Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we uw ipadres 3.237.27.159 op.
Het kan zijn dat het bericht pas zichtbaar wordt na beoordeling.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
126 berichten.
Marjo heeft geschreven op 16 september 2022 om 21:18
In augustus ben ik meegegaan met de wandelreis Galicië/Portugal. We liepen langs de kust van Galicië, met fantastische uitzichten over zee. Ook de wandelingen in de bergen in Portugal waren heel mooi. De huisjes/hotels waren zeer sfeervol en ik heb erg lekker gegeten. Goede organisatie door Bianca en Hermien. Kortom superleuke vakantie en echt een aanrader.
silvie heeft geschreven op 12 september 2022 om 22:26
“Net terug van Galicië en Portugal en weer een heel mooie reis beleefd. Kleine groep, prachtige landschappen, aangename accommodaties en heerlijk lokaal eten. Voor herhaling vatbaar!
Tiane heeft geschreven op 12 september 2022 om 22:24
Het was een verrassende, afwisselende wandelreis. Helaas was het bij tijden erg warm, je hebt gelukkig hierop de tochten aangepast. Ik vond de tocht op Cies geen meerwaarde, het was erg druk. Ik had liever nog een kustpad gelopen. Ik kijk terug op een geweldige ervaring, het suddert nog door. Ik had wel een paar dagen nodig om weer te landen thuis. (goed teken)
annemarie heeft geschreven op 12 september 2022 om 22:22
veel dank voor jullie, gezellige, bijdrage aan de mooie reis en de organisatie, en zo. Was als vanouds, heel goed dus.
Netty Veltman heeft geschreven op 25 april 2022 om 14:54
Ik heb een geweldige vakantie gehad. O.l.v. Bianca Vet en de hulp van Petra van der Laan heb ik dagelijks gewandeld. Soms niet het hele traject maar grote delen daarvan. Bovendien was er yoga van Petra en Spaanse les van Bianca. De 7 andere dames waren prima gezelschap en dan hadden we ook nog geweldig weer.
Hanneke van der Sloot heeft geschreven op 23 december 2021 om 19:15
De winterreis naar Cabo de Gata is een aanrader. Twee weken in een authentiek Spaans verblijf. Je logeert daar echt tussen de bewoners van Las Negras. Bianca regelde voor de groep om de dag een heerlijk diner bij de lokale restaurants. Waar we altijd heerlijk een Spaans verrassingsmenu hebben gegeten. Het programma met wandelingen, in zee zwemmen, yoga, Spaanse les en elke dag beginnen met gezamenlijk koffie drinken op een terras met zeezicht, kon voor mij niet beter. Voor de wandelingen is er vaak ook nog een keus voor een wat pittigere wandeling of een wat kortere. Ruige natuur en mooie dorpjes. Door de verschillende onderdelen in het programma, heb ik ook met iedereen in de groep leuk contact kunnen maken. Ik heb ook genoten van de gezellige, ontspannen sfeer mede mogelijk gemaakt doordat iedereen per dag kon bepalen aan welke onderdelen deel te gaan nemen. Bianca en Petra nogmaals bedankt voor twee heerlijke vakantieweken en mij zien jullie zeker terug bij deze of een andere wandelreis van Lopus.
Gemma van Gorkum heeft geschreven op 29 november 2021 om 15:43
Overwinteren in Cabo de Gata is het grijze november weer een paar weken achter je laten en genieten van de Spaanse zon. Twee fantastische weken in Las Negras, een charmant klein dorpje zonder hoogbouw in het natuurpark Cabo de Gata. Mooie wandelingen met de mogelijkheid te kiezen voor kortere of langere variant. De wandelingen eindigden vaak bij een rustig baai waar je nog lekker kon zwemmen en/of na afloop gezamenlijk drankje drinken. Een gevarieerd programma met wisselend yoga op het dakterras, Spaanse les op het terras met uitzicht op zee, Gezamenlijk eten (klaar maken), lunchen, tapas eten, dagje Almería, massage of gewoon lekker een dagje ‘niks’. Kortom: voor herhaling vatbaar met dank aan Bianca, Petra en de groep voor de goede sfeer en gezelligheid.
