Lang weekend Ravenstein

In samenwerking met Hotel Restaurant stadsherberg de Keurvorst in Ravenstein organiseren wij met Pasen een lang wandelweekend. De oergezellige stadsherberg  ligt middenin het centrum van het mooie vestingstadje. Ravenstein is omgeven door een gevarieerd natuurlandschap: de Herperduinen, de rivier de Maas en Keent met zijn uiterwaarden en de uitgestrekte Maashorst. Wij willen je graag vier dagen mee op pad nemen door deze mooie afwisselende natuur. We bieden een fijne sfeer in een gezellige ambiance met heerlijke maaltijden.

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 2 (onze wandelniveaus)
Type accommodatie: Hotel Restaurant stadsherberg
Type vervoer: minibus

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

Je wordt opgehaald van station Ravenstein indien je per trein reist. Als je per auto komt parkeer je deze op de grote parkeerplaats op 2 minuten loopafstand van het centrum waar het hotel gelegen is. Bij aankomst word je getrakteerd op koffie met appeltaart, waarna we de eerste wandeling zullen maken. De eerste dag neem je je eigen lunchpakket mee van huis. Op de andere dagen krijg je een lunchpakket mee van ons. Je overnacht in herberg Hotel Restaurant stadsherberg de Keurvorst, een gezellige Brabantse herberg met een ongedwongen sfeer.

Karakter van de wandelingen

Je wandelt in vier dagen door vier verschillende gebieden. Twee dagen vanaf  de herberg en twee dagen op korte afstand van Ravenstein waar we heen zullen rijden per minibus. Bos-, heide- en rivierenlandschap wisselen elkaar af. We struinen langs de Maas en passeren dijkdorpjes bij het traject over de Maasdijk. De Herperduin kenmerkt zich door zandruggen en vennen, Exmoor pony’s en Schotse Hooglanders. De Maashorst is het grootste aaneengesloten gebied van Noord-Oost Brabant, bekend door de Wissenten die er grazen. Naar het vestingstadje wandelen we via slingerende grasdijken door de Keentse uiterwaarden. De gegidste wandelingen zijn dagelijks rond de 15 km.

Verblijf

Je verblijft in het authentiek Brabantse Hotel Restaurant stadsherberg de Keurvorst in Ravenstein. Een geliefde plek, waar mensen vanuit heel Nederland de “Brabantse gezelligheid” komen opzoeken. Iedere kamer heeft een badkamer en suite. Het verblijf is inclusief ontbijt, lunchpakket en diner. In het boekingsformulier kun je je dieetwensen aangeven.

Programma

Dag 1

Afstand: 14 km
Wandelduur: 3 uur

Uiterwaarden en dorpenroute
Na de koffie ververlaten we het historisch centrum van Ravenstein we richting de Maasdijk, waar we enkele kilometers struinen over gruispaden langs de rivier. Via rustige weggetjes passeren we de dijkdorpen Deden, Dieden en Dennenburg met prachtige kerkjes.

Dag 2

Afstand :15 km
Wandelduur: 3,5 uur

Maashorst
De Maashorst dankt zijn naam aan de rivier de Maas en de hoge ligging (horst). Het gebied bestaat uit bossen, heidevelden en droge graslanden door de zandige bodems en het diepe grondwater. Stuifzandduinen, vennen en beekdalen zorgen voor afwisseling. Sinds enkele jaren zijn er Taurossen te zien. Het in 1627 uitgestorven oerrund keert hiermee in een nieuwe vorm terug in Europa. Taurossen grazen onder meer in het Kempen-Broek en de Maashorst.

Dag 3

Afstand: 18,5  km 
Wandelduur: 4 uur 

Keentse uiterwaarden

Vandaag vertrekken we te voet in Oostelijke richting. Een rondje Keent trakteert ons op een landschap van brede uiterwaarden, slingerende grasdijken, traditionele akkers en graslanden waar kuddes schapen, paarden en Schotse hooglanders grazen. Een wandeltocht voor liefhebbers van weidse vergezichten .In dit gebied mag gestruind worden maar zullen we wel rekening moeten houden met de kuddes van grote grazers, zoals paarden en runderen die het gebied open houden. Het landgoed Mariëndaal rondom het jezuïetenklooster in Velp leidt ons door statige beukenlanen .In het vestingstadje Grave kunnen we een cafeetje zoeken. Een pittige wandeling waarbij we zo nu en dan over hekken moeten klimmen.

Dag 4

Afstand: 15 
Wandelduur: 3,5 uur 

Herpse bossen

Op slechts 5 minuten rijden vanaf Ravenstein parkeren we de auto bij de toegangspoort van de Herpse bossen. Het is zichtbaar dat de mens hier de natuur een handje helpt om een gevarieerd natuurbos te maken, waardoor het op den duur een meer natuurlijk karakter krijgt. De Herpse bossen bieden een leefgebied voor grazers. We lopen rond het ganzen- en klompenven. Het ganzenven is in 1990 deels afgegraven om het weer natter te maken en in de oude staat te herstellen.

 

Vertrekdata & prijzen

Inbegrepen

 • koffie en taart bij aankomst
 • 3x overnachting o.b.v. 2 personen, 2-persoonskamer
 • 3x ontbijt
 • 3x lunchpakket
 • 3x 3-gangen diner
 • Transfers van en naar station en naar de wandelingen
 •  Reisbegeleiding die alle wandelingen mee loopt

Niet inbegrepen

 • Drankjes
 • 1-persoonskamer toeslag €120
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

 

Je verblijft in Hotel Restaurant stadsherberg de Keurvorst in een kamer met badkamer en suite in hartje Ravenstein, een mooi vestingstadje.

Praktische informatie

Eten en drinken

Alle maaltijden vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag zijn inbegrepen. Op de drie wandeldagen krijg je een lunchpakket mee.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dag rugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrek dag, een reisschema en de deelnemerslijst.

Heen- en terugreis

Je reist zelf per auto of per trein naar Ravenstein. Als je per trein komt, wordt je om 10.30 opgehaald van het treinstation Ravenstein.

Boekingsformulier lang weekend Ravenstein

Klik op de knop hieronder om het boekingsformulier voor Ravenstein in een nieuw tabblad te openen.

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.