Cabo de Gata groepsreis

Tijdens deze 8-daagse groepsreis maken we 6 afwisselende kust- en bergwandelingen in Cabo de Gata, Andalusië. Cabo de Gata heeft de meest ongerepte stranden van de Mediterrane Spaanse kustlijn. We wandelen in dit natuurpark over prachtige kustpaden, en door de ruige natuur in het binnenland die soms aan Western films doet denken. 

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 2 (onze wandelniveaus)
Type accommodatie: vakantiehuis
Type vervoer: vliegreis
 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

Cabo de Gata ligt in het uiterste zuidoosten van Spanje en kent nog weinig toerisme. Het gebied heeft de meeste zonuren van Europa. De gemiddelde jaartemperatuur is 20 graden. De beste periodes om te wandelen zijn winter, voor- en najaar. In de wintermaanden is het er meestal zonnig en is de temperatuur overdag te vergelijken met een prachtige voorjaarsdag in Nederland. In de maanden april tot juni heeft zuidoost Spanje voor onze begrippen zomerse temperaturen. In de zomermaanden is het te warm om te wandelen. Cabo de Gata heeft de mooiste en meest ongerepte stranden van de hele mediterrane Spaanse kustlijn en heeft de status van beschermd natuurpark (Parque Natural). De omgeving diende als achtergrond voor films als Lawrence of Arabia, Indiana Jones, Cleopatra en Once upon a time in the West. Het natuurpark is in tweeën verdeeld. Wij verblijven in het interessante oostelijke deel, waar veel kunstenaars en ontwerpers uit Madrid komen om inspiratie te zoeken.
Ieder appartement heeft een terras. In de ochtend haal je een ontbijtje in de lokale supermarkt, op steenworp afstand en kun je genietend van uitzicht op zee en/ of bergen je ontbijt nuttigen en je lunchpakket voor tijdens de wandeling klaar maken. Zo bepaal je zelf op welk tijdstip je eet en kun je je eigen ontbijt samenstellen.
Met het minibusje rijden we naar het begin van de wandeling. De reisbegeleider loopt alle wandelingen mee. Twee dagen kan er vanuit de accommodatie worden gestart. ‘s-Avonds kan er worden gedineerd in een restaurant in het dorp, of worden gegeten aan zee bij de accommodatie. Er kan worden gekookt, of er kan bijvoorbeeld een grote pan paella worden bezorgd. 

Karakter van de wandelingen

De wandelingen die je maakt binnen en buiten het natuurpark zijn zeer afwisselend. Zo lopen we zowel in de bergen als langs de kust. Je zult je verbazen over de grote verscheidenheid aan landschappen.
De hoogteverschillen zijn maximaal 600 meter, maar je moet wel rekening houden met het lopen over los gesteente, waarvoor tredzekerheid vereist is en hoge wandelschoenen met een goed profiel.
De korte routes hebben niveau 1,5 tot niveau 2 met een hoogteverschil tot 300m.  De langere wandelingen hebben niveau 2,5, met een hoogteverschil tot 600m.

Programma

 

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Spanje en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding in Las Negras.
Dag 2

Wandelduur: 2,5 uur
Profiel: 100 m stijgen en dalen

Wandeling El Playazo

We maken een rondwandeling vanuit Las Negras, via de “rambla”, naar een van de mooiste strandjes langs de kustlijn: El Playazo. De zee heeft hier natuurlijke waterbekkens gevormd, die uitnodigen tot een frisse duik. Door palmbomen langs de kustlijn lijkt dit een tropische omgeving. Over een kustpad loopt de wandeling langs een oude burcht terug naar Las Negras.

Dag 3

Wandelduur: 2,5 uur
Profiel: 300 m stijgen en dalen

Wandeling Níjar – Huebro

We rijden naar  Níjar, een traditioneel Spaans dorp waar de handnijverheid nog steeds zichtbaar aanwezig is. U vindt hier handgeweven kleden en aardewerk. De wandeling loopt van Níjar naar Huebro door een kloof, tussen landbouw terrassen en langs historisch aangelegde waternetwerken van de Arabieren. Door deze watervoorziening loopt u door een bijzonder groene kloof. Vanuit Huebro loopt u dezelfde route terug naar Níjar. Daar heb je tijd om door de pottenbakkerswijk te slenteren, te winkelen of op het terras bij de kerk wat te gaan drinken.

Dag 4

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 300 m stijgen en dalen
Rondwandeling San José

De route start in San José, vanwaar we afdalen tot op het strand van Genoveses. Langs het kustpad wat we zullen volgen staan Agaven, een karakteristieke plant voor deze streek. De wandeling passeert verschillende idyllische strandjes die alleen te voet bereikbaar zijn. De stranden zijn omgeven door indrukwekkende basaltzuilen. Vanaf Playa de Barronal loopt het wandelpad weer landinwaarts door een cactusplantage en passeren we nog een Don Quichotte achtige windmolen voordat we weer eindigen in San José.

