Cornwall groepsreis

Het South West Coast Path loopt helemaal rondom de kust van Cornwall. We lopen gedeeltes van deze prachtige route nabij onze verblijfplaats St Ives, een sfeervol oud stadje met een pittoreske haven en leuke typisch Engelse pubs.

 

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

 

Het South West Coast Path

Cornwall is een bekend wandelgebied, met name vanwege het “South West Coast Path”. Deze kustroute is in totaal 1014 km lang en is goed bewegwijzerd. Het hoge kustpad is ontstaan omdat de kustwacht in de 18e en de 19e eeuw zicht wilde hebben op schuilplaatsen van smokkelaars die probeerden hoge belasting en invoerrechten te omzeilen. Nadat de invoerrechten werden verlaagd, loonde de smokkel niet meer. Maar de erfenis, een uniek bergpad met prachtig uitzichten, bleef bestaan. Deze wandelreis leg je de mooiste routes van het kustpad af.

De wandelingen

Omdat er heel wat klimmetjes en afdalingen in de trajecten zitten is een goede conditie een voorwaarde. Er zitten ook moeilijke trajecten in en tredzekerheid is daarom ook van belang. Omdat we op één standplaats verblijven kun je er wel voor kiezen om een rustdag te nemen. Vanuit St Ives is er voldoende mogelijkheid om met het openbaar vervoer de omgeving te verkennen. Wij zullen deze week in 6 dagen ongeveer 90 kilometer kustpad afleggen rond St Ives. Je wordt iedere dag aan het beginpunt afgezet. Soms is het mogelijk een kortere route te wandelen. Je kunt dan met het openbaar vervoer naar het eindpunt reizen of naar St Ives.

De omgeving

Vanwege het zachte klimaat groeien er subtropische planten in zuidwest Engeland. Onderweg kun je zeehonden, slechtvalken en vele andere vogelsoorten zien. Kalkovens, tin- en kopermijnen en roestige scheepswrakken laten sporen uit het verleden zien. Het voorjaar en najaar zijn de mooiste periodes om Cornwall te bezoeken. Het is er minder druk en in mei en september is de kans op mooi weer het grootst.  Hoge kliffen, een azuurblauwe zee, idyllische vissersdorpjes, met riet bedekte cottages, prachtige tuinen en het lieflijke groene landschap landinwaarts maken dit gebied tot een unieke wandelbestemming.

De accommodatie

Je verblijft in een prachtige villa in St Ives, het centrum van de kunst en het toerisme, met een weergaloze ligging tussen drie baaien. Het huis ligt centraal en nabij de zee, winkels, restaurants en busstations.

Programma

 

Dag 1
 Heenreis 
Trein tot St Ives, of vlucht naar Bristol en per minibus naar ons verblijf in St Ives.
Dag 2

Wandelduur: 4 uur
Afstand: 18,8 km
Profiel:400 m stijgen en 450 m dalen
Wandeling  Portreath – Hayle
Na Portreath hebben we prachtig uitzicht op baaitjes omgeven door rotspartijen. Na wat steile klimmetjes over de kliffen, gaat de wandeling geleidelijk verder en worden we omringd door helder kleurende voorjaarsbloemen. Achter de spectaculaire baaien waar ooit reuzenhaaien, maar vaker zeehonden worden gespot, zien we een  uitgestrekt duinen gebied en rauwe grillige riffen.
Variant
Je kunt tot aan het strand bij Gwithian lopen (12,2 km).
.
Dag 3

Wandelduur: 3,5 uur
Afstand: 11 km
Profiel: 400 m stijgen en 400 m dalen
Wandeling St Ives – Zennor
Dit is het moeilijkste stuk van het kustpad wat we lopen deze week, vanwege de deels rotsige en deels drassige ondergrond, waardoor je niet snel kunt lopen en soms moet klauteren.  De geweldige uitzichten maken de inspanning de moeite waard. Heen en weer over een achtbaan van kliffen kijken we uit over prachtige baaien en een ruige natuurlijke schoonheid van het landschap.

Variant: St Ives – Haye
Je loopt de kustroute in Oostelijke richting.

Dag 4

Wandelduur: 3.00 uur
Afstand: 10 km
Profiel: 350 m stijgen en dalen
Wandeling Lamorna – Penzance
We beginnen onze wandeling vanaf de sub tropische baai van Lamorna. Het pad wordt uitdagender met steilere klimmetjes en afdalingen. Vervolgens pittige stijging naar Mousehole, een rustig klein dorpje met een natuurlijke haven en smalle straatjes met cottages van graniet. Hier kunnen we wat gaan drinken alvorens we verder gaan over een drukker traject en gedeeltelijk geasfalteerd pad, langs de zee.

Dag 5

Wandelduur: 3,5 uur
Afstand: 11 km
Profiel: m stijgen en m dalen
Wandeling Zennor – Morvah
Prachtige route met wat pittige klimmetjes. Degenen die graag wat meer uitdaging willen, kunnen doorlopen tot Pendeen.

