Over ons: garantieregeling

Alle onderwerpen over Lopus

Lopus Wandelreizen maakt gebruik van de reisgarantieregeling van Stichting Take Over (STO).

sto-125x54

 

Wat is STO-reisgarantie?

STO-reisgarantie is een garantieregeling waarmee reisorganisaties kunnen voldoen aan de wettelijk verplicht gestelde garantieregeling. Deze garantieregeling zorgt ervoor dat u als reiziger verzekerd bent dat uw reisgeld veilig staat. U loopt nooit meer het risico dat u uw vooruitbetaling, en daarmee uw vakantie, kwijtraakt door een faillissement van de reisorganisatie of door oplichting. Maar ook als u op reis bent en daar strandt door een faillissement van de reisorganisatie is STO er voor u. Zij zorgen ervoor dat u weer veilig terug naar huis gehaald wordt. Zo kunt u met een gerust hart op reis gaan en zorgeloos genieten van uw welverdiende vakantie.

Hoe werkt STO-reisgarantie?

Als reiziger betaalt u de reissom vóór aanvang van de reis aan Stichting Derdengelden Certo Escrow. Deze stichting wordt beheerd door Certo Escrow, een door DNB vrijgestelde betaaldienstverlener. Uw reissom wordt hier gewaarborgd totdat de geboekte reis is afgelopen. De dag na terugkomst geeft de stichting de gelden vrij aan Lopus Wandelreizen. Indien Lopus Wandelreizen niet aan haar verplichtingen kan voldoen, zal Certo Escrow de gelden vrijgeven aan STO. STO zal deze gelden gebruiken om u terug te betalen, de reis door een andere reisorganisatie uit te laten voeren of om u terug naar huis te halen.

Met STO-reisgarantie is uw reisgeld volledig beveiligd tegen een eventueel faillissement of surseance van betaling van de reisorganisatie. STO zal, afhankelijk van de fase waarin uw vakantie zich bevindt, zorgen dat u uw reeds betaalde deel terugkrijgt of uw reis af kunt maken. Indien uw reis ook vervoer omvat dan zal STO, indien nodig, zorgdragen voor repatriëring. U bent er dus in alle gevallen van verzekerd dat u bij STO-reisgarantie in goede handen bent!

Enkele belangrijke opmerkingen:

  • In geval van faillissement van Lopus Wandelreizen zal de STO nooit meer kosten voor u kunnen maken of geld kunnen uitkeren dan de betaalde reissom.
  • Eventuele klachten of claims over uw reis staan los van deze betaalmethode.
  • Onze annuleringsvoorwaarden zijn bij deze manier van betalen gewoon van toepassing.
  • De kosten van deze garantieregeling bedragen €7,50 per boeking. Bij wijziging van een boeking wordt er een nieuwe transactie bij Certo Escrow gestart en zijn er wederom €7,50 kosten per boeking verschuldigd. Controleer gegevens dus goed!
  • Deze manier van betalen zal iets meer van uw tijd en aandacht eisen. Wij vragen hiervoor uw begrip.
  • Als kleine reisorganisatie willen we u graag financiële zekerheid kunnen bieden. Op deze manier kan dat.

 

Reacties gesloten.