Over ons: de organisatie

Alle onderwerpen over Lopus

Organisatie voor wandelaars uit Nederland en België

Lopus Wandelreizen is opgericht in september 2009 en is een initiatief van Bianca Vet. De andere reisbegeleiders zijn vrienden die mee op stap gaan om mooie routes uit te zetten en op zoek gaan naar sfeervolle accommodatie voor een prettig verblijf in het authentieke Spanje. Zij delen de passie en enthousiasme voor het Spaanse landschap met de deelnemers tijdens het begeleiden van de wandelvakantie. Naast Spanje  organiseert Lopus inmiddels ook reizen naar andere bestemmingen. Lopus Wandelreizen richt zich ook op Vlaanderen en regelt vluchten vanuit Brussel voor deelnemers uit België.

Vliegreizen

Veel vluchten worden door Lopus ingekocht indien de reis in het hoogseizoen staat gepland. Omdat de prijzen van de vluchten flink kunnen stijgen in drukke periodes. Zo boek je een reis tegen voordelig tarief. Lopus durft dat risico te nemen omdat de reizen voor 90 % vertrekgarantie hebben. Op de kalender staat de reis dan vermeld inclusief vlucht.
Er worden 10 vliegtickets ingekocht en de eerste 8 boekers profiteren dan van dit gunstige tarief. Daarna betaal je zelf een los vliegticket.
Indien je langer wilt blijven is het mogelijk om het vliegticket om te boeken. De kosten die dat met zich mee brengt betaal je als toeslag  na overleg. Indien je boekt inclusief vlucht, is dit altijd ook inclusief de ruimbagage.

Indien de vliegreis exclusief vlucht staat aangeboden  betaal je meestal minder voor de vlucht naarmate je eerder boekt. Indien de vluchtprijs gestegen is op het moment van boeking nemen wij vooraf hierover contact met je op.

Groepsreizen

Onze groepsreizen worden voor 90% geboekt door individuele boekers met een  leeftijd tussen ongeveer 35 en 70 jaar.

Voordeel bij vroeg boeken

Voor alle reizen binnen Europa, met uitzondering van de overwinter reis geldt een korting van € 75 voor de eerste 4 boekers van iedere reis . Zo stimuleren wij de deelnemers tijdig te boeken, zodat de reizen te organiseren zijn. Accommodaties moeten nl. zeer tijdig geannuleerd worden bij te weinig aanmeldingen.

Accommodaties

De accommodaties zijn met zorg uitgezocht. Op alle plaatsen wordt gebruik gemaakt van authentieke huizen, appartementen, pensions of hotels in een sfeervolle omgeving, met uitzicht op zee of over de bergen. In één van de huizen wordt gebruik gemaakt van een gemeenschappelijke woonruimte met terras. Hier wordt ontbeten en maak je je eigen lunchpakket klaar. In ieder huis is een woonruimte, badkamer, keuken en zijn er 1 of 2 slaapkamers. Meestal kunt u tegen een toeslag een 1-persoonskamer boeken. Omdat alle reizen één of meerdere standplaatsen hebben is het mogelijk ervoor te kiezen een dag niet mee te wandelen en te verblijven op een van de mooie locaties. Vaak wordt er ‘s-avonds gegeten in een van de lokale restaurantjes. Maar indien er groepsleden zijn die het leuk vinden samen een lekkere maaltijd te bereiden is er daarvoor op de meeste plaatsen gelegenheid en een mooie plek om buiten uitgebreid te tafelen.

Reisbegeleiding

In de regel gaan er twee reisbegeleiders mee. Zij reizen mee met de groep vanuit Nederland en terug. Eén van de begeleiders loopt voor, de tweede begeleider achter de groep. Mede hierdoor kan Lopus Wandelreizen kwalitatief goede reizen aanbieden, ook voor kleine groepen, met aandacht voor de deelnemers. De reisbegeleiders zorgen voor het ontbijt, de inkoop voor de lunchpakketten en regelen het avondeten.

Bianca Vet
Bianca Vet heeft veel ervaring met het organiseren van kleinschalige wandelreizen. De wandelingen stelt ze zelf samen. Deze weerspiegelen haar passie voor de schoonheid van het ongerepte Spanje. Graag deelt ze haar ervaring met andere mensen. De wandelingen kunnen waar mogelijk worden aangepast aan de capaciteit van de deelnemers. Mooie wandelingen, sfeervolle accommodatie, goed gezelschap en gezellige avonden met heerlijke maaltijden kenmerken haar reizen.
Roel van den Eijnde
 
Een leven zonder reizen zou Roel van den Eijnde zich niet voor kunnen stellen. Al op jonge leeftijd ging hij mee met bergsportvakanties van de KNAV (nu NKBV). Later trok hij zelfstandig de Alpen in om vierduizenders te beklimmen, maar stond hij ook op een aantal vulkanen in Indonesië en fietste hij door Turkije. Met zijn gezin mountainbikete hij in Suriname en kampeerde in de Drakensbergen in Zuid-Afrika. Roel is in het dagelijks leven freelance schrijver/journalist. Hij werkte lange tijd voor het buitensporttijdschrift Op Pad en maakte daar prachtige reizen voor. Enkele jaren geleden ontdekte hij Andalusië als wandelbestemming en werd meteen verliefd. Samen met een vriend heeft hij de website www.wandeleninandalusie.nl opgezet. Regelmatig is hij in Andalusië te vinden om nieuwe gebieden te ontdekken. Roel fietst en hardloopt graag. Daarnaast is hij een liefhebber van koken, goed eten en drinken en theater.
Peter Meijer
Reisleider Peter Meijer
Peter Meijer wandelt al vele jaren in Europa. Na een reis naar Cabo de Gata werd hij enthousiast voor het authentieke Spanje. Hij  heeft een grote bijdrage geleverd aan de oprichting van Lopus Wandelreizen. Peter is gewend met groepen op stap te gaan. Hij vindt een goede sfeer in de groep belangrijk. Zijn inspanningen en enorme inzet om mensen een fantastische wandelweek te bezorgen zijn groot.
Carolien Koesen
Reisleider Carolien Koesen
Carolien Koesen is werkzaam bij een internetbureau en houdt ervan om in haar vrije tijd in de natuur te wandelen. Met de gps in haar hand geniet zij van het Nederlandse landschap met haar heidenvelden, duinen, vennen, beekjes en koeien. Zij is ook heel graag in Spanje temidden van de ruige bergen en de lokale bevolking. Ze vindt het heerlijk om de wandeling af te sluiten met lekkere tapas en smakelijke vinos. Zij maakte met veel plezier de website voor Lopus Wandelreizen.
Jolanda Willemse
jolanda willemse.185
Jolanda Willemse heeft jarenlange ervaring als reisleidster bij verschillende organisaties. Energiek, goed gehumeurd en professioneel begeleidt zij groepen voor Lopus Wandelreizen. Desgewenst kookt zij en dan maakt ze uitstekende maaltijden.
Marie-José Koot
Marie-José Koot is lerares Frans en gaat regelmatig mee als tweede begeleidster en chauffeur naar Spanje. Zij heeft een grote liefde voor Andalusië en weet veel van de cultuur van deze streek. Zij heeft veel ervaring met groepen, is oplossingsgericht en flexibel en wil graag bijdragen leveren om de reis goed georganiseerd en prettig te laten verlopen.

Reacties gesloten.