De organisatie

Alle onderwerpen over Lopus

Organisatie voor wandelaars uit Nederland en België

Lopus Wandelreizen is opgericht in september 2009 en is een initiatief van Bianca Vet. De andere reisbegeleiders zijn vrienden die mee op stap gaan om mooie routes uit te zetten en op zoek gaan naar sfeervolle, authentieke accommodatie voor een prettig verblijf. Zij delen de passie en enthousiasme voor het landschap met de deelnemers tijdens het begeleiden van de wandelvakantie. 
Lopus Wandelreizen richt zich ook op Vlaanderen en regelt treinreizen en vluchten vanuit Brussel voor deelnemers uit België.

Vliegreizen

Soms worden vliegtickets door Lopus ingekocht indien de reis in het hoogseizoen staat gepland. Omdat de prijzen van de vluchten flink kunnen stijgen in drukke periodes. Zo boek je een reis tegen voordelig tarief. Lopus durft dat risico te nemen omdat de reizen voor 90 % vertrekgarantie hebben. Op de kalender staat de reis dan vermeld inclusief vlucht.
Er worden 10 vliegtickets ingekocht en de eerste 8 boekers profiteren dan van dit gunstige tarief. Daarna betaal je zelf een los vliegticket.
Indien je boekt inclusief vlucht, is dit altijd ook inclusief de ruimbagage.

Treinreizen

Lopus wil zich meer gaan richten op duurzaam reizen. Steeds meer groepsreizen zullen per trein worden uitgevoerd. Door het combineren van verschillende bestemmingen zijn reizen per trein goed te realiseren.
De reizen worden inclusief 1e klas treintickets aangeboden. 
Wij werken samen met thetraintraveller. In het geval je niet met de groep mee reist, kun je bij hen een offerte aanvragen voor het door jou gewenste traject.

Groepsreizen

Onze groepsreizen worden voor 90% geboekt door individuele boekers met een  leeftijd tussen ongeveer 45 – 70 jaar.

Accommodaties

De accommodaties zijn met zorg uitgezocht. Op veel plaatsen wordt gebruik gemaakt van authentieke huizen, appartementen, pensions of hotels in een sfeervolle omgeving, met uitzicht op zee of over de bergen. Indien je in een grote villa verblijft met 5 of meer slaapkamers, wordt het ontbijt ingekocht door de reisleiding en maak je je eigen lunchpakket klaar. In ieder huis zijn er vaak meerdere woonruimtes, verschillende badkamers,  een keuken en zijn er meerdere slaapkamers. In het geval je in een appartement verblijft, kun  je zelf bij de locale supermarkt je ontbijt/lunch inkopen. Bij een hotelreis is het ontbijt inclusief en koop je een lunchpakket bij de bakker of supermarkt.
Meestal kun je tegen een toeslag een 1-persoonskamer boeken. Een twee persoons kamer boek je bij sommige reizen samen met je kamergenoot. ( Zie info hierover bij de betreffende reis bij het tabblad accommodatie)  Omdat alle reizen één of meerdere standplaatsen hebben is het mogelijk ervoor te kiezen een dag niet mee te wandelen en te verblijven op een van de mooie locaties. Vaak wordt er ‘s-avonds gegeten in een van de lokale restaurantjes. Maar indien er groepsleden zijn die het leuk vinden samen een lekkere maaltijd te bereiden is er daarvoor op de veel reizen gelegenheid en een mooie plek om buiten uitgebreid te tafelen.

Reisbegeleiding

Afhankelijk van het aantal boekingen gaan er één of twee reisbegeleiders mee. Zij reizen mee met de groep vanuit Nederland en terug. Zij zijn tevens chauffeur van de bus en/of auto die ter plaatse wordt gehuurd. De reisbegeleiders zorgen voor de transfers naar de wandelingen en begeleiden in de meeste gevallen de wandelingen. Mede hierdoor kan Lopus Wandelreizen kwalitatief goede reizen aanbieden, ook voor kleine groepen, met aandacht voor de deelnemers. De reisbegeleiders zorgen in het geval er wordt overnacht in een groot huis voor het ontbijt, de inkoop voor de lunchpakketten en regelen voor wie wil het avondeten in een restaurant of er wordt gekookt voor de groep.

