Lake District

Het sprookjesachtige Lake District is lange tijd een magneet voor kunstenaars en schrijvers geweest. Tegenwoordig is het de perfecte bestemming voor een autovrije en actieve wandelvakantie. Deze bestemming is vanuit Nederland binnen een dag te bereiken per trein. Ook ter plaatse is het mogelijk om met de vele lijnbussen gemakkelijk het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk te verkennen.

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 2
Type accommodatie: villa
Type vervoer: treinreis

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

Naast wandelen over de eeuwenoude wegen, langs uitgestrekte meren, en door verassende berglandschappen, is het ook nog mogelijk de vele dorpjes te bekijken. Vanuit de dubbeldekker heb je een weids uitzicht over het schitterende groene landschap en de meren. Je verblijft in een luxe villa. De dag kan uiteraard afgesloten worden met een heerlijke maaltijd in een lokale pub. Maar er kan ook samen worden gekookt.

Karakter van de wandelingen

In het zuidelijke gedeelte van het Lake District zijn de bergen minder ruig dan in het noorden. De wandelingen door de idyllische heuvels zijn wat betreft moeilijkheidsgraad voor mensen met een goede conditie prima te doen. De wandelingen zijn dagelijks ongeveer 3,5 uur, zonder pauzes. De prachtige natuur is divers, met uitgestrekte heidevelden, meren en rivieren. In het Lake District zijn veel wegen en paden onverhard en gaan vaak over weiden en velden. Goede hoge waterdichte wandelschoenen zijn daarom aan te raden. Schilderachtige dorpjes en gezellige lokale pubs zijn overal te vinden en daar sluiten we de wandeldag graag af. De hop on hop off bussen vanuit Windermere brengen ons naar het begin van de wandelingen.

Verblijf

The Boundary is een elegant, stijlvol, ruim Victoriaans huis dat ook op loopafstand ligt van veertig restaurants en pubs, tal van winkels en Windermere, het grootste meer van Engeland. Er is een badkamer voor elke luxe slaapkamer, een fantastische eetkeuken en twee houtkachels, een in de keuken en een in de elegante woonkamer. Er zijn ook nog twee gezellige zitkamers, een met tv en een met gashaard en een aangenaam uitzicht. Het huis ligt op een paar minuten lopen van de dorpen Windermere en Bowness en het treinstation, vanwaar ook de bussen vertrekken. Alle zeven kamers hebben kingsize of super-kingsize tweepersoonsbedden en een eigen badkamer. Er is een mooie tuin rondom het huis.

Programma

Dag 1
Heenreis 

Heenreis met de trein naar Windermere, waar we in de avond arriveren.

Dag 2

afstand: 12 km
stijgen: 306 m
dalen: 360 m

Van Windermere naar Hawkshead

Vanaf het huis lopen we in 15 minuten naar het grote meer bij Windermere en steken met de veerpont de brede rivier over. Als we weer grond onder de voeten hebben klimmen we omhoog door de heuvels. We maken een klimmetje naar een oude ruïne , en hebben vanaf daar een mooi zicht op Windermere. We dalen af door een gevarieerd bos en door velden en eindigen onze wandeldag in Hawkshead. In het leuke dorp kijken we even rond, kunnen we een drankje nemen en met de bus in ongeveer 40 minuten terug naar Windermere.

Dag 3

afstand: 8,7 km
stijgen: 160 m
dalen: 160 m

Grasmere en Rydal Water

Deze klassieke wandeling, waar de dichter William Wordsworth heeft gewoond, voert ons over stenig terrein naar de rand van het bos. Klimmend en dalend over hellingen en graasweiden wandelen we langs de oevers van de meren. Grasmere en Rydal Water liggen geografisch gezien precies in het midden van het Lake District.

Dag 4

afstand: 10 km
stijgen: 200 m
dalen: 200 m

Elterwater

Great en Little Langdale hebben een betoverende uitstraling met hun watervallen, kleine meren, meanderende rivieren door parkachtige bossen, door met muurtjes afgebakende schapenweiden en idyllisch gelegen boerderijen.

