Over ons: wandelreizen & werkwijze

Op deze pagina vindt u informatie over onze reizen en werkwijze. Heeft u nog onbeantwoorde vragen? Aarzel niet om contact op te nemen!

Alle onderwerpen over Lopus

Over onze wandelreizen

Wandelvakanties

Lopus Wandelreizen richt zich op wandelvakanties en is gespecialiseerd in Spanje. Spanje kent een diversiteit aan natuurparken, waardoor er het hele jaar door mooie wandelreizen georganiseerd kunnen worden! In de wintermaanden is dit vooral in het uiterste zuiden en de Canarische eilanden, terwijl het groene noorden van Spanje ideaal is voor een zomervakantie. De wat hoger gelegen gebieden en Mallorca lenen zich op hun beurt weer uitstekend voor reizen in het voor- of najaar. De laatste jaren hebben wij meer reizen ontwikkeld naar o.a. Italië, Portugal, Engeland, Zwitserland en bieden wij meer mogelijkheden om te reizen per trein. Wij bieden ook groepsreizen aan naar Afrika. Hier vindt u een overzicht van onze reizen.

Onze wandelreizen variëren in niveau. Het niveau van de reis is op de pagina van de reizen aangegeven met de ‘indalo’. Op deze pagina vindt u een overzicht van de wandelniveaus. Heeft u desondanks vragen of twijfelt u over het niveau van de reis die u wilt boeken? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u informeren over de mogelijkheden voor kortere routes of alternatieve routes bij elke reis. Ook is er altijd de mogelijkheid om een rustdag te nemen.

Groepen

Alle reizen die u bij ons boekt zijn groepsreizen. Ongeveer 90% van onze deelnemers boeken individueel. Deelnemers zijn gemiddeld 35 tot 70 jaar. De groepen hebben een minimum aantal deelnemers van 4 en een maximum van 12. 

Een reis boeken

Reis- en betalingsvoorwaarden
Op de pagina van de desbetreffende reis vind je onderaan een boekingsformulier. Door het invullen van dit formulier ga je akkoord met de reis- en betalingsvoorwaarden van Lopus Wandelreizen. Nadat je hebt geboekt ontvang je zo spoedig mogelijk een bevestigingsmail van ons. Je betaalt via Certo Escrow, een onafhankelijke betaalomgeving. Op deze manier kunnen wij je van een reisgarantie verzekeren. Op deze pagina vind je meer over de reisgarantie.

Definitief vertrek
Wanneer een reis op definitief vertrek staat betekent dit dat het minimum aantal deelnemers geboekt heeft en ben je er zeker van dat de reis doorgaat. Indien het minimum aantal reizigers niet is behaald en reis moet worden geannuleerd krijg je hier minimaal 20 dagen voor de vertrekdatum van de reis bericht van. Wij zoeken dan samen met je naar een geschikt alternatief. Lukt dat niet, dan krijg je je geld terug.

Reis verlengen
Wil je je reis verlengen door voor- of na de groepsreis nog een aantal dagen zelf op pad te gaan? Zo is Noord Spanje bijvoorbeeld goed te combineren met een stedentrip Bilbao, of kun je een bezoek brengen aan Barcelona voor of na de Pyreneeën-reis. In veel gevallen kan dit voor je geregeld worden. Wij kunnen een andere heen- of terugreis voor je boeken en suggesties doen voor een verlenging van uw reis. Indien gewenst kunnen wij dit ook voor je boeken. Je ontvangt dan een offerte van ons. 

De reis

Wandelingen
Onze Spanje reizen zijn doorgaans 8 dagen, met uitzondering van La Gomera en Tenerife (9 dagen) en Galicië/Portugal (11 dagen).  Je reist  met de groep (en in de meeste gevallen met de reisleider) naar- en en van Spanje. Op deze dagen staan er verder geen activiteiten gepland. De overige  dagen staan er afwisselende wandelingen van ongeveer 3 tot 5 uur op het programma. De reisbegeleiding is ook je gids tijdens wandelingen. Indien gewenst kunt u meestal een rustdag nemen. Veel reizen hebben één standplaats.

Verblijf
Accommodaties zijn met zorg uitgezocht. Lopus Wandelreizen vindt het belangrijk om een authentieke en sfeervolle accommodatie voor haar groepsreizen aan te bieden. Op deze manier maak je kennis met het echte Spanje. Een 2-persoonskamer is altijd inbegrepen in de prijs van de wandelreis. Je kunt ook kiezen voor een 1-persoonskamer. Je betaalt dan een toeslag, waarvan de hoogte afhankelijk is van de reis die u boekt. Deze prijs is te vinden op de pagina van de betreffende reis. Wanneer je een 1-persoonskamer boekt, betekent dit niet altijd dat u een eigen badkamer heeft.

Vervoer
De reizen van Lopus Wandelreizen kun je boeken inclusief of exclusief vluchten. Wij letten met het boeken van de vluchten zoveel mogelijk op gunstige vluchttijden. Doorgaans vliegen wij vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag of Eindhoven. Vanaf het moment dat de vluchttijden en luchthavens bekend zijn, vermelden wij dit op de website.
Als de reis inclusief vlucht wordt aangeboden, zijn er voor deze reis 10 vliegtickets voor een gunstige prijs ingekocht, omdat voor die reis een prijsstijging van de vluchten wordt verwacht. 

Sommige bestemmingen, zoals Asturië, de Pyreneeën Cornwall en Bergamo  zijn ook goed bereikbaar per trein. Wil je op een andere manier naar de bestemming reizen, dan kun je dit ons laten weten in het contactveld op het boekingsformulier of op een andere manier contact opnemen. Wil je reizen per trein, vraag dan een offerte op bij thetraintraveller.nl  Zij zoeken graag een mooie treinreis voor u uit, met indien gewenst suggesties voor tussenstops. 

Ter plaatse hebben wij een bus gehuurd, waarmee de transfers naar de accommodatie en de wandelingen worden gerealiseerd.

Vragen?

Met vragen kunt u altijd via de mail (info@lopus-wandelreizen), telefonisch (+31 646768634) of via het contactformulier op de website bij ons terecht. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.