Bianca Vet
Bianca Vet heeft veel ervaring met het organiseren van kleinschalige wandelreizen. De wandelingen stelt ze zelf samen. Deze weerspiegelen haar passie voor de schoonheid van het ongerepte Spanje. Graag deelt ze haar ervaring met andere mensen. De wandelingen kunnen waar mogelijk worden aangepast aan de capaciteit van de deelnemers. Mooie wandelingen, sfeervolle accommodatie, goed gezelschap en gezellige avonden met heerlijke maaltijden kenmerken haar reizen.
Roel van den Eijnde
Een leven zonder reizen zou Roel van den Eijnde zich niet voor kunnen stellen. Al op jonge leeftijd ging hij mee met bergsportvakanties van de KNAV (nu NKBV). Roel is in het dagelijks leven freelance schrijver/journalist. Hij werkte lange tijd voor het buitensporttijdschrift Op Pad en maakte daar prachtige reizen voor. Enkele jaren geleden ontdekte hij Andalusië als wandelbestemming en werd meteen verliefd. Samen met een vriend heeft hij de website www.wandeleninandalusie.nl opgezet. Roel woont in Andalusië waar hij een B&B beheert. Roel fietst en hardloopt graag. Daarnaast is hij een liefhebber van koken, goed eten en drinken en theater.
Peter Meijer
Reisleider Peter Meijer
Peter Meijer wandelt al vele jaren in Europa. Na een reis naar Cabo de Gata werd hij enthousiast voor het authentieke Spanje. Hij  heeft een bijdrage geleverd aan de oprichting van Lopus Wandelreizen. Peter is gewend met groepen op stap te gaan. Hij vindt een goede sfeer in de groep belangrijk. Zijn inspanningen en enorme inzet om mensen een fantastische wandelweek te bezorgen zijn groot.
Carolien Koesen
Reisleider Carolien Koesen
Carolien Koesen is werkzaam bij een internetbureau en houdt ervan om in haar vrije tijd in de natuur te wandelen. Met de gps in haar hand geniet zij van het Nederlandse landschap met haar heidenvelden, duinen, vennen, beekjes en koeien. Zij is ook heel graag in Spanje temidden van de ruige bergen en de lokale bevolking. Ze vindt het heerlijk om de wandeling af te sluiten met lekkere tapas en smakelijke vinos.
Jolanda Willemse
jolanda willemse.185
Jolanda Willemse heeft jarenlange ervaring als reisleidster bij verschillende organisaties. Energiek, goed gehumeurd en professioneel begeleidt zij mede groepen voor Lopus Wandelreizen. Desgewenst kookt zij en dan maakt ze uitstekende maaltijden.
Marie-José Koot
Marie-José Koot is lerares Frans en gaat regelmatig mee als tweede begeleidster en chauffeur naar Spanje. Zij heeft een grote liefde voor Andalusië en weet veel van de cultuur van deze streek. Zij heeft veel ervaring met groepen, is oplossingsgericht en flexibel en wil graag bijdragen leveren om de reis goed georganiseerd en prettig te laten verlopen.
Petra van der Laan
Petra van der Laan is graag je gastvrouw en heeft oog voor eenieder. Je voelt je zo snel thuis op de plaats van bestemming. Zij vindt het belangrijk dat onze gasten zich vrij voelen om al dan niet deel te nemen aan de georganiseerde groepsactiviteiten. Zij voelt zich thuis in las Negras in Cabo de Gata en heeft een passie voor Frankrijk. Haar yogalessen tijdens de twee weekse reizen in Cabo de Gata worden door deelnemers gewaardeerd. Goed voor de ontspanning van geest en het rekken en strekken van het lijf na de dagelijkse wandelingen.

 

Reacties zijn gesloten.