Dag 6

Wandelduur: 5 uur
Afstand: 18  km
Profiel: 480 m stijgen en 450 m dalen
Wandeling Land’s End naar Lamorna
Inspannende en uitdagende tocht, vooral voor Lamorna waar je over granieten rotsblokken je weg moet vinden, blootgesteld aan wind en steile rotshellingen moet trotseren. Negeer de toeristen en ervaar de rust en afzondering bij Land’s End, waar veel te zien is. Bij helder weer heb je een mooi zicht op de “Isles of Scilly”, onvoorstelbare rotsformaties. Misschien wel het mooiste uitzicht van het gehele kustpad.
Variant : Je kunt deze tocht eerder afbreken en met de bus terug gaan naar St Ives.

Dag 7

Wandelduur: 3,5 uur
Afstand: 16 km
Profiel: 450 m stijgen en 400 m dalen
Wandeling Pendeen – Sennen Cove
Het ruige pad van de granietkust, leidt ons naar het gouden zand van Sennen Cove. We lopen van het oude mijnengebied rond “cape Cornwall”, waar de Atlantische stromingen gesplitst worden. Het pad is afwisselend. Zowel door open landschap, als ook langs hoge toppen van kliffen via korte steile klimmetjes en afdalingen. We zullen een variëteit aan zeevogels zien vooral bij “Whitesand Bay”

 

Dag 8
Terugreis
Je stapt in de ochtend op de trein in St Ives en komt in de avond aan in Nederland. ( zie treinschema bij heen en terugreis.
Of je reist per minibus naar de luchthaven in Bristol en vliegt terug naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

geen reizen gepland

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.
* Ingekochte treintickets zijn geldig tot 15 juni 2019.

Inbegrepen

  • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
  • Ontbijt op wandeldagen
  • Lunchpakket op wandeldagen
  • Alle transfers ter plaatse
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

  • Drankjes en diners
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
  • Eventueel toeslag 1-persoonskamer van €275 (op aanvraag)

Accommodatie

We verblijven in een drie verdiepingen tellend elegant Victoriaans huis met panoramisch uitzicht op de baai van St. Ives en de vuurtoren van Godrevy. Het is slechts 2 minuten lopen naar het bekroonde Porthminster Beach, en 5 minuten naar het centrum van St. Ives. In St Ives heb je veel winkeltjes, restaurantjes en pubs. We kunnen ’s avonds gaan eten in de pub, in een restaurant of zelf koken in het huis. Het huis heeft 6 slaapkamers en 5 badkamers, een grote woonkamer, eetkamer en keuken. Rondom het huis is er een gezellig terrasje met een barbecue.

Praktische informatie

 

Financiën

In Groot Britannië wordt met de Britse pond betaald. Eén pond is omgerekend ongeveer €1,13. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In St Ives is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. De eerste nachten is het ontbijt in het hotel. Bij de bungalows maakt u uw eigen ontbijt en uw lunchpakket klaar voor tijdens de wandelingen. De reisbegeleiders zorgen voor de inkoop. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in het huis kan  worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan. Aan zee of in het stadje in een restaurant of pub, of zelf koken.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Engeland dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je hebt ingevuld op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Netspanning

Voor Engeland heb je een reisstekker nodig (type G).

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Heen- en terugreis

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de bestemming te komen: per trein of per vliegtuig. Hieronder vind je per optie de voorlopige reisinformatie. Je kunt de reis zelf boeken of door ons laten boeken. De prijzen zijn altijd op aanvraag.

Per trein

Trein tickets zijn geldig vanaf elk Nederlands treinstation. Je reist overdag heen vanuit Nederland, via Londen naar St Ives. Een comfortabele reis met gereserveerde zitplaatsen door het mooie Engelse landschap. Vertrek in de ochtend, aankomst in de avond (ongeveer tegelijk als de deelnemers die vliegen). Je reist ook overdag terug naar Nederland. Je kunt je treinticket upgraden naar 1e klas en krijgt dan naast een luxe zit plek drankjes en eten tijdens je reis.

Reisschema

Heenreis 16 mei 2020 (voorbeeld vanaf Amsterdam/Rotterdam)

Vertrek 7.47 Amsterdam of 8.28 Rotterdam
Aankomst 10.57 London St. Pancras Int.

Vertrek 13.02 London Paddington
Aankomst 18.03 St. Erth

Vertrek 18.08 St. Erth
Aankomst 18.20 St. Ives

Terugreis 23 mei 2020 (voorbeeld naar Amsterdam/Rotterdam)

Vertrek 10.05 St. Ives
Aankomst 10.17 St. Erth

Vertrek 10.24 St. Erth
Aankomst 15.29 London Paddington

Vertrek 17.04 London St. Pancras Int.
Aankomst 22.02 Rotterdam of 22.44 Amsterdam

Wanneer je een treinreis boekt geef je dit aan in het boekingsformulier.

 

Per vliegtuig

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
16-05-2020
Amsterdam
AMS
Bristol
BRS
8.35* 8.50* KL1049
Terugvlucht
23-05-2019
Bristol
BRS
Amsterdam
AMS
13.45* 16.05* KL1052

* Vluchttijden zijn weergegeven in lokale tijden.

Vanaf de luchthaven in Bristol is het nog ongeveer 3 uur rijden naar de accommodatie in St Ives.

Prijs retour: +/- € 200 incl. ruimbagage ( Hoe eerder u boekt hoe voordeliger de vlucht )

Download reisschema trein


Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boekingsformulier Cornwall

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.