Dag 5

Wandelduur: 5 uur
Profiel: 600 m stijgen en dalen
Wandeling Rodalquilar – Isleta del Moro

We starten bij de goudmijnen in Rodalquilar. Hier ziet u hoe tot eind vijftiger jaren het goud werd gewonnen en vervoerd naar de kust om per boot verscheept te worden. Voor het delven werden bergen tot ontploffing gebracht. Hierdoor zijn de fel gekleurde aders in het gesteente zichtbaar.
U kunt de rondwandeling weer beëindigen bij de  mijnen of verder lopen tot Isleta del Moro.
U klimt verder omhoog via rotsen en een kloof , bezaaid met glanzende groene palmstruiken. Op de top ( 615 m) heeft u uitzicht over het gehele park. De afdaling via een smal bergpaadje is lang, maar mooi. Via het palmenbos, eindigen we op het strand va Isleta en gaan aan zee bij de vissersbootjes nog wat drinken voor vertrek.

Variant
Wandelduur: 3 uur
Profiel: 300 m stijgen en dalen

Dag 6

El Ergamason
Profiel: 50 m stijgen en dalen
wandelduur : 1,5 uur


Sorbas
Profiel: 100 m stijgen en dalen
Wandelduur 2 uur

Wandeling El Argamason

Vandaag staan er twee kortere routes op het programma. De eerste wandeling beginnen we in het dorpje El Argamason. De wandeling loopt door een opgedroogde rivierbedding, waar u tussen de door water uitgesleten kalksteenrotsen loopt. De terugweg lopen we bovenlangs, waardoor u een totaal ander landschap ervaart.

Wandeling Sorbas
’s Middags wandelen we door het natuurpark El Karst en Yesos. De rivier die dit gebied doorkruist maakt dit bijzondere dal tot een soort oase. In dit gebied leven schildpadden en slechtvalken en er komen zeldzame narcissoorten voor. Door geologische processen zijn er helderwitte kristallen gevormd in de rotsen, die u prachtig ziet schitteren door het zonlicht.

Dag 7

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 450 m stijgen en dalen
Wandeling  Las Negras -Agua Amargua

Vanuit de accommodatie volgen we het oorspronkelijke visserspad naar Las Agua Amargua, een gemoedelijk vissersplaatsje met een fijn zandstrand. Het pad loopt langs de kust bovenlangs verschillende strandjes. Bij de bijzondere hippienederzetting San Pedro dalen we af naar het strandje om even te pauzeren. Je kunt hetzelfde pad terug lopen als je de wandeling wilt inkorten. Of je loopt nog twee en een half uur verder klimmend en dalend met prachtige vergezichten over de kustlijn en de vallei in de binnenlanden. 

Dag 8
Terugreis
Vervoer per minibus naar het vliegveld en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag!

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoons kamer
 • Transfers ter plaatse
 • Wandelbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Vlucht ( wel inbegrepen in december)
 • ontbijt, lunch en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten (€27,50)
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer (verschillende mogelijkheden: zie “accommodatie”)

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

 

accommodatie cabo de gata 1 accommodatie cabo de gata 2 accommodatie cabo de gata 3

U verblijft in een Spaans appartementencomplex met verschillende appartementen, direct aan zee. De appartementen liggen in het oude centrum van Las Negras, een klein vissersdorpje met de flair van een boerendorp. Er is een behoorlijke supermarkt op 100 m van de accommodatie in het dorp en er zijn verschillende restaurantjes. Alle appartementen  zijn verschillend. Ze hebben allemaal een woonkamer/keuken/badkamer. En een wasmachine, waardoor je niet zoveel kleding hoeft mee te nemen. 

1-persoonskamers en toeslagen (beschikbaarheid altijd op aanvraag)

 • 1-persoonskamer, badkamer gedeeld met één andere deelnemer: €150
 • 1-persoons appartement, eigen badkamer: € 200 oktober/ € 225 december
 • 1-persoons huisje, eigen badkamer direct aan zee : € 250 oktober/ € 300 december
 • 2 persoons huisje direct aan zee € 100 per persoon bij 2 personen ( op aanvraag )

Praktische informatie

 

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Er is een supermarkt in het dorp op 50m van de accommodatie. U koopt zelf de benodigdheden voor ontbijt en het lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Ieder appartement heeft een keuken. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dag rugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrek dag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Heen- en terugreis

Cabo de Gata  17 oktober 2023 – 24 oktober 2023

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
17-10-2023
Rotterdam Almeria 7.10 9.55 HV5643
Terugvlucht
24-10-2023
Almeria Rotterdam 10.40 13.25 HV5644

 

 

Cabo de Gata  27 december 2023 – 3 januari 2024

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
27-12-2023
Rotterdam Alicante 16.25 18.50 HV5053
Terugvlucht
3-1-2024
Alicante Rotterdam 19.40 22.15 HV5054

 

Boekingsformulier Cabo de Gata

 

Klik op de knop hieronder om het boekingsformulier voor Cabo de Gata in een nieuw tabblad te openen.

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.