Cabo de Gata groepsreis (Andalusië)

Cabo de Gata heeft de meest ongerepte stranden van de Mediterrane Spaanse kustlijn. We wandelen in dit natuurpark over prachtige kustpaden, en door de ruige natuur in het binnenland die soms aan Western films doet denken.

 

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingimpressieprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

 

Cabo de Gata ligt in het uiterste zuidoosten van Spanje en kent nog weinig toerisme. Het gebied heeft de meeste zonuren van Europa. De gemiddelde jaartemperatuur is 20 graden. De beste periodes om te wandelen zijn winter, voor- en najaar. In de wintermaanden is het er meestal zonnig en is de temperatuur overdag te vergelijken met een prachtige voorjaarsdag in Nederland. De avonden zijn fris en dan is het aangenaam zitten bij een haardvuur. In de maanden april tot juni heeft zuidoost Spanje voor onze begrippen zomerse temperaturen. In de zomermaanden is het te warm om te wandelen. Cabo de Gata heeft de mooiste en meest ongerepte stranden van de hele mediterrane Spaanse kustlijn en heeft de status van beschermd natuurpark (Parque Natural). De omgeving diende als achtergrond voor films als Lawrence of Arabia, Indiana Jones, Cleopatra en Once upon a time in the West. Het natuurpark is in tweeën verdeeld. Wij verblijven in het interessante oostelijke deel, waar veel kunstenaars en ontwerpers uit Madrid komen om inspiratie te zoeken.

Programma

 

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Spanje en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding in Las Negras.
Dag 2

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 200 m stijgen en dalen
Rondwandeling Los Escullos

Los Escullos (“de kliffen”) zijn indrukwekkende rotsen die het decor van deze route vormen. Deze rotsen waren oorspronkelijk duinen, die door de tijd heen versteend zijn. De route voert over landwegen, geitenpaden en een uitgedroogde rivierbedding. Onderweg komt u historische bouwwerken tegen, waaronder een waterrad en resten van het Castillo-Bateria San Felipe. De rondwandeling start in Los Escullos en loopt via de dorpen El Pozo de los Frailes en San José terug naar het startpunt.

Variant
U kunt tot San José lopen, waar u dan aan het einde van de middag weer wordt opgehaald. San José is een kustplaatsje met een aantal winkeltjes en restaurantjes met terrasjes en barretjes aan de haven.

Dag 3

Wandelduur: 2,5 uur
Profiel: 300 m stijgen en dalenWandelduur: 2,5 uur
Profiel: 50 m stijgen en dalen
Wandeling Níjar – Huebro

Vandaag staan er twee kortere wandelingen op het programma. In de ochtend start de wandeling in Níjar, een traditioneel Spaans dorp waar de handnijverheid nog steeds zichtbaar aanwezig is. U vindt hier handgeweven kleden en aardewerk. De wandeling loopt van Níjar naar Huebro door een kloof, tussen landbouw terrassen en langs historisch aangelegde waternetwerken van de Arabieren. Door deze watervoorziening loopt u door een bijzonder groene kloof. Vanuit Huebro loopt u dezelfde route terug naar Nígar.

Rondwandeling El Playazo
Na de lunch lopen we een rondwandeling vanuit Las Negras, via de “rambla”, naar een van de mooiste strandjes langs de kustlijn: El Playazo. De zee heeft hier natuurlijke waterbekkens gevormd, die uitnodigen tot een frisse duik. Door palmbomen langs de kustlijn lijkt dit een tropische omgeving. Over een kustpad loopt de wandeling langs een oude burcht terug naar Las Negras.

Dag 4

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 300 m stijgen en dalen
Rondwandeling San José

De route start in San José, vanwaar we afdalen tot op het strand van Genoveses. Langs het kustpad wat we zullen volgen staan Agaven, een karakteristieke plant voor deze streek. De wandeling passeert verschillende idyllische strandjes die alleen te voet bereikbaar zijn. De stranden zijn omgeven door indrukwekkende basaltzuilen. Vanaf Playa de Barronal loopt het wandelpad weer landinwaarts door een cactusplantage en passeren we nog een Don Quichotte achtige windmolen voordat we weer eindigen in San José.

