Spaanse Pyreneeën groepsreis

Maak kennis met de ruige, spectaculaire landschappen van de Spaanse Pyreneeën! We wandelen in verschillende nationale parken: Aigüstortes, Benasque en in de omgeving van onze verblijfplaats Bonansa in Valle de Isábena.

 

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

 

In de zomer zijn de Spaanse Pyreneeën het gebied bij uitstek om te gaan wandelen. In de hoger gelegen gebieden zijn in de zomermaanden de sneeuwhellingen verdwenen en dus begaanbaar, terwijl in het laaggebergte nog veel bloemen groeien en de temperatuur is dan aangenaam warm. De centrale of Argonese Pyreneeën zijn het hoogste, onherbergzaamste en spectaculairste deel van de bergketen. Van het Änso-dal in het westen tot aan het Benasquedal aan de grens met Catalonië zijn er negen dalen met eigen tradities, dialecten en identiteiten.  We maken wandelingen in de nationale parken vanuit het centraal gelegen dorpje Bonansa; Aigüstortes, Benasque en in de omgeving van onze verblijfplaats Bonansa in Valle de Isábena. U heeft aan het einde van de week de meest spectaculaire landschappen van de Spaanse Pyreneeën beleefd.

Programma

 

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Spanje en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding in Bonansa.
Dag 2

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 200 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Bonansa
We beginnen met een route rondom het dorpje waar onze accommodatie zich bevindt: Bonansa. Het is een gemakkelijke wandeling door de groene omgeving van Bonansa. De route passeert verschillende oude dorpjes, die soms bijna uitgestorven lijken. We lopen langs oude romaanse kapelletjes, door kleine bossen met mooie doorkijkjes. Na deze wandeling hebben we de omgeving goed verkend.
Dag 3

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 550 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Valle de Boí
We rijden over een schitterend klein landweggetje naar het nationaal park Aigüestortes. We lopen door een adembenemend en sprookjesachtig landschap: groene weides, naaldbossen en overal het stromen van de rivier Sant Nicolau. Hellingen zijn in de zomermaanden begroeid met roze rododendron. We lopen langs schitterende bergmeertjes en terug via een mooie geleidelijke afdaling met voortdurend prachtige panorama’s.
Dag 4

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 350 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Las Paúlas
Vandaag lopen we een licht stijgende wandeling over een gemakkelijk begaanbaar pad naar een bergpas van 1670 meter hoog. De wandeling start in een open landschap, met rondom het wandelpad uitzichten over de verschillende gebergten, waaronder de machtige Turbón (2492 m). De route voert gedeeltelijk door het schaduwrijke dennenbos met mooie doorkijkjes. Vrijwel zeker komt u lammergieren tegen, die hier in grote getale rondzweven. We komen door het dorpje Neril, waar we ook van een prachtig uitzicht kunnen genieten.
Variant
Een verlenging van de wandeling over een GR pad is mogelijk, licht dalend, ca. 2 uur extra.
Dag 5

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 600 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Barranco de Sis
Deze wandeling is afwisselend en schaduwrijk: loofbos, naaldbos en rotsachtig gebergte wisselen elkaar af. We beginnen in het dorpje Beranuy, bij de oude Romeinse brug. We stijgen ongeveer 600 meter naar de mirador, met uitzicht over de vallei van Isábena, het Turbón massief en de bergketen Posets de Aneto. Een lichte afdaling over bospaden en weidelandschap brengt ons via een oud kerkje, het dorpje Pardinella en een heuvellandschap terug naar het beginpunt.
Dag 6

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 500 m stijgen en dalen
Wandeling bij Benasque
We starten deze wandelroute in de vallei van Benasque. Een druk beginpunt, omdat niemand deze prachtige vallei links wil laten liggen. We zullen vandaag echter een route lopen waar we voor het grootste gedeelte weinig tot geen wandelaars zullen treffen. We stijgen door een groene weelderig begroeide vallei geleidelijk naar een bergmeer en vandaar nemen we een pad richting een overweldigende waterval. De route stijgt verder over smalle paadjes tot ongeveer 2300 meter, om vervolgens weer af te dalen. Gedurende de gehele wandeling hebben we adembenemend uitzicht over het ruige gebergte met besneeuwde bergtoppen. Weer teruggekeerd bij het beginpunt kunt u de pendelbus terug nemen of een stuk doorlopen over een prachtig stukje GR naar de plek waar ons eigen vervoer staat geparkeerd.
Dag 7

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 600 m stijgen en dalen
Wandeling bij La Creu de Bonansa
We starten in het pittoreske dorpje Calvera, niet ver van onze accommodatie. We stijgen geleidelijk over een smal bergpaadje en door een met gele brem begroeid keteldal naar een hoogte van 1765 meter. U heeft zicht op de groene vallei de Isábena, waar de gelijknamige rivier stroomt. Op de bergtop heeft u zicht op alle hooggebergtes hier rondomheen. U heeft nu een mooi overzicht op alle belopen gebergtes deze week. We lopen via een gemakkelijke piste terug door de groene vallei naar het dorpje. Vanaf dit pad zie je Bonansa liggen.
Variant
Bij warm weer: Posets Maladeta (3,5 uur).
Dag 8
Terugreis
Vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

geen reizen gepland

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer vanaf €175 (zie het tabblad “accommodatie”)

Accommodatie

 

accommodatie pyreneeen 1 accommodatie pyreneeen 2 accommodatie pyreneeen 3

U verblijft in een antiek landelijk huis uit de 16e eeuw, gelegen in de plaats Bonansa. Bonansa betekent welvaart. De eigenaren hebben de architectonische stijl behouden, die eigen is aan dit gebied. Bonansa is een klein dorp van de Argonese Pyreneeën. Gelegen op 1200 meter hoogte tussen de valleien, de Arán, Boí, Benasque en Isabéna. Bonansa is perfect gelegen om vanuit hier verschillende gevarieerde wandelingen te maken. Alle comfortabele appartementen  zijn verschillend. In sommige gevallen deel je de badkamer met hooguit twee andere deelnemers; ook wanneer u een 1-persoonskamer boekt. Vlakbij is het gemeentezwembad dat geopend is van 23 juni tot 1 september.

1-persoonskamers en toeslagen (beschikbaarheid altijd op aanvraag)

 • 1-persoonskamer, badkamer gedeeld met één of twee andere deelnemers: €175
 • 1-persoonskamer, eigen badkamer: €225

Praktische informatie

 

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Heen- en terugreis

 

Pyreneeën 9 – 16 juli 2018

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
09-07-2018
Eindhoven
EIN
Barcelona
BCN
10:55 13:00 HV6789
Transavia
Terugvlucht
16-07-2018
Barcelona
BCN
Eindhoven
EIN
13:45 16:00 HV6790
Transavia

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boekingsformulier Spaanse Pyreneeën

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.