Rondreis Balearen

 • Eilandhoppen van Menorca naar Mallorca en naar Ibiza. Drie eilanden van de Balearen in één reis. Een gevarieerd wandelparadijs, met een groot netwerk aan wandelpaden. De mooiste perioden zijn van eind februari tot eind mei, waarin de eilanden zich presenteren als een bloeiend en vruchtbaar paradijs. Ook in de herfst is het wandelweer ideaal, evenals de temperatuur van het zeewater, waardoor een duik na afloop van de wandeling zeer aangenaam kan zijn. De trein- en bootreizen zijn een avontuur op zich. Per minibus maken wij mooie ritjes langs rotsige kusten en groene gebergtes over het eiland naar het begin van de wandeling. We verblijven in authentieke finca’s met zwembad of direct aan zee.
Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 2,5
Type accommodatie: villa’s
Type vervoer: trein- en bootreis

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

De Balearen hebben een subtropisch mediterraan klimaat en hebben een goed wandelnetwerk met zowel kust- als bergpaden.

Menorca is een authentiek eiland, met weinig bebouwing aan de rotsachtige kust met weids zicht over het landschap, met veel planten- en vogelsoorten. Het is een tamelijk rotsachtig eiland, met een overwegend heuvelachtig landschap, en met vele mooie stranden. De natuur is er grillig, met ravijnen, grotten en een ruige kustlijn. En tussen de rotsstranden en steile kliffen bevinden zich ook vele mooie verborgen plekjes, als idyllische baaien met zandstranden. De natuur leent zich prima voor wandelingen, langs groene gebieden, stille vissersdorpjes en verdedigingstorens uit de Engelse tijd. De Romeinen en de Moren hebben daar hun sporen achtergelaten.

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Het eiland heeft twee gezichten: het massatoerisme aan de oostkant en het tegen bebouwing beschermde deel in het noordwesten. De grillige kust en het het ruige Tramuntana gebergte zijn verrassend mooi. Mallorca heeft prachtige oude bergdorpjes zoals Sóller, Biniaraix en Fornalutx. Ook Palma de Mallorca, de hoofdstad, is zeker een bezoek waard.

Ibiza is een klein, overzichtelijk eiland, gekenmerkt door steile bizarre klifkusten en vele rotseilandjes, maar heeft eveneens mooie baaien en zandstranden. Het heeft een aantrekkelijk binnenland met kleinschalige landbouw. We maken kustwandelingen met spectaculaire uitzichten, eenzame kliffen en vuurtorens. De Middellandse zee toont zich in alle kleurschakeringen van turkoois tot kobaltblauw.

Karakter van de wandelingen

Tijdens deze  rondreis zul je een waar eilandgevoel ervaren. De wandelingen zijn gevarieerd wat betreft het landschap en niveau. Er kan weer volop worden gedifferentieerd. Op veel wandeldagen kun je kiezen voor een makkelijke variant en soms een uitdagender route. Je kunt natuurlijk ook een dagje naar de stad, het strand of thuis blijven. We verblijven op alle eilanden in een mooie villa in een prachtige omgeving aan zee of in het groen.

Verblijf

De accommodaties zijn met zorg uitgezocht. Alle authentieke finca’s hebben zes slaapkamers en minimaal vier badkamers. De huizen hebben een mooie tuin met zwembad of liggen aan zee. Het ontbijt is in de mooie tuin en je maakt je eigen lunchpakket klaar. In de supermarkt kun je eigen drankjes en versnaperingen kopen. Er is een grote keuken in ieder huis. In Barcelona verblijven we in een hotel in de buurt van het treinstation, vanwaar we de reis kunnen voortzetten per minibus. Wil je je reis verlengen met bijvoorbeeld een aantal dagen Barcelona of Valencia, dan kunnen wij dat voor je regelen.

Programma

Dag 1 en 2

Reis per trein en boot naar Menorca

Je vertrek in de ochtend per trein naar Barcelona, waar je nog dezelfde avond arriveert. In de buurt van het station verblijven we in een hotel. De boot vertrekt pas de volgende avond en je kunt overdag dus nog de stad in of bijvoorbeeld met de metro naar de Sagrada Família, die je altijd nog wilde zien. We gaan met de nachtboot naar Menorca en je slaapt in een comfortabele hut op de boot. We zullen de volgende morgen aankomen in de haven van Menorca.

Dag 3

Menorca Balearen Spanje Groepsreis Wandelreis

Aankomst Menorca

Vanaf de boot rijden we naar onze accommodatie in Menorca. Bij de supermarkt kun je drankjes en versnaperingen halen voor de komende dagen. Er is een grote keuken en koelkast in het huis. In de middag kunnen we te voet de omgeving verkennen.

Dag 4

Wandelduur: 3,5 uur 
14 kilometer
Hoogteverschil: 300 m

Na Macaret – kaap Favàritx

We gaan over de dam, passeren de  zoutmeren en bereiken via een oude burcht de kaap Favàritx. 

