Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we uw ipadres 3.229.117.191 op.
Het kan zijn dat het bericht pas zichtbaar wordt na beoordeling.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
163 berichten.
Ineke heeft geschreven op 26 april 2024 om 21:57
Paas Wandelweekend Ravenstein, wat een mooi weekend hebben we gehad. Alle 4 dagen prachtige afwisselende wandelingen gelopen.De overnachtingen in de herberg waren prima en het eten was top! Heerlijk om zo de pasen door te brengen. Dankjewel Bianca voor dit zeer geslaagde weekend.
Hennie Bos heeft geschreven op 26 februari 2024 om 15:25
Cabo de Gata, februari 2024 Zonlicht, daar had ik me van tevoren zo op verheugd. En dat was er gelukkig in overvloed. Maar dat niet alleen… de appartementen lagen echt direct aan zee. Fantastisch! Het programma was heel goed uitgekiend voor een niet-ochtendmens als ik, met ’s morgens eerst koffie, heerlijk in de zon op het balkon en dan de wandelingen, waar ik tenslotte ook voor kwam. Doordat Bianca zoveel ervaring heeft en de situatie zo goed kent, kon ze heel goed de juiste wandeling voor een bepaalde dag kiezen. Er waren zelfs mogelijkheden om de zwaarte aan te passen dankzij de inzet van Petra. Die gaf ook nog yoga op een zonnig dakterras. ’s Morgens, maar op een alleszins redelijke tijd. En niets hoeft. Mijn kennismaking met yoga verliep dus heel goed, al ben ik bang dat het hierna nooit meer zo geweldig wordt. Waar vind je nu een zonovergoten terras met het geluid van de zee op de achtergrond voor je oefeningen? We profiteerden ook van de ervaring van Bianca bij het regelen van maaltijden in een perfecte afwisseling van uit en thuis eten, georganiseerd en op eigen gelegenheid. Voor de wandelingen verwijs ik naar het programma, indrukwekkend landschap. En zelfs een proefwandeling die uiteindelijk afgekeurd werd, vond ik interessant. Langs het witte plastic van de kassen, niet mooi maar ik vond het interessant om te zien wat er in het land gebeurt en beter dan vanuit de auto. Maar ik kan me voorstellen dat de meesten daar wel genoeg aan hebben. Al met al kijk ik terug op een geweldig verblijf in Cabo de Gata, dat ruimschoots aan mijn verwachtingen heeft voldaan. Met dank aan Bianca en Petra!
Els Pronk heeft geschreven op 25 februari 2024 om 23:47
Cabo de Gata 3-17 febr 2024 Na 2 heerlijke, zonnige en zeer goed verzorgde weken is een dankjewel hier op z'n plaats: Dankjewel! Dank Bianca, Altijd zorgend gastvrij Wandelen en veel meer Afwisseling Afwisseling In lengte Uitnodigend en informatief Spaanse gezelligheid proefden wij Ontspannend! Dankjewel! Dank Petra, Voor je aandacht Aanwezig op juiste momenten Plezier Plezier Op dakterras waaiden wij yoga-end Met jou onderweg betekent Ontspanning! Graag tot een volgende reis, Els 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Pieter heeft geschreven op 23 januari 2024 om 18:54
Cabo de Gato 2023/2024 Ook dit jaar hebben we de jaarwisseling weer in Las Negras in het Nationale Kustpark Cabo de Gato gevierd. Wederom naar volle tevredenheid. Welswaar kwamen we op de dag van aankomst ‘s-avonds in een koud Las Negras aan, maar ons appartement was prima op temperatuur gebracht en we werden na sluitingstijd nog gastvrij ontvangen in een van de restaurantjes. De volgende dag konden we ontbijten met uitzicht over een zonnige zee. De wandeltocht van Nijar naar Huebro v.v. was goed te doen. Het kerkje in Huebro was het te bezichtigen waard. Het dorpsplein van Nijar is altijd gezellig wanneer de zon schijnt. De volgende dag wandelden we relaxt via La Playa de San Pedro naar Agua Amargua. Ook hier was het eind van de middag goed toeven op het dorpsplein met onze cafes, cervasas en vinos tintos/blancos. . Op oudejaarsdag maakten we kennis met de Kloof van Argamason. Rotspartijen waren 200 m omhoog gestuwd door de zee en het geschuur van de continantale platen (die van Afrika en van Europa). Aan de klimaatverandering in het verleden wandel je voorbij. Ooit stroomde er de rivier Alias, waarvan het water werd opgeslagen in basins die konden zorgen voor een constante waterdruk. Hierdoor konden de vroegere graanmolens nauwgezet malen. In de middag maakten we een wandeling door het natuurpark El Karst y Yesos in het Hippydorp Sorbas. Daar hebben we gemsen en schilpadden gespot. ‘s-Avonds