winterreis Cabo de Gata

Geen zin in de lange Nederlandse winter? Ga mee met Lopus Wandelreizen om in het warme zuiden van Spanje twee of meer weken te wandelen.Deze winterreis biedt flexibiliteit én de mogelijkheid om samen activiteiten te ondernemen.

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

 

Wil je in de winter een paar weken naar de zon en verblijven op een ongelooflijk mooie authentiek Spaanse locatie direct aan zee? Ben je op zoek naar een actieve vakantie met veelzijdige (groeps)activiteiten, zoals wandelen en diverse workshops, maar wil je ook genoeg ruimte voor eigen activiteiten? Dan is dit de geknipte reis voor jou! De winterreis naar Cabo de Gata biedt verschillende activiteiten in groepsverband, en is tegelijkertijd flexibel in de zin dat je zelf kunt bepalen wanneer, hoe vaak en aan welke activiteiten je deelneemt.

Activiteiten

De activiteiten op het programma zijn variërend, en bestaan uit bijvoorbeeld:

 • samen koffie drinken
 • wandelen
 • Samen Spaans oefenen
 • yoga
 • samen borrelen met Spaanse tapas
 • samen koken en (uit) eten

Voor elke activiteit kun je op de dag zelf inschrijven, maar ook als je liever zelf activiteiten onderneemt zijn er voldoende mogelijkheden, waaronder:

 • sauna en massage
 • wateractiviteiten (boottocht, kanoën, supboarden, zwemmen)
 • mountainbiken
 • Almeria of een ander natuurgebied bezoeken
 • beeldhouwen
 • excursies
 • Spaanse les 

Omgeving

Cabo de Gata heeft de meeste zonuren van Europa en is uitermate geschikt om te verblijven in de wintermaanden.
De temperatuur is er dan tussen de 15 en 20 graden. In de ochtend is het bijna altijd mogelijk buiten in het zonnetje te ontbijten. Om een uur of 9.00 zie je de zon als een rode bal boven de zee opkomen bij helder weer. In de middag is er tot 18.00 zon op het dakterras van het appartementencomplex. In de avonden kan het wat afkoelen, maar wordt het niet kouder dan ongeveer 10 graden.

Cabo de Gata heeft de mooiste en meest ongerepte stranden van de mediterrane Spaanse kustlijn en heeft de status van beschermd natuurpark (Parque Natural). De wandelingen zijn zeer gevarieerd en laten je goed kennismaken met het natuurpark. Zo wandel je langs de fraaie kust met ongerepte standen, door kleurrijk gebergte begroeid met palmstruiken, langs karstgebergte, door uitgesleten rivierbeddingen, tussen vulkanisch gesteente en vele soorten bloemen die hier in februari al het voorjaar aankondigen. Tijdens het wandelen ruik je de kruiden als tijm en lavendel en zijn weiden al bezaaid met kleurige bloemen. De wandelingen zijn maximaal 3 uur en 15 km. Zo blijft er genoeg tijd over om zelf in te vullen.

Verblijf

We verblijven in Spaanse appartementen direct aan zee met een sfeervolle binnenplaats. De appartementen zijn comfortabel en beschikken over een woonkamer, keuken, badkamer/toilet en één of twee slaapkamers. Alle appartementen hebben een balkon of terras. Er is een groter terras direct aan het strand, waar ‘s ochtends koffie kan worden gedronken en ‘s avonds af en toe samen gegeten kan worden. Je kunt voor een toeslag je eigen kamer, of appartement huren. Alle appartementen zijn verschillend. Voor een appartement met zeezicht raden we je aan om tijdig te boeken (minimaal half jaar van tevoren), want deze zijn erg populair.

De accommodatie bevindt zich in het authentiek Spaanse vissersdorp Las Negras. Dit dorp heeft een boulevard met visrestaurantjes en barretjes aan zee, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om uit eten te gaan. Omdat het dorp in het natuurpark ligt, is alleen laagbouw toegestaan. Hierdoor is het authentieke karakter van het dorp behouden gebleven. Door de week is het rustig in het dorp, maar vanaf vrijdag komen Spanjaarden Las Negras bezoeken om een weekend te ontspannen en om lekker te eten met familie en vrienden, en is het gezellig druk.

Drie avonden per week organiseert de reisleiding een gezamenlijk diner of uitgebreide lunch. In de lokale restaurantjes worden uitgebreide 3-gangendiners bereid, inclusief water, frisdrank en wijn of bier, tegen zeer redelijke prijzen. Het is ook mogelijk paella te halen, samen te koken of te barbecueën en te eten op het terras aan zee.

