Menorca groepsreis

Menorca is een authentiek eiland van de Balaeren. Het eiland is groen en je kunt er eindeloos fraaie kustwandelingen maken. Het is een tamelijk rotsachtig eiland, met een heuvelachtig landschap en vele mooie stranden.

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

Menorca is een authentiek klein eiland van de Balaeren, naast het grotere Mallorca. Menorca is groen en minder bergachtig, maar je kunt er eindeloos fraaie kustwandelingen maken. Het is een tamelijk rotsachtig eiland, met een overwegend heuvelachtig landschap, en met vele mooie stranden. De natuur is er grillig, met ravijnen, grotten en een ruige kustlijn. En tussen de rotsstranden en steile kliffen bevinden zich ook vele mooie verborgen plekjes, als idyllische baaien met zandstranden. De natuur leent zich prima voor wandelingen, langs groene gebieden, stille vissersdorpjes en verdedigingstorens uit de Engelse tijd. Romeinen en de Moren hebben daar hun sporen achtergelaten.

We verblijven in het noorden in een prachtige villa met zwembad, vlak aan zee aan zee bij het dorpje Na Macaret in de buurt van Parque Natural de S’Albufeira des Grau. Iedere dag lopen we een deel van het schitterende kustpand. Na de wandeling word je weer teruggebracht naar het prachtige verblijf. Je kunt heerlijk uit eten in één van de restaurantjes in het dorp. Maar grillen en chillen bij het zwembad van de mooie villa behoort ook tot de mogelijkheid. In september zijn de meeste badgasten vertrokken, maar is de temperatuur aangenaam om onderweg een duik te nemen in de turquoise gekleurde zee.

Deze reis is bij uitstek geschikt voor wandelaars die houden van zon, redelijk vlakke kustwandelingen met de mogelijkheid tot het maken van korte of lange routes. Omdat er nauwelijks hoogteverschil is, zijn de routes aangegeven in kilometers en  wandelduur bij benadering. Voor de try out verwachten wij goede lopers met een flexibele instelling omdat er mogelijk van het programma kan worden afgeweken.

Programma

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Menorca en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie (ca. 1 uur). De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 2

Wandelduur: 5 uur
22 kilometer
Na Macaret – Cala Presill
Vanuit het huis wandelen we langs de haven Port d’Addaia. We gaan over de dam, passeren de  zoutmeren en bereiken via een oude  burcht de kaap Favàrixt. We eindigen bij het mooie strandje Presill waar we een verfrissende duik kunnen nemen. 
Dag 3

Wandelduur: 4,5 uur
16,5 kilometer 
 Cala Pilar – Cala Morell
Vandaag lopen we het meest ruige en rotsachtige  deel van de Noordkust van Menorca. We bereiken via bossen en langs de kust het mooie zandstrand van Algaiarens.
Dag 4

Wandelduur: 4 uur
17 kilometer 
Punta Nati-Ciutadella
Vanaf de vuurtoren van Punta Nati in het westen trekken door onbewoond weids gebied waar schapen grazen op de groene weiden. Vanaf de kust hebben we zicht op het gebergte van Mallorca. We eindigen in de stad Ciutadella. Zeker de moeite waard om aan het einde van de mooie route te slenteren door de sfeervolle straatjes van dit Spaanse stadje.
Dag 5

Wandelduur: 4 uur
15 kilometer 
Rondwandeling Mola de Fornells
We bereiken het hoogste punt van het eiland ( 358m) op de kaap bij Fornells. We bereiken via pijnboom bossen de prachtige baai in Fornells. Een schilderachtig dorpje halverwege de route en een fantastische plek om te pauzeren.  
Dag 6

Wandelduur: 5 uur
18 kilometer 
Kaap Favarixt- Es Grau
Langs de geërodeerde en onbevolkte Oostkust zien we bizarre “maanlandschappen ” met gestold Magma. Vandaag passeren we geen wegen en is er geen mogelijkheid de route in te korten. Het betoverende landschap door het natuurpark is uitnodigend genoeg om door te gaan tot de bewoonde wereld in het levendige stadje Es Grau.
Dag 7

Wandelduur: 5,5 uur
19 kilometer/ hoogteverschil in totaal 800 m 
Binimel – Alocs
Mooie, maar pittige etappe vanaf Binimel. Het smalle kustpad gaat op en neer. Rood, grijs en zwart gesteente vormt een mooi contrast met dit groene deel van het eiland. Mooie vergezichten brengen ons deze laatste dag naar Alocs. 
Dag 8
Terugreis
Vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

  • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
  • Ontbijt op wandeldagen
  • Lunchpakket op wandeldagen
  • Alle transfers ter plaatse
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

  • Drankjes en diners
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
  • Eventueel toeslag 1-persoonskamer van €185

Accommodatie

   

Je verblijft in een Spaanse villa met zwembad vlak aan zee en op loopafstand van een dorpje. Het huis ligt nabij Na Macaret en heeft 6 slaapkamers en 4 badkamers. Een groot zwembad met Romeinse treden en onderwaterverlichting ligt aan de achterzijde van het pand. De villa heeft een mooie tuin met gazon, een grote pagode met tafel en stoelen bij het zwembad en veel ligbedden. Na Macaret is een traditioneel vissersdorpje in Menorca, gelegen aan de noordoostkust. In het dorp zijn twee restaurants, een bar en strand.

Het is mogelijk een 1-persoonskamer te boeken tegen een toeslag (zie “vertrekdata en prijzen”).

Praktische informatie

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. Je maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Heen- en terugreis

Menorca 1 – 8 september 2019

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
01-09-2019
Amsterdam
AMS
Mahon
MAH
05.05 7.25 HV5471
Transavia
Terugvlucht
08-09-2019
Mahon
MAH
Amsterdam
AMS
08:45 11:10 HV5472
Transavia

Boekingsformulier Menorca

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.