Wandelreizen & werkwijze

Op deze pagina vindt u informatie over onze reizen en werkwijze. Heeft u nog onbeantwoorde vragen? Aarzel niet om contact op te nemen!

Alle onderwerpen over Lopus

Over onze wandelreizen

Wandelvakanties

Lopus Wandelreizen richt zich op wandelvakanties en is gespecialiseerd in Spanje. Spanje kent een diversiteit aan natuurparken, waardoor er het hele jaar door mooie wandelreizen georganiseerd kunnen worden! In de wintermaanden is dit vooral in het uiterste zuiden, terwijl het groene noorden van Spanje ideaal is voor een zomervakantie. De wat hoger gelegen gebieden en Mallorca/Ibiza lenen zich op hun beurt weer uitstekend voor reizen in het voor- of najaar. Cabo de Gata is onze zonnige favoriet en daarom bieden wij daar veel reizen aan in de winter.

De laatste jaren hebben wij meer reizen ontwikkeld naar o.a. Italië, Portugal, Engeland, Frankrijk en bieden wij meer mogelijkheden om te reizen per trein. Spanje is sinds2023 ook in één dag  te bereiken. Hier vindt u een overzicht van onze reizen.

Onze wandelreizen variëren in niveau. Het niveau van de reis is op de pagina van de reizen aangegeven met de ‘indalo’. Op deze pagina vindt u een overzicht van de wandelniveaus. Heeft u desondanks vragen of twijfelt u over het niveau van de reis die u wilt boeken? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u informeren over de mogelijkheden voor kortere routes of alternatieve routes bij elke reis. Ook is er altijd de mogelijkheid om een rustdag te nemen.

Groepen

Alle reizen die u bij ons boekt zijn groepsreizen. Ongeveer 90% van onze deelnemers boeken individueel. Deelnemers zijn gemiddeld 45 tot 70 jaar. De groepen hebben een minimum aantal deelnemers van 4 en een maximum van 12. Ongeveer een derde van de deelnemers zijn reizigers die vaker met ons op pad geweest zijn.

Een reis boeken

Reis- en betalingsvoorwaarden
Op de pagina van de desbetreffende reis vind je onderaan een boekingsformulier. Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de reis- en betalingsvoorwaarden van Lopus Wandelreizen. Nadat je hebt geboekt ontvang je zo spoedig mogelijk een bevestigingsmail van ons. Je betaalt via Certo Escrow, een onafhankelijke betaalomgeving. Op deze manier kunnen wij je van een reisgarantie verzekeren. Op deze pagina vind je meer over de reisgarantie.

Definitief vertrek
Wanneer een reis op definitief vertrek staat betekent dit dat het minimum aantal deelnemers geboekt heeft en ben je er zeker van dat de reis doorgaat. Indien het minimum aantal reizigers niet is behaald en reis moet worden geannuleerd krijg je hier minimaal 20 dagen voor de vertrekdatum van de reis bericht van. Wij zoeken dan samen met je naar een geschikt alternatief. Lukt dat niet, dan krijg je je geld terug.

De reis

Wandelingen
Je reist  met de groep (en in de meeste gevallen met de reisleider) naar- en van de bestemming. Op deze dagen staan er verder geen activiteiten gepland. De overige dagen staan er afwisselende wandelingen of excursies . De reisbegeleiding is in de meeste gevallen ook je gids tijdens wandelingen. Indien gewenst kunt je een rustdag nemen. Veel 8 daagse reizen hebben één standplaats.

Verblijf
Accommodaties zijn met zorg uitgezocht. Lopus Wandelreizen vindt het belangrijk om een authentieke en sfeervolle accommodatie voor haar groepsreizen aan te bieden. 
Indien de reissom gebaseerd is op een 2 persoonskamer kun je tegen een toeslag een  1-persoonskamer boeken. Bij langere reizen dien je met twee personen een gedeelde kamer te boeken. Wanneer je een 1-persoonskamer boekt, betekent dit niet altijd dat je een eigen badkamer hebt.  Deze prijs en informatie over de accommodatie is te vinden op de pagina van de betreffende reis. 

Vluchten
De reizen van Lopus Wandelreizen kun je boeken exclusief vluchten. Bij het tabblad heen- en terugreis vind je de vlucht die je kunt boeken indien met de groep mee wilt reizen. Wij letten met het boeken van de vluchten zoveel mogelijk op gunstige vluchttijden. Doorgaans vliegen wij vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag of Eindhoven. Vanaf het moment dat de vluchttijden en luchthavens bekend zijn, vermelden wij dit op de website. Als de reis op definitief vertrek staat kun je een vlucht boeken. Neem je een andere vlucht, dan dien je op tijd op de luchthaven van aankomst te zijn om gebruik te kunnen maken van de transfer naar de bestemming. Check niet meer dan 15 kg ruimbagage in wanneer er een transfer met een minibus geregeld wordt en reis met een flexibele tas, zodat de bagage achterin de bus past.
Hoe eerder je een vlucht boekt hoe goedkoper. De prijzen kunnen flink stijgen 3 maanden of minder voor vertrek.

Wil je reizen per trein, vraag dan een offerte op bij thetraintraveller.nl. Zij zoeken graag een mooie treinreis voor u uit, met indien gewenst suggesties voor tussenstops. 

 
De reizen per trein zijn in het algemeen inclusief treinticket. Wij boeken een groepstickets per trein mits er een goede verbinding is.
Veel bestemmingen zijn goed bereikbaar per trein. Wil je op een andere manier naar de bestemming reizen, dan kun je dit ons laten weten in het contactveld op het boekingsformulier of op een andere manier contact opnemen. Treinreizen worden steeds vaker geboekt. Boek minimaal drie maanden voor vertrek, zodat het nog mogelijk is een zitplaatsreservering te boeken.
Wij bieden je graag een comfortabele reis en daarom worden de  reizen inclusief 1e klas zitplaatsen aangeboden.

Ter plaatse hebben wij veelal een bus gehuurd, waarmee de transfers naar de accommodatie en de wandelingen worden gerealiseerd.

Vragen?

Met vragen kunt u altijd via de mail (info@lopus-wandelreizen), telefonisch (06 46 76 86 34) of via het contactformulier op de website bij ons terecht. 

Reacties zijn gesloten.