de jaarwisseling met een 7gangendiner gevierd. Met cava en 12 druiven 2024 ingewijd. Op 1 januari van San Jose via de stranden naar de Marron de Genoveses gewandeld en via een binnenlandse route terug. Op de Playa de Genoveses in de zon geluncht en het nieuwe jaar ingewijd met een duik in zee. Ook deze zonnige dag werd weer afgesloten met een drankje: dit keer op een overvol maar gastvrij terras aan de haven. Op de laatste wandeldag was de klapper gepland: wandeling van het oude mijnstadje Rodalquilar door het gebied met oude goudmijnen met uitzicht op de voormalige zeevlakte, nu vruchtbaar landbouwgebied (met de boerderij van de Bloedbruiloft). In de verte was de Sierra Nevada te zien. Met een wandeling over de Alto de las Chorreras en door de Baranco del Negro met restanten van een oud Pinusbos bereikten we de kust bij Isleta del Moro. We hadden 16 km gewandeld en 300-600 m gestegen en gedaald. Op de dag van vertrek scheen de zon weer zeer aangenaam. Na een korte wandeling onze vakantie afgerond met een voortreffelijke paellalunch aan het strand. Op de meeste dagen hebben we gezamenlijk gedineerd bij goed gekozen restaurants Voldaan en de conditie goed bijgewerkt reisden we terug naar Nederland, waar we met regen werden ontvangen. We kijken terug op een prima georganiseerd verblijf: dank aan Bianca en aan Marie-Jose. Het reisgezelschap was leuk en gevarieerd. Gabo de Gato is een bijzondere, droge plek van Spanje met een interessante, afwisselende wandelomgeving en met een indrukwekkende ontstaansgeschiedenis. Nini en Pieter
Aleksandra heeft geschreven op 26 oktober 2023 om 17:21
prachtige bergwandelingen in de Provence, panoramische landschappen, wilde lavendel, rozemarijn en tijm onderweg, interessante routes langs de oude Romeinse wegen, een pittoresk dorp verscholen tussen grote rotsen - het zijn slechts enkele van de kleurrijke indrukken van de vakantie in de Haute-Provence. Het was super gezellig om te vertoeven in een klein gezelschap, er was een intieme, bijna huiselijke sfeer aan de tafel. Bianka en Petra bedank u voor uw zorg, professionaliteit, kennis over de bergen en de omgeving, heerlijke maaltijden en de fijne sfeer. Ik raad deze wandelvakantie aan met een gerust gevoel!
ineke heeft geschreven op 26 oktober 2023 om 14:37
Mijn eerste vakantie met Lopus wandelreizen. Van 14 tm 21 oktober verbleven we in gites in het dorp Roumoulus, een klein dorp in de Provence. De treinreis naar Aix-de-Provence verliep voorspoedig. Dit was meteen al een fijne manier om te onthaasten. We hebben prachtige wandelingen gemaakt o.m. langs de kloof van de Verdon. Schitterend waren ook de tochten naar Les Cadières de Brandis en de Col de St. Jurs Pittige klimmetjes en afdalingen en een prachtig uitzicht over de vallei. Door de flarden van mist waande je je af en toe in het decor van Lord of de Rings. De week sloot af met een bezoek aan Aix-de-Provence met zijn vele pleintjes, mooie gebouwen en parken. Kortom het was een heerlijke week, die zeker voor herhaling vatbaar is. Dank je wel Bianca voor de prachtige afwisselende wandelingen en Petra voor de heerlijke maaltijden. Het was top. Hartelijke groet, Ineke
Pieter heeft geschreven op 9 oktober 2023 om 11:02
Adembenemende landschappen, historische steden en natuurlijk de Italiaanse keuken. Dat is waarvoor ik naar Italie wilde. De wandelvakantie Toscane en Elba heb ik daarvoor uitgekozen om alle charmes van dit mooie land te ervaren en mijn verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. Door Bianca werd ik meegenomen op prachtige wandelroutes door de wijngaarden van Toscane met de welbekende Cipressen. Op het eiland Elba werd ik verrast door spectaculaire panoramische vergezichten. Accommodaties en locaties waren perfect. Er was naast de heerlijke wandeltochten voldoende tijd om door de historische stadjes te struinen. Kortom, een goede mix van natuur,cultuur en de inwendige mens. Voor mij was elke dag een feestje.
Anja heeft geschreven op 29 augustus 2023 om 13:46
De eerste vakantie met Lopus wandelreizen ( Galicië en Portugal )was een groot succes. De wandelingen waren prachtig, de accomodaties verrassend en afwisselend en de begeleiding voortreffelijk. Iedere dag een heerlijk vers ontbijt en lunchpakket was pure verwennerij. Kortom, voor herhaling vatbaar.