Dag 5

Wandelduur: 5 uur
16 kilometer
Hoogteverschil: 560 m

Kaap Favàritx – Sa Mesquida

Langs de geërodeerde en onbevolkte oostkust zien we bizarre “maanlandschappen” met gestold magma. Het betoverende landschap door het natuurpark is uitnodigend genoeg om door te gaan tot de bewoonde wereld in het levendige stadje Es Grau en vandaar naar de prachtige burcht van Sa Mesquida.

Dag 6

Wandelduur: 4 uur
15 kilometer
hoogteverschil: 400 m

Cala de Cavalleria – Binifalda

Mooie, maar pittige etappe vanaf Cala Pilar. Het smalle kustpad gaat op en neer. Rood, grijs en zwart gesteente vormt een mooi contrast met dit groene deel van het eiland. Mooie vergezichten brengen ons deze laatste dag naar Binifalda.

Dag 7

 

Mallorca Balearen Spanje Groepsreis Wandelreis

Doorreis per boot naar Mallorca

We zien al snel het Tramuntana gebergte van het eiland Mallorca in zicht komen. Na een boottocht van ongeveer 4 uur komen we aan in Alcúdia, een plaats in het noordoosten van het eiland, en rijden naar ons heerlijke verblijf in Mallorca, met het terras aan zee. Je kunt in de middag met de bus naar Palma de Mallorca om het oude deel van de stad en de mooie kathedraal te bekijken. Je kunt er een goed restaurant zoeken en in de avond terugkeren naar Alcúdia.

Dag 8

Wandelduur: 3,5 uur
12 kilometer
hoogteverschil  300 m

Cala Torta

Via mooie zandstrandjes langs de kust lopen we tot de oude Moorse watertoren Morro d’ Albaca, gelegen tussen de pijnbomen aan zee. Je kunt de toren beklimmen om daarmee een nog beter zicht te hebben op de noordwestelijke kaap de Ferrutx.

Alternatief:
Het is ook mogelijk een kortere rondwandeling te maken van nog geen twee uur.

Dag 9

Wandelduur: 3,5 uur
11,5 kilometer
hoogteverschil  500 m

Cap de Formentor

De Fumat is de meest bekende bergtop op het schiereiland Formentor. Vanaf de top heb je een spectaculair panoramisch uitzicht over het gehele schiereiland. Je daalt af via een zigzaggend vuurtorenpad.

Alternatief:
Er is weer een mogelijkheid om een kortere rondwandeling te doen van ongeveer anderhalf uur en 250 meter klimmen en dalen.

Dag 10

Mallorca Balearen Spanje Groepsreis Wandelreis

Wandelduur: 3,5 uur
11,8 kilometer
Profiel: 390 m stijgen en dalen

Rondwandeling bij het klooster van Lluc

Vandaag maken we een oriënterende wandeling over pelgrimspaden door de schaduwrijke steeneiken bossen. Tijdens de wandeling geniet u van vergezichten op het klooster van Lluc. De route voert door mooi gevormde karstformaties. Het eindpunt van de wandeling is het klooster van Lluc, waar de zwarte Madonna wordt aanbeden. Er is gelegenheid om het klooster met de kloostergangen en de botanische tuin te bezoeken. Ook is er een groot plein waar wat gedronken kan worden.

Variant
Uitbereiding mogelijk van ca. 1,5 uur en 150 meter extra stijgen en dalen, met een route langs rotsen. Voor wandelaars die van extra uitdaging houden.

Dag 11

Mallorca Balearen Spanje Groepsreis Wandelreis
Wandelduur :3,5 uur
Profiel: 200 m stijgen en 900m dalen
11,6 kilometer

Mallorca Balearen Spanje Groepsreis Wandelreis
4,5 uur
Profiel: 600 m stijgen en dalen
11,7 kilometer

Wandeling Cúber – Soller

Langs het bergmeer bereiken we het schaduwrijke bos waar de afdaling begint. We komen in een grandioze kloof en al dalend hebben we mooi uitzicht op het gebergte en de dopjes aan de voet van het gebergte. Vandaag dalen we voornamelijk af en eindigen in het pittoreske bergdorp Sóller, met een mooi plein rondom de bijzondere kerk met vele terrasjes en winkeltjes.

Alternatief 1:Rondwandeling bij Tossals Verds

Mooie, pittige rondwandeling bij Tossals Verds voor de geoefende wandelaar met een goede conditie.
De wandeling voert door een prachtig groen dal. Tijdens deze wandeling heeft u zicht op de indrukwekkende tafelberg. We lopen langs de bergflank omhoog, door ruig gebergte, over kasseien en langs een waterkanaal. Op hoogte kijken we op het enorme stuwmeer Gorg Blau.