Dag 5

afstand: 12,9 km
stijgen: 350 m
dalen: 350 m

Ullswater oeverweg

Een oude stoomboot brengt ons naar Howtown, op de oever van Ullswater. We wandelen langs een afwisselende oever en een berghelling. We wandelen over bos- en bergpaden, weiden en veldwegen en doorkruisen een eikenbos en een weidelandschap. Gevarieerde uitzichten op de baaien, de schiereilanden en het berglandschap rond het meer. Zeilschepen en historische boten passeren ons over het water.

Dag 6

afstand: 11 km
stijgen: 400 m
dalen: 400 m

Coniston

Prachtige uitzichten op Coniston Water en het ruige gebergte “The Old Man of Coniston”. Je waant je in een Amerikaans natuurpark met grootse uitzichten over het meer en de enorme loofbomen. De vis die werd gevangen in het grote meer, was voorheen een bron van inkomsten van de monniken uit de abdij. Het laatste gede.elte loop je over weidevelden en het uitzicht blijft betoverend. Je klimt en daalt geleidelijk .

Dag 7

afstand: 9 km
stijgen: 600 m
dalen: 600 m

Wansfell Pike

Vandaag zullen we Windermere zien vanuit verschillende kanten. Hoe hoger we komen hoe weidser het uitzicht over onder andere Loughrigg Fell en de Langdale Pikes. Je stijgt vandaag behoorlijk door het zeer afwisselende landschapen bereiken de top “Wansel Pike”. Vervolgens lopen we nog een stukje door het bos met als toegift een klaterende waterval  Vanaf de top daal je in een uur af via natuurstenen trappen. Met het zicht op dit prachtige decor van Windermere sluiten we deze wandelweek af.

Dag 1
Terugreis

In de ochtend vertrek vanuit Windermere, en ’s avonds aankomst in Nederland.

Vertrekdata & prijzen

Inbegrepen

  • Logies o.b.v. 2p kamer ( boeken met 2 personen)
  • Ontbijt en lunchpakket
  • 1e klas treintickets voor de heen- en terugreis vanaf Rotterdam Centraal (verzamelpunt)
  • Transfers per bus ter plaatse
  • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

  • Logies bij boeking 1 persoonskamer toeslag €350
  • Drankjes
  • Evt. andere excursies en entreegelden
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €27,50 boekingskosten en garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

The Boundary is een elegant, stijlvol, ruim Victoriaans huis dat ook op loopafstand ligt van veertig restaurants en pubs, tal van winkels en Windermere, het grootste meer van Engeland. Er is een badkamer voor elke luxe slaapkamer, een fantastische eetkeuken en twee houtkachels, een in de keuken en een in de elegante woonkamer. Er zijn ook nog twee gezellige zitkamers, een met tv en een met gashaard en een aangenaam uitzicht. Het huis ligt op een paar minuten lopen van de dorpen Windermere en Bowness en het treinstation, vanwaar ook de bussen vertrekken. Alle zeven kamers hebben kingsize of super-kingsize tweepersoonsbedden en een eigen badkamer. Er is een mooie tuin rondom het huis.

Een tweepersoonskamer is inbegrepen bij de reissom, en is alleen te boeken bij een boeking van twee personen. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag (zie tabblad “data en prijzen”).

Praktische informatie

Financiën

In het Verenigd Koninkrijk wordt met de Britse Pond betaald. Op veel plekken is het mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening.

Eten en drinken

Het ontbijt en lunch is inbegrepen. Overige maaltijden zijn voor eigen rekening. ’s Avonds kunnen we gezamenlijk uit eten gaan in een van de lokale pubs, of koken bij de accommodatie.

Bagage

Voor de treinreis zit er geen limiet aan de afmetingen of het gewicht van de bagage. Let er wel op dat je de bagage goed kunt dragen voor overstappen en korte loopafstanden ter plaatse.

Reisdocument

Voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema en de deelnemerslijst.

Heen- en terugreis

 

Lake District heen- en terugreis 15 t/m 22 juli 2024

Download reisschema

 

Boekingsformulier Lake District

 

Klik op de knop hieronder om het boekingsformulier voor het Lake District in een nieuw tabblad te openen.

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.