Dag 5

Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 600 m stijgen en dalen
Wandeling Rodalquilar – Isleta del Moro

We straten bij de goudmijnen in Rodalquilar. Hier ziet u hoe tot eind vijftiger jaren het goud werd gewonnen en vervoerd naar de kust om per boot verscheept te worden. Voor het delven werden bergen tot ontploffing gebracht.Hierdoor zijn de fel gekleurde aders in het gesteente zichtbaar.
U kunt de rondwandeling weer beïndigen bij de  mijnen of verder lopen tot Isleta del Moro.
U klimt verder omhoog via rotsen en een kloof , bezaaid met glanzende groene palmstruiken. Op de top ( 615 m) heeft u uitzicht over het gehele park. De afdaling via een smal bergpaadje is lang, maar mooi. Via het palmenbos, eindigen we op het strand va Isleta en gaan aan zee bij de vissersbootjes nog wat drinken voor vertrek.

Variant
Wandelduur: 2,5 uur
Profiel: 300 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Rodalquilar (3 uur).

Dag 6

Wandelduur: 1,5 uur
Profiel: 50 m stijgen en dalenWandelduur: 2 uur
Profiel: 100 m stijgen en dalen
Wandeling El Argamason

Vandaag staan er wederom twee kortere routes op het programma. De eerste wandeling beginnen we in het dorpje El Argamason. De wandeling loopt door een opgedroogde rivierbedding, waar u tussen de door water uitgesleten kalksteenrotsen loopt. De terugweg lopen we bovenlangs, waardoor u een totaal ander landschap ervaart.

 

 

Wandeling Sorbas
’s Middags wandelen we door het natuurpark El Karst en Yesos. De rivier die dit gebied doorkruist maakt dit bijzondere dal tot een soort oase. In dit gebied leven schildpadden en slechtvalken en er komen zeldzame narcissoorten voor. Door geologische processen zijn er helderwitte kristallen gevormd in de rotsen, die u prachtig ziet schitteren door het zonlicht.

Dag 7

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 450 m stijgen en dalen
Wandeling Agua Amargua – Las Negras

Agua Amargua is een gemoedelijk vissersplaatsje met een fijn zandstrand. Vanuit dit dorp volgen we het oorspronkelijke visserspad naar Las Negras. Het pad loopt langs de kust bovenlangs verschillende strandjes. Bij de bijzondere hippienederzetting San Pedro dalen we af naar het strandje om even te pauzeren.

Dag 8
Terugreis
Vervoer per minibus naar het vliegveld en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag!

Inbegrepen

 • Vlucht
 • Logies o.b.v. 2-persoons kamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Transfers ter plaatse
 • Wandelbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten (€27,50)
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer (verschillende mogelijkheden: zie “accommodatie”)

Accommodatie

 

accommodatie cabo de gata 1 accommodatie cabo de gata 2 accommodatie cabo de gata 3

U verblijft in een Spaans appartementencomplex met verschillende appartementen, direct aan zee. Bij het gezamenlijke ontbijt is de zee vanaf het terras op nog geen 50 meter afstand. De appartementen liggen in het oude centrum van Las Negras, een klein vissersdorpje met de flair van een boerendorp. Er is een behoorlijke supermarkt in het dorp en er zijn verschillende restaurantjes. Alle appartementen  zijn verschillend.

1-persoonskamers en toeslagen (beschikbaarheid altijd op 

 • 1-persoonskamer, badkamer gedeeld met één andere deelnemer: €150
 • 1-persoons appartement, eigen badkamer: € 200 oktober/ € 225 december
 • 1-persoons huisje, eigen badkamer direct aan zee : € 250 oktober/ € 300 december
 • 2 persoons huisje direct aan zee € 100 per persoon bij 2 personen ( op aanvraag )

Praktische informatie

 

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Heen- en terugreis

 

Cabo de Gata 23 oktober – 30 oktober

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
23-10-2020
Rotterdam
RTM
Almeria
LEI
07.10 9.55 HV5643
Transavia
Terugvlucht
30-10-2020
Almeria
LEI
Rotterdam
RTM
10:40 13:25 HV5644
Transavia

Cabo de Gata  27 december 2020 – 3 januari 2021

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
27-12-2021

Amsterdam
AMS
Alicante
ALC
17.00 19.40 HV6145
Transavia
Terugvlucht
3-1-2022
Alicante
ALC
Amsterdam
AMS
20:30 23:20 HV6146
Transavia

 Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boekingsformulier Cabo de Gata

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.