Alternatief 2: Wandeling rond het stuwmeer

Je kunt ook een wandeling maken rond het stuwmeer en meerijden naar het sfeervolle dorpje Biniaraixt en Soller om de rest van de groep bij een cafeetje te halen.

Dag 12

Overtocht naar Ibiza 

Je kunt na aankomst ook ontspannen bij het verblijf. Een boekje lezen aan het zwembad of een wandeling te maken op het grote terrein rond het huis. Je kunt ook het grote ecologische park op 15 minuten lopen van de accommodatie bezoeken.

Dag 13

Wandelduur: 2,5 uur
Profiel: redelijk vlak
7 km

Kustwandeling 

We gaan te voet via mooie wandelpaden naar de aantrekkelijkste zwembaaien van Ibiza. Het is er rustig buiten het seizoen, er is geen bebouwing, enkel wat strandtentjes. We passeren een meer dan 300 jaar oude wachttoren en hebben steeds uitzicht op zee.

Dag 14

Wandelduur: 2,4 of 5 uur
Profiel: 400 m / 600 m  stijgen en dalen
7 tot 15 km

(Rond)wandeling vanaf Illa Blanca

Eén van de aantrekkelijkste kustpaden van Ibiza, en een baai die alleen te voet is te bereiken. Vandaag kun je kiezen voor een heen en weer wandeling langs dit fraaie pad en halverwege een verblijf aan de romantische baai. Je kunt vanaf de baai ook je wandeling verlengen met 2 uur door het fraaie achterland. De geoefende wandelaar kan de grote rondwandeling maken en naast kustpanorama’s door stille dennenbossen en door een aantrekkelijke vallei.

Dag 15

Wandelduur: 2,5 uur
Profiel: 170m stijgen en dalen
6,5 km

Rondwandeling Portinatx

We starten de wandeling in het Noorden. Via een kustpad direct boven de ruige kliffen naar een fantastische zwemplek. Dus niet je zwemspullen vergeten voor een laatste duik in de Middellandse Zee op onze laatste wandeldag. We eindigen bij de haven van Portinatx waar we een leuk terras zoeken en nog even kunnen wegdromen met zicht op de wegvarende bootjes op zee.

Dag 16 en 17

 

Terugreis naar Barcelona en Amsterdam

Vertrek met de boot naar Barcelona en per trein naar Nederland, waar wij ‘s-avonds zullen aankomen.

Vertrekdata & prijzen

*Let op: Vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de treinreservering en de prijs van het treinticket niet meer garanderen.

Prijs: €2195

Inbegrepen

Logies o.b.v. 2-persoonskamer (bij boeking van 2 personen) Nu 2p kamer te boeken op indeling vrouw

 • Ontbijt en lunchpakket op de wandeldagen
 • Treintickets
 • Alle overtochten met de ferry
 • Overige transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 • Logies bij boeking 1-persoonskamer toeslag €645
 • Drankjes
 • Diner en ontbijt/lunch op reisdagen
 • Evt. andere excursies en entreegelden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

 

Accommodatie in Barcelona (heenreis en terugreis)
Het hotel ligt in de buurt van het treinstation, vanwaar je met de metro gemakkelijk de stad kunt bereiken.

Accommodatie op Menorca
Dit typisch Menorcaanse huis, meer dan 150 jaar oud, heeft 6 slaapkamers en 5 badkamers. Er is een zwembad in een mooie tuin. Je kunt een wandeling maken rond de  boerderij met 60.000 m2 grond

Accommodatie op Mallorca
Dit huis direct aan zee heeft 6 slaapkamers en 4 badkamers. Vanaf het balkon waar we ontbijten en ‘s-avonds kunnen eten heb je prachtig zeezicht. Het is slechts enkele minuten lopen naar het strand.

Accommodatie op Ibiza
Typisch “payesa huis” met 6 slaapkamers en 7 badkamers, omgeven door fruitbomen. Het huis heeft een zwembad,  jacuzzi, en een houtoven. Een ecologisch innovatief biopark ligt op slechts 15 minuten lopen vanaf de accommodatie.

Praktische informatie

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald.  Op veel plekken is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt en de lunch zijn inbegrepen op de wandeldagen. De reisbegeleider zorgt voor de inkoop. Overige maaltijden zijn voor eigen rekening. ’s Avonds kunnen we gezamenlijk uit eten gaan of samen koken. In ieder huis is een grote keuken, buitentafel en barbecue aanwezig.

Bagage

Voor de treinreis zit er geen limiet aan de afmetingen of het gewicht van de bagage. Let er wel op dat je de bagage goed kunt dragen voor overstappen in de trein en op de boot.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema en de deelnemerslijst.

Heen- en terugreis

 

Treinreis 9 mei t/m 25 mei  2024

Binnenkort bekend.

Boekingsformulier Balearen

 

Klik op de knop hieronder om het boekingsformulier voor de Balearen in een nieuw tabblad te openen.

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.