Marijke Bakker heeft geschreven op 23 november 2021 om 16:17
Na een aantal wandelvakanties, gekozen voor 2 weken een relax wandelvakantie las Negras bij Bianca en Petra. Wat was dat heerlijk. Sochtends in het zonnetje yoga of spaanseles, nooit gedacht dat ik iedere ochtend met plezier “ja” zei. Ik had nl ieder moment het gevoel dat je kon kiezen. De wandelingen waren prachtig en 14 dagen geen 1 keer de zelfde route. Ze waren wel allemaal groen, roken naar lavendel en tijm en verrassende natuur.....ik verklap niks maar raad je aan zelf te gaan wandelen. Bianca bracht ons overal naar toe, niks is haar teveel. Heerlijk was ook het zwemmen in zee in november. De accommodatie was echt Spaans dus prima. Heerlijk eten met altijd de zee op de achtergrond. Tot slot was de groep enthousiast en heel fijn. Dank voor jullie super hart verwarmende tijd. Ik proost op jullie met een vino tinto de Verano. Hopelijk tot ziens
Yvonne heeft geschreven op 23 november 2021 om 14:52
Ruim 2 weken de overwinteringsreis in Gabo de Gata mogen meemaken. Voor mij een hele prettige formule met een flexibel programma: wandelen, Spaans oefenen en yoga. Ook lekker eten stond op het programma. Voldoende tijd om te relaxen. Gezellige begeleiding door Bianca en Petra ( yoga). Mooie locatie en fijn appartement! Nog echt de Spaanse sfeer in deze omgeving. Erg genoten!
Barbara Swart heeft geschreven op 9 november 2021 om 09:48
Wat een heerlijke week heb ik gehad in las Negras (wandelreis Cabo de Gato). Erg gezellig met Bianca en Marie Jose als begeleiding en een gezellige, sportieve groep. Wat een mooie locatie om in te verblijven, direct aan zee, een eigen ruim appartement, de zee met zonsopgang en zonsondergang zo vanaf je eigen terras. De wandelingen waren stevig maar goed te doen omdat het stijgen en dalen nooit teveel werd. Mooie vergezichten en in oktober heerlijk weer. Bovendien was er enkele dagen de mogelijkheid om een halve dag mee te lopen. Dat werkt goed omdat dan mensen die niet de hele dag willen lopen toch een stukje mee kunnen. Enige nadeel is het vliegen. Was het maar te bereiken met de trein. Maar de reis zelf is zeker een aanrader!!
Gerrie de Mutsert heeft geschreven op 2 november 2021 om 18:24
Vorige week mee geweest naar Cato De Gata. Elke dag hebben een fantastische wandeling gemaakt langs de kust maar ook in de bergen. Soms best pittig maar sommige dagen was het ook mogelijk een halve dag te lopen. De groep was leuk en de begeleiding prima. Voor herhaling vatbaar.
Marijke heeft geschreven op 31 oktober 2021 om 21:07
Wat had ik een prachtige week in Las Negras! De wandelingen die door Lopus in het reservaat Cabo de Gata worden georganiseerd zijn heel bijzonder: je wandelt (klautert soms) in oude rivierbeddingen, op hoge (vulcanische) toppen, in spannende kloven, langs kliffen aan zee en langs oude goudmijnen. Mooie locatie, goede reisleiding, overzichtelijk kleine groep en in overleg gezamenlijk uit eten. Hulde en dank voor Marie José en Bianca!
Nolda leguijt-neeft heeft geschreven op 30 oktober 2021 om 12:35
Ik vertrok 12 oktober naar de haute Provence Frankrijk. Ons verblijf in la Blache lag in een prachtige omgeving in “the middle of nowhere” Als je boodschappen wil doen heb je wel een auto nodig, maar wij lieten als groep ons avondeten verzorgen door Christine, die een hele goede kok is. De wandelingen waren prachtig. Ik had geen ervaring met bergwandelen, het was pittig, maar met een goede conditie te doen. De leidsters Carlien en Carolien kenden de omgeving niet, maar leidden ons zonder problemen. Het was top!
Hanneke en Carel van Vliet heeft geschreven op 8 september 2021 om 12:38
. Hanneke en Carel wandelden in augustus 2021 in Galicië en Portugal en op de Cies eilanden. Wat is Galicië prachtig! We hebben hele mooie wandelingen gemaakt en kwamen bijna niemand tegen. De temperatuur in augustus is heerlijk om te wandelen. Het uitzicht op de baaien met de ongerepte witte stranden was schitterend. Ook de Cies eilanden waren prachtig. Helaas waren daar veel te veel mensen. Dat maakt het altijd een stuk minder idyllisch… De wandelingen in Portugal waren eveneens prachtig. Wat wij heel prettig vonden is dat Bianca de wandelingen op maat bijstelde voor degenen die dat wensten. Op die manier was het ook voor ons heel goed te doen. De kundige en gezellige begeleiding van zowel Bianca als Marie-José was in alle opzichten fantastisch. We kijken terug op een heerlijke sportieve vakantie waarin we qua klimmen onze grenzen ruimschoots verlegd hebben! Deze reis is een echte aanrader wat ons betreft!
