblijven op een mooi verbouwde boerderij in la Blache. De accommodatie heeft 6 gites tot zijn beschikking met 1 of 2 slaapkamers en ligt een een mooie omgeving, die rust uitstraalt in een Franse sfeer, met een weids uitzicht over de velden en zicht op het gebergte in de Verdon.  www.lablache.com

 

Programma

Dag 1
Heenreis  
Dag 2

Wandelduur: 3-4 uur
12,4 km
350 m stijgen en dalen

Rondwandeling La Blache
We beginnen onze eerste wandeldag meteen vanuit ons verblijf. Een mooie inloopwandeling langs de velden in de omgeving.Een mooie indruk van de Provence. 
Dag 3

Wandelduur: 3,5 uur
8 km
450 m stijgen en dalen

Les Cadières de Brandis

De Cadières de Brandis bestaan uit drie grote rotsen in de vorm van gigantische stoelen (‘cadière’ betekent ‘stoel’ in de Provence) en zijn een extra geologisch fenomeen in de kloven van de Verdon. De oorsprong van deze kalksteenformatie is niet alleen te wijten aan erosie, het is een complexer gegeven.Men zegt dat de Cadières de Brandis de bewakers zijn van de ingang van de Gorges du Verdon. Deze rotsen uit dolomiet met een chaotisch reliëf worden in het provençaals ‘stoelen’ genoemd. Vanaf de Cadières heeft men een prachtig zicht op de vallei van de Verdon en het gehucht Brandis.

Dag 4

Wandelduur: 3,5 uur
10 km
300 m stijgen en dalen

Rondwandeling Hameau du Poil
Het dorpje du Poil, is gelegen op 1220 m hoogte en het lijkt te zijn aangeplant tussen rotsformaties. In de 19e eeuw telde het nog 400 zielen, maar inmiddels wonen er slechts nog enkele herders in dit dorpje omgeven door prachtige natuur. We vinden er nog traditionele landbouw, enkele schapen , fruitbomen en varkens.
Dag 5

Wandelduur: 3 uur
9,4 km
500m stijgen en dalen

Rondwandeling Gorge de Travans

Vandaag komen we in de omgeving van de magnifieke kloof. De kloof is ontstaan door duizenden jaren erosie op de zachtere delen van het kalksteen. Langzaam spoelt het sediment weg door de constante stroming, terwijl de hardere stukken achterblijven. De rivier zoekt daartussen haar weg. Inmiddels is de kloof op sommige plekken 300 meter diep. Er ontstaat een ondergronds netwerk, dat de valleien voedt. Er zijn diverse ecosystemen en een grote diversiteit aan planten. Rotsplanten zoals de Jeneverbes struiken, mosvarens bij het water. Ook de fauna is uitbundig. Zo leven er wel 40 verschillende vogelsoorten,  zoals de koningsarend, gemzen, reptielen en vissen, zoals de forel.

Dag 6

Wandelduur: 4-5 uur
12,7 km

660 m stijgen en dalen
El Castillon par las Baumes
Een prachtige wandeling in de omgeving van het liefelijke dorpje Moustiers-Sainte-Marie in de Alpes-de-Haute-Provence. Je wandelt door een gevarieerd landschap met olijfbomen, dennen bossen afwisselen met prachtige uitzichten op deze Provencaalse omgeving. Verder zul je genieten van rust en natuurlijke geluiden. Nabij En Naups verlaten we even de luswandeling voor een uitstapje naar de top van Le Castillon. In eerste instantie een klim door een prachtig stukje bos, later een deel over een verharde weg richting Saint Jurs.  Vanaf de Sommet Le Castillon heeft u werkelijk een fantastisch uitzicht op het Lac de Sainte Croix, Plateau Valensole, Saint-Jurs, Riez, Aerodrome de Puimoisson en de Montagne de Lure. Uiteraard is in de verte de Mont Ventoux zichtbaar. Als u geluk heeft zweven de gieren hier rond de top en heeft u een mooi zicht op deze prachtige vogels.

Dag 7

Wandelduur: 5 uur
16 km

700 m stijgen en dalen

Wandelduur: 4 uur

Canyon du Verdon
Natuurlijk sluiten we deze wandelweek af met de wandeling naar de kloof. De meest populaire wandeling en we zullen vandaag dan ook veel wandelaars tegemoet lopen en passeren.
Het is een lange en geen gemakkelijke wandeling, maar met prachtig zicht op de kliffen van de Artuby en de bochten van de Verdon. We passeren reusachtige gewelven en hebben zicht op het woest stromende water.
Een fantastische afsluiting van ons verblijf in de Haute Provence.

Dag 8
Terugreis
Met de minbus naar het treinstation en vandaar de terugreis naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

 • za
  17
  okt
  2020
  za
  24
  okt
  2020

  NIEUW: Haute Provence (boekbaar)

  8 dagen

  € 795 incl. 7 diners, excl. treinreis / €1095 incl. treinreis. Nu met €50 vroegboekkorting.

  Meer informatie over deze wandelreis

   

 • za
  01
  mei
  2021
  za
  08
  mei
  2021

  Haute Provence (boekbaar)

  8 dagen

  € 845 incl. 7 diners, excl. treinreis / €1095 incl. treinreis. Nu met €50 vroegboekkorting.

  Meer informatie over deze wandelreis

   

*Let op: Vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de treinreservering en de prijs van het treinticket niet meer garanderen. Deelnemers uit België kunnen in Brussel op de trein stappen.
Het is ook mogelijk met eigen vervoer naar La Blache te gaan.

Inbegrepen

 • logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • 6 x diner
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Treinticket € 300
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer van €100

Accommodatie

Accommodatie la blache

In het Provencaalse gehucht La Blache is het in oktober nog volop genieten van bijna zomerse temperaturen, van de okergele graanvelden, geschoren lavendel en bomen in fraai kleurenpalet. Gelegen tussen de prachtige wandelgebieden van de Gorges du Verdon, Gorges de Trévans, La Vallée de L’Asse en de hoogvlakte van Valensole waar de uitzichten overweldigend zijn. Ervaar de rust, ruimte, onwaarschijnlijk weids landschap en ruige bergen.
We verblijven in verschillende gites die zijn gelegen rond de boerderij met de gemeenschappelijke eetruimte.

Het is mogelijk om een 1-persoonskamer te boeken tegen een toeslag (zie “vertrekdata en prijzen”).

Praktische informatie

Financiën

Net als in Nederland wordt in Frankrijk met euro’s betaald.  In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Frankrijk is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Op la Blache wordt er gegeten in de sfeervolle tuin bij de boerderij. De eigenaren verzorgen alle maaltijden.
Dat de maaltijden met veel liefde en aandacht worden bereid dat kun je wel proeven.
In de gites is een keuken en een koelkast en daar kun je eigen drankjes koud zetten .

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Frankrijk dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Heen- en terugreis

Treinreis 17-24 oktober 2020

Heenreis, zaterdag 17 oktober 2020

Vertrek: 10.15 Amsterdam (vanaf elk station in Nederland inbegrepen)

Aankomst 12.08 Brussel

Vertrek: 12.59 Brussel

Aankomst: 18.34 Aix-en-Provence

 

Terugreis, zaterdag 24 oktober 2020

Vertrek: 12.26 Aix-en-Provence

Aankomst: 17.43 Brussel

Vertrek 18.52 Brussel

Aankomst: 20.44 Amsterdam (naar elk station in Nederland inbegrepen)

 

Treinreis 1-8 mei 2021

Nog niet bekend.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boekingsformulier Haute Provence

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.