Programma

Het programma (zie het tabblad ‘programma’) is iedere twee weken hetzelfde. Je kunt de activiteiten verdelen over vier weken of je favoriete wandelingen nog een keer lopen. Je kunt ook samen met andere deelnemers een huurauto regelen en andere uitstapjes gaan maken. Bijvoorbeeld de oostelijke Alpujarras bezoeken (1,5 uur rijden) of Sierra de Cazorla met overnachting  (3 uur rijden). Lopus kent deze streken als geen ander. Wij kunnen met je meedenken of deze reis voor je regelen. Kijk voor informatie over deze reizen op de website bij de wandelreizen naar de Alpujarras en Cazorla. Bij voldoende belangstelling (minimaal vier deelnemers) kan er een groepsreis worden georganiseerd, waarbij er een reisbegeleider mee gaat. Deze gebieden zijn goed te bereiken vanaf Almeria en je hebt dus geen ander vliegticket nodig. Je kunt dan weer met de transfer naar de luchthaven vanaf las Negras. 

Programma

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Spanje en aansluitend vervoer per minibus ( of huurauto ) naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding in Las Negras.
Dag 2

Wandelduur: 2,5 uur
9 kilometer
Profiel: 200 m stijgen en dalen
Kustwandeling San José-Los Escullos

San José is een kustplaatsje met een aantal winkeltjes en restaurantjes met terrasjes en barretjes aan de haven.
De route voert ons via een breed kustpad vanaf het dorp San-José naar Los Escullos.
In Los Escullos (“de kliffen”) zijn indrukwekkende rotsen die het decor van deze route vormen. Deze rotsen waren oorspronkelijk duinen, die door de tijd heen versteend zijn.

Dag 3

Wandelduur: 2,5 uur
7 kilometer

Profiel: 300 m stijgen en dalenWandelduur: 2,5 uur
Profiel: 50 m stijgen en dalen
Wandeling Níjar – Huebro

De wandeling start in Níjar, een traditioneel Spaans dorp waar de handnijverheid nog steeds zichtbaar aanwezig is. Je vindt hier handgeweven kleden en aardewerk. De wandeling loopt van Níjar naar Huebro door een kloof, tussen landbouw terrassen en langs historisch aangelegde waternetwerken van de Arabieren. Door deze watervoorziening loopt u door een bijzonder groene kloof. Vanuit Huebro loopt u dezelfde route terug naar Níjar.

Dag 4

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 300 m stijgen en dalen
11,5 km

Rondwandeling El Playazo
Rondwandeling vanuit Las Negras  naar een van de mooiste strandjes langs de kustlijn: El Playazo. De zee heeft hier natuurlijke waterbekkens gevormd, die uitnodigen tot een frisse duik. Door palmbomen langs de kustlijn lijkt dit een tropische omgeving. Over een kustpad loopt de wandeling langs een oude burcht terug naar Las Negras.

Dag 5

Wandelduur: 2 uur
Profiel: 100 m stijgen en dalen
7 kilometer

Wandeling El Argamason

De wandeling beginnen we in het dorpje El Argamason. We laten ons laten verrassen door weer een heel ander stukje natuur. dat ligt buiten het natuurpark, maar is bijzonder genoeg om erheen te rijden. De wandeling loopt door een opgedroogde rivierbedding, waar u tussen de door water uitgesleten kalksteenrotsen loopt.Miljoenen jaren geleden stroomde hier de zee en lag het huidige las Negras nog op een eilandje. De terugweg lopen we bovenlangs, waardoor u een totaal ander landschap ervaart.

Dag 6

Wandelduur: 2 uur of 4 uur
Profiel: 100 m stijgen en dalen Wandelduur: 2 uur
Of naar Agua Amargua 450 m stijgen en dalen en 4 uur
7 kilometer of 12 kilometer
Van Las Negras naar San Pedro of naar Agua Amarga

Vanuit de accommodatie lopen we langs de zee de zwarte berg bij Las Negras op. Sommigen denken dat het dorp daaraan zijn naam ontleent. Anderen beweren dat het de zwarte weduwen waren die oorspronkelijk woonden in San Pedro en hun  vissersmannen tijdens een zware storm verloren, en als weduwen zich vestigden in het huidige las Negras.
San Pedro wordt nu bevolkt door hippies. Het wandelpad is bekend en populair vanwege zijn schoonheid.
U kunt lopen tot San Pedro, zwemmen in de mooie baai en hetzelfde pad teruglopen. U kunt ook nog een paar uur verder klimmen en dalen tot het volgende mooie strand en na een pauze doorlopen naar het dorp Agua Amarga,  een prachtige badplaats.