Sandra en Kees heeft geschreven op 2 september 2021 om 19:03
Wij hebben genoten van de wandelreis in Galicië en Portugal. Wat een prachtige wandelingen! Fijn dat Bianca zoveel weet van de routes en waar de mooiste plekjes zijn. In Galicië waren de uitzichten over de oceaan en de afgelegen baaien vaak adembenemend. In Portugal hebben we meer in de bergen geklommen. Daar waren de rust en stilte opvallend. We boften natuurlijk met het zonnige weer. Knap hoe flexibel Bianca was in het bedenken van aanpassingen in routes als deelnemers dat liever hadden. En niet te vergeten Marie José die heel zorgzaam was in de groep en ons aanmoedigde om soms net onze grenzen te verleggen. Al met al een reis om nooit te vergeten.
Ina heeft geschreven op 18 maart 2020 om 21:01
Heerlijke weken gehad in Zuid-Spanje! Het idee van twee weken overwinteren sprak mij erg aan: de mogelijkheid om te wandelen, maar ook deel te nemen aan andere activiteiten zoals yoga, Spaanse les en samen eten. Het was mijn eerste vakantie na het overlijden van mijn echtgenoot vorig jaar, daardoor toch wel spannend. Maar het pakte goed uit. Ik kon alleen zijn of gezelschap opzoeken van de reisgenoten, meedoen aan activiteiten of niet. Heel flexibel allemaal. Prachtige wandelingen gemaakt door imposante landschappen. Heerlijk om de hele dag buiten te kunnen zijn. Wakker worden met het ruisen van de zee. Echt een fijne tijd gehad!
Nellie heeft geschreven op 16 maart 2020 om 17:25
Al vaak met groepswandelreizen mee geweest, maar dit was de eerste keer met Lopus. 2 weken Cabo de Gata, een aanrader. Elke dag de mogelijkheid om een mooie route te wandelen, heel afwisselend. Voorafgaand aan de wandeling in de ochtend Spaanse les of yoga, wat mij betreft een geslaagde combi. Nou hebben we het ook erg getroffen met het weer: alle dagen droog en rond de 20 graden (en nog net op tijd, voordat de boel op slot ging voor de corona-crisis). Las Negras is een erg rustig dorp,maar heeft wel een supermarkt en restaurantjes, dus voldoende voor een verblijf van 2 weken voor mij.Bianca en Petra bedankt.
Diny Verweij heeft geschreven op 11 maart 2020 om 10:47
De overwinteringsreis naar Gabo de Gata kan ik iedereen aanbevelen. Het concept,een combinatie van wandelen, yoga en Spaanse les is prima. Als je aan alles meedoet, zoals ik deed, heb je een goed gevulde dag. Maar dit kan je invullen naar eigen wens. Niets moet, alles mag. En het gebied Cabo de Gata is prachtig en Las Negras een heerlijk dorpje met veel restaurantjes. En zeg wel, wat is er fijner dan in de wintertijd daar zelfs aan het strand te kunnen liggen en de zee in te gaan maar ook te kunnen wandelen zonder dat het te warm is. Bianca en Petra, bedankt voor de begeleiding en de heerlijke weken die ik daar doorgebracht heb
Lidy heeft geschreven op 14 januari 2020 om 21:26
Lidy (Cabo de Gata 28 dec.-4 jan. 2020) Ik heb 2020 verwelkomt in las Negras tijdens mijn eerste Lopus wandelvakantie en ik kan dat iedereen die niet van vuurwerk houdt aanraden. Maar dat is niet het enige pluspunt, de omgeving is schitterend en omdat Bianca (reisbegeleiding) de streek heel goed kent krijg je elke wandeldag een ‘highlight’ voorgeschoteld. De wandelingen zijn hier en daar best pittig, maar goed te doen en de beloning (uitzichten, landschap) meer dan de moeite waard. Bianca en Marie-José hartelijk dank voor de fijne week!
Willemijn heeft geschreven op 9 januari 2020 om 21:01
De wandelweek naar Cabo de Gata is een aanrader. Bianca kent het gebied op haar duimpje, ze kiest de meest mooie wandelingen door afwisselende landschappen uit. Dank ook aan Marie-Jose voor de begeleiding.

Reacties zijn gesloten.