Spaanse Pyreneeën groepsreis

Maak kennis met de ruige, spectaculaire landschappen van de Spaanse Pyreneeën! Tijdens deze 8-daagse groepsreis maken we 6 afwisselende wandelingen in het Spaanse deel van de machtige Pyreneeën. We wandelen in verschillende nationale parken: Aigüstortes, Benasque en in de omgeving van onze verblijfplaats Ponte de Suerte. 

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 2 (onze wandelniveaus)
Type accommodatie: hotel
Type vervoer: vliegreis

 

beschrijvingprogramma”dataaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

 

In de zomer zijn de Spaanse Pyreneeën het gebied bij uitstek om te gaan wandelen. In de hoger gelegen gebieden zijn in de zomermaanden de sneeuwhellingen verdwenen en dus begaanbaar, terwijl in het laaggebergte nog veel bloemen groeien en de temperatuur is dan aangenaam warm. De centrale of Argonese Pyreneeën zijn het hoogste, onherbergzaamste en spectaculairste deel van de bergketen. Van het Änso-dal in het westen tot aan het Benasquedal aan de grens met Catalonië zijn er negen dalen met eigen tradities, dialecten en identiteiten.  We maken wandelingen in de nationale parken vanuit het centraal gelegen dorpje Ponte de Suerte; Aigüstortes, Benasque en in de omgeving van onze verblijfplaats  in Valle de Isábena. U heeft aan het einde van de week de meest spectaculaire landschappen van de Spaanse Pyreneeën beleefd.

Programma

 

Dag 1 en 2
Heenreis per trein
Trein van Amsterdam naar Barcelona en overnachting nabij centrum en station. Volgende dag (anderhalf uur) met de trein naar Leida en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie.( Anderhalf uur)  De rest van de dag is ter vrije besteding in Bonansa.
Dag 3

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 200 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Bonansa
We beginnen met een route in het dorpje Bonansa, in de buurt waar onze accommodatie zich bevindt: Ponte de Suerte. Het is een gemakkelijke wandeling door de groene omgeving van Bonansa. De route passeert verschillende oude dorpjes, die soms bijna uitgestorven lijken. We lopen langs oude romaanse kapelletjes, door kleine bossen met mooie doorkijkjes. Wie wil gaat verder op de GR, een mooie afdaling naar Ponte de Suerte.  Na deze wandeling hebben we de omgeving goed verkend.
Dag 4

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 550 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Valle de Boí
We rijden over een schitterend klein landweggetje naar het nationaal park Aigüestortes. We lopen door een adembenemend en sprookjesachtig landschap: groene weides, naaldbossen en overal het stromen van de rivier Sant Nicolau. Hellingen zijn in de zomermaanden begroeid met roze rododendron. We lopen langs schitterende bergmeertjes en terug via een mooie geleidelijke afdaling met voortdurend prachtige panorama’s.
Dag 5

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 350 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Las Paúlas
Vandaag lopen we een licht stijgende wandeling over een gemakkelijk begaanbaar pad naar een bergpas van 1670 meter hoog. De wandeling start in een open landschap, met rondom het wandelpad uitzichten over de verschillende gebergten, waaronder de machtige Turbón (2492 m). De route voert gedeeltelijk door het schaduwrijke dennenbos met mooie doorkijkjes. Vrijwel zeker komt u lammergieren tegen, die hier in grote getale rondzweven. We komen door het dorpje Neril, waar we ook van een prachtig uitzicht kunnen genieten.
Variant
Een verlenging van de wandeling over een GR pad is mogelijk, licht dalend, ca. 2 uur extra.
Dag 6

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 600 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Barranco de Sis
Deze wandeling is afwisselend en schaduwrijk: loofbos, naaldbos en rotsachtig gebergte wisselen elkaar af. We beginnen in het dorpje Beranuy, bij de oude Romeinse brug. We stijgen ongeveer 600 meter naar de mirador, met uitzicht over de vallei van Isábena, het Turbón massief en de bergketen Posets de Aneto. Een lichte afdaling over bospaden en weidelandschap brengt ons via een oud kerkje, het dorpje Pardinella en een heuvellandschap terug naar het beginpunt.
Dag 7

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 500 m stijgen en dalen
Wandeling bij Benasque
We starten deze wandelroute in de vallei van Benasque. Een druk beginpunt, omdat niemand deze prachtige vallei links wil laten liggen. We zullen vandaag echter een route lopen waar we voor het grootste gedeelte weinig tot geen wandelaars zullen treffen. We stijgen door een groene weelderig begroeide vallei geleidelijk naar een bergmeer en vandaar nemen we een pad richting een overweldigende waterval. De route stijgt verder over smalle paadjes tot ongeveer 2300 meter, om vervolgens weer af te dalen. Gedurende de gehele wandeling hebben we adembenemend uitzicht over het ruige gebergte met besneeuwde bergtoppen. Weer teruggekeerd bij het beginpunt kunt u de pendelbus terug nemen of een stuk doorlopen over een prachtig stukje GR naar de plek waar ons eigen vervoer staat geparkeerd.
Dag 8

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 600 m stijgen en dalen
Wandeling bij La Creu de Bonansa
We starten in het pittoreske dorpje Calvera, niet ver van onze accommodatie. We stijgen geleidelijk over een smal bergpaadje en door een met gele brem begroeid keteldal naar een hoogte van 1765 meter. U heeft zicht op de groene vallei de Isábena, waar de gelijknamige rivier stroomt. Op de bergtop heeft u zicht op alle hooggebergtes hier rondomheen. U heeft nu een mooi overzicht op alle belopen gebergtes deze week. We lopen via een gemakkelijke piste terug door de groene vallei naar het dorpje. Vanaf dit pad zie je Bonansa liggen.
Variant
Bij warm weer: Posets Maladeta (3,5 uur).
Dag 9 en 10
Terugreis per trein
Vervoer naar het treinstation , overnachting in Barcelona en de volgende dag per trein naar Amsterdam .

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de trein niet meer garanderen en is de prijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Treinreis 
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Lunchpakket
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer € 225 (zie het tabblad “accommodatie”)
 • Vlucht

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

 

U verblijft in hotel Casa Custodio  in het bergdorpje La Puebla de Roda. Iedere kamer heeft één of twee bedden en een badkamer. Het  verblijft in mooi en rustig gelegen Spaans hotel, waar we ook ontbijten en je kunt er heerlijk dineren. Maar het is natuurlijk leuk om in meerdere locale restaurantjes uit eten te gaan. Je lunch haal je zelf in de supermarkt en bij de plaatselijke bakker. Het dorp is een goede uitvalbasis voor de wandelingen.

1-persoonskamers en toeslagen 

 • 1-persoonskamer, eigen badkamer: €225

Praktische informatie

 

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Heen- en terugreis

 

Pyreneeën geen datum gepland

          HV679

 

Boekingsformulier Spaanse Pyreneeën

 

Klik op de knop hieronder om het boekingsformulier voor de Spaanse Pyreneeën in een nieuw tabblad te openen.

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.