 

Dag 7

Wandelduur: 2,5 uur
Profiel: 450 m stijgen en dalen
Rondwandeling Las cuevas del pájaro
Desolaat landschap en verre uitzichten naar Sierra de Cabrera kenmerken deze nog onbekende wandeling.
De wandeling is gemarkeerd en begint in het Noorden van het park .
Na de wandeling kunnen we wat gaan drinken aan de brede boulevard in Carboneras.

Dag 8

 Keuzedag
Een dagje lezen of toch iets ondernemen? Kanoën, een boottocht maken, een beeldhouw workshop (bij voldoende belangstelling), een uitstapje naar de stad Almería, tekenen of schilderen op een inspirerende plek of een dagje sauna met massage? Op de keuze is het ook mogelijk om samen te lunchen in een visrestaurantje aan zee.
Dag 9

Wandelduur: 2,5 uur
Profiel: 100 m stijgen en dalen
Wandeling El Argamason -Agua Amarga

We volgen een pad waar tot in de vijftiger jaren nog het spoorlijntje liep om de mineralen per trein naar Agua Amarga te vervoeren. Daar werd het met transportbanden naar de schepen vervoerd. Het pad leidt ons langs landbouwplantages van voornamelijk palmen en langs oude olijfbomen. We passeren de oudste olijfboom van Andalusië van wel 1000 jaar oud. Je eindigt de wandeling in Agua Amargua. Een mooie plek om aan zee voor een drankje en tapas.

Dag 10

Wandelduur: 2,5 uur
Profiel: 150 m stijgen en dalen
6 kilometer

Wandeling Sorbas
We wandelen door het natuurpark El Karst en Yesos. De rivier die dit gebied doorkruist maakt dit bijzondere dal tot een soort oase. In dit gebied leven schildpadden en slechtvalken en er komen zeldzame narcissoorten voor. Door geologische processen zijn er helderwitte kristallen gevormd in de rotsen, die u prachtig kunt zien schitteren in de zon.

Dag 11 Keuzedag
Een dagje lezen of toch iets ondernemen? Kanoën, een boottocht maken, een beeldhouw workshop (bij voldoende belangstelling), een uitstapje naar de stad Almería, tekenen of schilderen op een inspirerende plek of een dagje sauna met massage? Op de keuze is het ook mogelijk om samen te lunchen in een visrestaurantje aan zee.
Dag 12

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 450 m stijgen en dalen
12 kilometer

Rondwandeling  Rodalquilar 

We starten bij de goudmijnen in Rodalquilar. Hier ziet u hoe tot eind vijftiger jaren het goud werd gewonnen en vervoerd naar de kust om per boot verscheept te worden. Voor het delven werden bergen tot ontploffing gebracht. Hierdoor zijn de fel gekleurde aders in het gesteente zichtbaar.
We beëindigen onze wandeling bij de mijnen.

Dag 13

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 450 m stijgen en dalen
10 kilometer

Rondwandeling San José

De route start in San José, vanwaar we afdalen tot op het strand van Genoveses. Langs het kustpad wat we zullen volgen staan Agaven, een karakteristieke plant voor deze streek. De wandeling passeert verschillende idyllische strandjes die alleen te voet bereikbaar zijn. De stranden zijn omgeven door indrukwekkende basaltzuilen. Vanaf Playa de Barronal loopt het wandelpad weer landinwaarts door een cactusplantage en passeren we nog een Don Quichotte achtige windmolen voordat we weer eindigen in San José.

Dag 14

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 450 m stijgen en dalen
10 kilometer
Wandeling Rodalquilar – Isleta del Morro

We gaan de cortijó bekijken, waar García Lorca zich heeft laten inspireren voor het toneelstuk “De bloedbruiloft “, waarin twee broers verliefd zijn op dezelfde vrouw met een dramatische afloop. We volgen de laan met agaves.
We klimmen verder omhoog via rotsen en een kloof , bezaaid met glanzende groene palmstruiken. Op de top ( 615 m) heeft u uitzicht over het gehele park. De afdaling via een smal bergpaadje is lang, maar mooi. Via het palmenbos, eindigen we op het strand van Isleta en kunnen aan zee bij de vissersbootjes nog wat drinken voor vertrek.