Hilde heeft geschreven op 27 augustus 2023 om 23:38
Deze zomer 2 reizen gemaakt met Lopusreizen. Cornwall en Galicië. Beiden geweldig! Heel goed georganiseerd, prachtige gebieden en bijzondere accommodaties uitgekozen. Bianca gaat ‘van de gebaande paden af’ en stelt zich flexibel op als de omstandigheden erom vragen of als er behoefte aan is. Zij geeft daarmee de vakantie een extra dimensie. Het kleine onverwachte krijgt op een aangename wijze ruimte en levert leuke ontmoetingen en bijzondere plekken op. Samen met de mede reisbegeleiders krijgt Bianca het voor elkaar om iedereen op zijn eigen wijze te laten genieten en dat is knap, zeker voor herhaling vatbaar!
Els S heeft geschreven op 27 augustus 2023 om 17:53
Het liep weer supergoed bij de reis in Galicie en Portugal: mooie wandelingen, flexibiliteit als het weer dat noodzakelijk maakte, leuke onderkomens, heerlijk eten en een ontspannen sfeer. Kortom: een heel fijne vakantie!
Brigitte heeft geschreven op 27 augustus 2023 om 16:23
Van 15 tm 26 augustus ben ik mee geweest met Bianca naar Galicië & Portugal. Ik heb al meerdere wandelvankanties met Bianca gedaan en ook deze was weer geweldig. Bianca weet altijd weer de pareltjes te vinden qua accommodatie en wandelingen. Zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt Bianca
Petra Verhagen heeft geschreven op 27 augustus 2023 om 16:21
Wij zijn net terug van de Spanje/ Portugal reis. Verschillende locaties met mooie wandelingen. Prachtige kustwandelingen, het eiland Cies en het meer stijgen en dalen in Portugal. Prima accomodaties en transfers. Wij hebben genoten. Hartelijke groeten van Arjen en Petra
Barbara heeft geschreven op 2 augustus 2023 om 10:28
Heerlijke week gehad in Cornwall met prachtige wandelingen langs het Coast Path. Geheel tegen mijn verwachting waren de wandelingen en het landschap telkens heel verschillend. Mooie baaien, stenen hellingen, dwars door begroeiing en over vlaktes. Fijn om te verblijven in een oud Engels woonhuis met huiskamer en grote keuken. Ik heb opnieuw kunnen ervaren hoe Bianca er in slaagt om een heel ontspannen en gezellige sfeer te laten ontstaan waarbij ieder vrij is om te doen wat hij/zij wil. En ondertussen speelde ze soepel in op wat de groep wilde en wat er aan wijzigingen geregeld moesten worden vanwege de treinstakingen. Knap hoor! Gezellig om Walter en Maureen erbij te hebben. Oefff wat heeft Maureen lekker gekookt. Voor mij is het belangrijk om te kunnen reizen per trein. Fijn dat Lopus daar werk van maakt. Ik heb nu al weer zin in de volgende reis.
Linde heeft geschreven op 31 juli 2023 om 20:42
Een heel erg fijne wandelweek gehad in Cornwall. Prachtige wandelingen, elke dag een ander stuk van de kust. Volop bloei, fantastische vergezichten en de kustlijn die telkens weer anders bleek. Thuiskomen in een sfeervol huis. Ruimte om ook andere keuzes te maken; St Ives voorziet in een ruim kunstaanbod. Bianca schept op natuurlijke wijze een prettig klimaat waarin ieder zichzelf kan zijn. Genoten van de muziek van Walter en de heerlijke maaltijden van Maureen. Ik heb erg genoten van de hele week in een fijne groep.
Ingrid heeft geschreven op 9 juli 2023 om 12:25
Mijn eerste Lopus wandelreis, van 30 juni tot 7 juli 2023, naar het Lake District. Heerlijk om 1ste klas naar Windermere te sporen! Verblijf in een fraaie villa, met horeca en winkels om de hoek en een bushalte voor de frontdoor. Met ons busweekabonnement bezochten we vele meren (sightseeing vanuit de dubbeldekkers), waar heerlijk gewandeld werd. Soms met een buitje, vaak ook met zon, en meestal aan het eind een pub met terras, ook niet onbelangrijk. Bianca en haar assistente kookten 2x superlekker voor ons en de andere avonden gingen we uit eten. Ik vond het een heerlijk relaxte wandelreis en kijk uit naar mijn volgende Lopusreis.
