Over ons: wandelreizen & werkwijze

Op deze pagina vindt u informatie over onze reizen en werkwijze. Heeft u nog onbeantwoorde vragen? Aarzel niet om contact op te nemen!

Alle onderwerpen over Lopus

Over onze wandelreizen

Wandelvakanties

Lopus Wandelreizen richt zich op wandelvakanties en is gespecialiseerd in Spanje. Spanje kent een diversiteit aan natuurparken, waardoor er het hele jaar door mooie wandelreizen georganiseerd kunnen worden! In de wintermaanden is dit vooral in het uiterste zuiden en de Canarische eilanden, terwijl het groene noorden van Spanje ideaal is voor een zomervakantie. De wat hoger gelegen gebieden en Mallorca lenen zich op hun beurt weer uitstekend voor reizen in het voor- of najaar. Hier vindt u een overzicht van onze reizen.

Onze wandelreizen variëren in niveau. Het niveau van de reis is op de pagina van de reizen aangegeven met de ‘indalo’. Op deze pagina vindt u een overzicht van de wandelniveaus. Heeft u desondanks vragen of twijfelt u over het niveau van de reis die u wilt boeken? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u informeren over de mogelijkheden voor kortere routes of alternatieve routes bij elke reis. Ook is er altijd de mogelijkheid om een rustdag te nemen.

Groepen

Alle reizen die u bij ons boekt zijn groepsreizen. Ongeveer 90% van onze deelnemers boeken individueel. Deelnemers zijn gemiddeld 35 tot 70 jaar. De groepen hebben altijd een minimum aantal deelnemers van 4 en een maximum van 14. Als Lopus een nieuwe reis gaat uitproberen, staat deze reis vaak al direct op definitief vertrek, ook al is het minimum aantal deelnemers nog niet behaald. Lopus gaat in dat geval met minimaal 2 personen op pad en de reis staat staat dan op de site vermeld als “try-out” .  

Een reis boeken

Reis- en betalingsvoorwaarden
Op de pagina van de desbetreffende reis vindt u onderaan een boekingsformulier. Door het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de reis- en betalingsvoorwaarden van Lopus Wandelreizen. Nadat u heeft geboekt ontvangt u zo spoedig mogelijk een bevestigingsmail van ons. U betaalt via Certo Escrow, een onafhankelijke betaalomgeving. Op deze manier kunnen wij u van een reisgarantie verzekeren. Op deze pagina vindt u meer over de reisgarantie.

Definitief vertrek
Wanneer een reis op definitief vertrek staat betekent dit dat het minimum aantal deelnemers geboekt heeft ( tenzij het een “try out “betreft) en bent u er zeker van dat de reis doorgaat. Indien het minimum aantal reizigers niet is behaald en reis moet worden geannuleerd krijgt u hier minimaal 20 dagen voor de vertrekdatum van de reis bericht van. Wij zoeken dan samen met u naar een geschikt alternatief. Lukt dat niet, dan krijgt u uw geld terug.

Reis verlengen
Wilt u uw reis verlengen door voor- of na de groepsreis nog een aantal dagen zelf op pad te gaan? Zo is Noord Spanje bijvoorbeeld goed te combineren met een stedentrip Bilbao, of kunt u een bezoek brengen aan Barcelona voor of na de Pyreneeën-reis. In veel gevallen kan dit voor u geregeld worden. Wij kunnen een andere heen- of terugreis voor u boeken en suggesties doen voor een verlenging van uw reis. Indien gewenst kunnen wij dit ook voor u boeken. U ontvangt dan een offerte van ons.

De reis

Wandelingen
Onze Spanje reizen zijn doorgaans 8 dagen, met uitzondering van La Gomera en Tenerife (10 dagen) en Galicië/Portugal( 11 dagen ). Op dag 1 en dag 8 reist u met de groep (en in de meeste gevallem met de reisleider) naar- en en van Spanje. Op deze dagen staan er verder geen activiteiten gepland. De overige zes dagen staan er afwisselende wandelingen van ongeveer 3 tot 5 uur op het programma. De reisbegeleiding is ook uw gids tijdens wandelingen. Indien gewenst kunt u meestal een rustdag nemen. Veel reizen hebben één standplaats.

Verblijf
Accommodaties zijn met zorg uitgezocht. Lopus Wandelreizen vindt het belangrijk om een authentieke en sfeervolle accommodatie voor haar groepsreizen aan te bieden. Op deze manier maakt u kennis met het echte Spanje. Een 2-persoonskamer is altijd inbegrepen in de prijs van de wandelreis. U kunt ook kiezen voor een 1-persoonskamer. U betaalt dan een toeslag, waarvan de hoogte afhankelijk is van de reis die u boekt. Deze prijs is te vinden op de pagina van de betreffende reis. Wanneer u een 1-persoonskamer boekt, betekent dit niet altijd dat u een eigen badkamer heeft.

Vervoer
De reizen van Lopus Wandelreizen kunt u boeken inclusief of exclusief vluchten. Wij letten met het boeken van de vluchten zoveel mogelijk op gunstige vluchttijden. Doorgaans vliegen wij vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag of Eindhoven. Vanaf het moment dat de vluchttijden en luchthavens bekend zijn, vermelden wij dit op de website. Indien vluchttijden desondanks niet toelaten om de luchthaven in Nederland met het openbaar vervoer te bereiken, kunnen wij meedenken voor een oplossing. Soms is het mogelijk om mee te rijden met de reisbegeleiding, of in een ander geval kunnen wij of u (op eigen kosten) een hotel reserveren in de buurt van de luchthaven. 

Spanje is echter ook goed bereikbaar per trein. Wilt u op een andere manier naar de bestemming reizen, dan kunt u dit ons laten weten in het contactveld op het boekingsformulier of op een andere manier contact opnemen. Met name Noord Spanje, de Pyreneeën en Cornwall zijn ook goed bereikbaar met de trein. Wij zoeken graag een mooie treinreis voor u uit, met indien gewenst suggesties voor tussenstops.

Vragen?

Met vragen kunt u altijd via de mail (info@lopus-wandelreizen), telefonisch (+31 646768634) of via het contactformulier op de website bij ons terecht. 

Reacties gesloten.