Dag 15
Terugreis
Vervoer per minibus naar het vliegveld en terugvlucht naar Nederland indien u de reis voor twee weken heeft geboekt.

Vertrekdata & prijzen

Indien je 4 weken boekt : € 495 per week exclusief retourvlucht
Indien je 3 weken boekt : € 545 per week exclusief retourvlucht 
Indien je 2 weken boekt € 595 per week exclusief retourvlucht 

U kunt zelf u reis boeken of u kunt dat door ons laten doen. U betaalt hiervoor dan € 25 boekingskosten.Voor de heenreis hebben wij 10 rechtstreekse vluchten op dinsdag 27 oktober geboekt. De eerste 10 boekers kunnen hier gebruik van maken. 

 

*Let op: Voor deze reis boeken wij indien gewenst een vlucht op Almeria luchthaven. In de winter wordt daarop niet rechtstreeks gevlogen. Er wordt gevlogen met Vueling, met een tussenlanding op Barcelona.
Vanaf Almeria is het  35 minuten rijden naar de accommodatie. De kans is groot dat de prijzen voor de vlucht stijgen indien u laat boekt.

Andere mogelijkheden:

 • Alles per trein. Uw vakantie begint als u instapt. Wij kunnen een offerte maken voor een stedenreis per trein naar Almeria met mooie tussenstops.
 • U kunt naar Barcelona of Madrid per bus of per trein reizen. Van Barcelona naar Almeria kunt u per bus reizen  of met een binnenlandse vlucht van Iberia op Almeria.
 • U kunt een vlucht boeken naar  Malaga of Alicante en met de bus ( Alsa.es) verder naar Almeria reizen.

  Indien u niet met de groep mee reist, dient u zelf uw vervoer naar de accommodatie te regelen (Taxi, bus of (huur) auto ). Of u bent de aankomsttijd van de vlucht  waarmee de groep reist op de luchthaven,( zie reisschema heen en terugeis) , zodat u met de groep kunt meereizen met de transfer.

Inbegrepen

 • Logies  op basis van 2p kamer gedeeld met 2 andere deelnemer, in een huisje met twee slaapkamers
 • Transfers ter plaatse (aansluiting transfer naar accommodatie indien u het vluchtadvies volgt)
 • Transfers wandelroutes, kaart en beschrijving van de routes
 • 6 x per week koffie ochtend
 • 3 x per week samen Spaans oefenen
 • 3 x per week yoga
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes, ontbijt, lunch en diners
 • Vlucht (er wordt een vluchtadvies gegeven en op verzoek kunnen wij uw vlucht boeken tegen €25 boekingskosten) 
 • Ook voor  een treinreis kunt u een reisadvies en een treinticket boeken tegen € 25 boekingskosten )
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten (€27,50)
 • Toeslag 1-persoons kamer of appartement (verschillende mogelijkheden: zie “accommodatie”)

Accommodatie

U verblijft in een Spaans appartementencomplex met verschillende appartementen, direct aan zee.
De appartementen liggen aan het strand  in het oude centrum van Las Negras, een klein vissersdorpje met de flair van een boerendorp. Er is een behoorlijke supermarkt in het dorp en er zijn verschillende restaurantjes. Alle appartementen  zijn verschillend. Er zijn 3 appartementen die op het strand staan. Twee bungalows op de tweede verdieping met zeezicht, aan de zijkant van het appartementencomplex.
Er is een huisje met 3 slaapkamers met de ingang op de binnenplaats en er zijn 2 huisjes aan de zijkant met een dakterras. De eigenaar verhuurt ook huisjes in het oude dorp buiten het complex.

 

Appartementen met binnenplaats en gezamenlijke plek voor koffie en eventueel samen koken en eten

 

Twee appartementenmet zeezicht en 2-persoons bed

 

Drie appartementen op het strand: twee huisjes met een 2-persoons bed en één huisje met twee 1-persoons bedden

 

Eén appartement met 3 slaapkamers met ingang op de binnenplaats

Twee appartementen met twee slaapkamers, balkon en een dakterras .

Dan zijn er nog 2 huisjes van dezelfde eigenaar die ook in het oude dorp gelegen zijn. Als u voorkeur heeft voor een eigen huisje of een huisje met zeezicht raden wij u aan tijdig te boeken. 