Nini heeft geschreven op 28 juni 2023 om 23:08
Van 11 tot 18 juni verbleven we in gites in het domaine van La Blache, een voormalig agrarisch gehucht, te midden van de helaas nog niet bloeiende lavendelvelden. De directe omgeving nodigt je uit om zelf nog een wandeling te maken voor of na het diner. De uitdagende wandelingen die we maakten, gaven een mooie indruk van de Haute Provence met de kenmerkende loop van de Verdon. Na de vele regenval konden wij nu genieten van de prachtige groene natuur, die volop in bloei stond. We hebben enorm geboft met het weer. Onweersbuien vielen s’avonds en de temperatuur was mild. De medereizigers waren allen zeer enthousiast en de reisleiders Bianca en Peter zorgden voor soepel verloop van de wandelingen met soms de nodige aanpassingen. De ontbijttafel was dagelijks een feestje, goed verzorgd en heerlijk vers brood. We maakten dan ook onze lunch klaar. We kijken terug op een mooi actief verblijf in de Haute Provence. Allen dank, maar met name Bianca en Peter!
Mayke heeft geschreven op 19 juni 2023 om 23:39
Het was een heerlijke wandelweek in de Haute Provence in Frankrijk. Een mooie, typisch Franse accommodatie. Prachtige, zeer gevarieerde wandelingen. Alles goed geregeld. De weergoden waren ons goed gezind. En een hele leuke, gezellige groep. Kortom een TOPweek! Bianca en Peter bedankt!!
Elianne heeft geschreven op 18 juni 2023 om 11:32
Wat een heerlijke, avontuurlijke wandelreis weer met Bianca gemaakt. Fijne treinreis met gereserveerde 1ste klas plaatsen al werkte de spoorwegen niet altijd mee.. maar Bianca regelde voor ons wel extra slaapplekken! In st Ives hadden we een geweldig familiehuis waar we ook samen heerlijk gegeten hebben. Iedere dag een mooie, soms pittige wandeling met prachtige uitzichten langs paadjes met bloemen en vogels. Zelfs een zeehond gespot ! En het openbaar vervoer De Coaster bus bracht ons steeds naar onze nieuwe wandeling én naar ons thuis; want zo voelde ons mooie huis in st ives. Geweldig genoten van Cornwall ook door de gezellige groep, het heerlijke wandelweer en de goede organisatie van Bianca! Elianne
Hanneke van der Sloot heeft geschreven op 11 juni 2023 om 09:23
De wandelreis naar Corsica was een geweldige belevenis. Het reizen per trein wordt door the train traveller uitgezocht. Dat is goed geregeld, je krijgt een mooi uitgewerkt schema met alle tijden en de eerste klas treinkaartjes thuisgestuurd. De overnachting en dag in Toulon op de heenreis was een leuk extraatje. Bianca zorgde op het eiland voor de treinkaartjes en meestal in kleine groepjes liepen we dan s ochtends naar het station. Corsica is een heel mooi eiland en de trein rijdt door bergachtig gebied en ook een stukje vlak langs de kust. De wandelingen begonnen dan in de buurt van een stationnetje en zijn heel gevarieerd. Zoals een klim langs een vallei, naar een waterval, in het bos of langs de kust. April/mei is een fijne tijd, temperatuur is goed en er zijn al veel bloeiende planten. De hotels die Bianca heeft uitgezocht, hebben wisselende faciliteiten dus tijdens deze reis kom je van alles tegen bij het hotel, zoals bv een zwembad of ontbijtterras met uitzicht op zee, of het ligt midden in een stadje met leuke winkeltjes of midden in de natuur met grandioos uitzicht vanuit je hotelkamer. Maar altijd een prima kamer en goed ontbijt. Ik heb genoten van alles!
Pvanderlaan1@hotmail.com heeft geschreven op 9 juni 2023 om 17:38
Corsica Een fantastische en indrukwekkende reis op alle gebied. Ten eerste het reizen met de internationale trein en de overtocht met de nachtboot van Toulon naar Ajaccio was al een reis op zich en vooral relaxed en comfortabel. De treinreizen door Corsica zelf waren adembenemend door de prachtige natuur en zeezichten die aan ons voorbij trokken. De hotels waren stuk voor stuk bijzonder net als de plaatsen en steden waar ze zich bevonden. We waren een hele diverse maar supergezellig groep waarmee we naast het samen wandelen ook veel hebben gelachen ,samen gegeten en gedronken tijdens de zorgvuldig uitgezochte diners door Bianca. De wandelingen liepen dwars door de natuur, midden in de bergen, langs kustpaden en riviertjes met ongekende uitzichten en over velden met bijzondere bloemen en planten. Al met al een heerlijke belevenis en zeker aan te raden! Petra

Reacties zijn gesloten.