Appartement en toeslagen (beschikbaarheid altijd op aanvraag)

 • Eén persoonskamer € 75 p.p/week in een huis met 2 slaapkamers met balkon en dakterras met zeezicht
  gedeeld met 1 andere persoon
 • Eigen appartement in een huisje met 2 slaapkamers met balkon en dakterras met zeezicht : € 175/week
 • Eigen appartement ( 1 slaapkamer met 2p bed)  met balkon met zeezicht: € 175/week
 • Eigen appartement aan de zeekant (op het strand) met 1 slaapkamer : € 200/week
 • Appartement aan zeekant ( op het strand)  met 1 slaapkamer,  met 2 personen: €75 p.p./week 
 • Overige appartementen op korte afstand : appartementen in de dorpskern met 2 slaapkamers en terras op 1 a 2 minuten loopafstand van zee € 50 p.p/kamer

Praktische informatie

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

U maakt uw eigen ontbijt en eventueel lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants. Drie keer per week organiseert de reisleiding met de groep een gezamenlijk etentje in het restaurant, of samen koken. Maar natuurlijk is er altijd gelegenheid de andere avonden met andere deelnemers iets af te spreken.
Zes keer per week is er een gezamenlijke koffie ochtend en een aantal keren per week organiseert de reisleiding een borreluurtje met tapas in een plaatselijk cafeetje.
Als u deelneemt aan de Spaanse les is er gratis koffie en thee.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Heen- en terugreis 

Directe vlucht heen vanaf Rotterdam, alleen mogelijk op 27 oktober 2020
Periode 1 start dinsdag 27 oktober 
Verblijf 2, 3 of 4 weken. 
Terugreis dinsdag 10, 17 of dinsdag  24 november via Madrid naar Amsterdam

Periode 2 start zondag 22 november via Barcelona 
Verblijf 2, 3 of 4 weken
Terugreis zondag 6, 13 of zondag 20 december via Barcelona 

Periode 3: start 17 januari
Verblijf 2,3 of 4 weken 
Terugreis 31 januari, 7 of 14 februari

Natuurlijk zijn wij flexibel. Maar neem voor afwijkende dagen eerst contact met ons op .
Periode 1:

  Van Naar Vertrek Aankomst

Vlucht Transavia
Iberia

Heenvlucht
27-10-2020

Rotterdam
RTM

Almeria
LEI

7.10

9.55

HV5643
Transavia

Terugvlucht
10-11-2020

17-11-2020

24 -11-2020

Almeria
LEI
Amsterdam
AMS
15.50
19.50
17.05
22.25
IB8919 
IB3720
Iberia

Periode 2:

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht Vueling
Heenvlucht
22-11-2020
Amsterdam
AMS

Almeria
LEI

7.00
11.35
9.20
13.05
VK8318 
VY1251

Terugvlucht
6-12-2020

13-12-2020

20-12-2020

Almeria
LEI
Amsterdam
AMS
13.40
15.45
15.00
18.15
VY1252 
VY1251

 Periode 3:

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht Vueling
Heenvlucht
17-01-2021
Amsterdam
AMS

Almeria
LEI

7.00
11.35
9.20
13.05
VK8318 
VY1251

Terugvlucht
31-1-2021

7-2-2021

14-2-2021

Almeria
LEI
Amsterdam
AMS
13.40
15.45
15.00
18.15
VY1252 
VY1251

De transfers van Almeria naar de accommodatie en terug sluiten aan op bovengenoemde vluchttijden.Voor de heenreis op 27 oktober 2020 kunt u rechtstreeks naar Almeria vliegen met Transavia. Wij hebben hiervoor 10 vliegtickets ingekocht.
De terugreis kunt u vliegen via  Madrid, met  Iberia. Vanaf 1 november worden er geen rechtstreekse vluchten uitgevoerd tot voorjaar 2021. 

Vanaf 22 november wordt er op zondagen gevlogen vanaf Amsterdam via Barcelona.

Indien je zelf een andere vlucht boekt, regel je zelf je vervoer naar de accommodatie.
Dat kan per bus ( Alsa) of met een eigen (huur)auto

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boekingsformulier Overwinterreis Cabo de Gata

De accommodatiekeuze is altijd op aanvraag. Indien u meer informatie over de beschikbaarheid wilt hebben, neem contact met ons op. Indien uw kamerkeuze niet (meer) beschikbaar is, nemen wij contact met u op om samen een geschikt alternatief te vinden.
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.