Menorca groepsreis

Menorca is een authentiek eiland van de Balaeren. Menorca is groen en je kunt er eindeloos fraaie kustwandelingen maken. Het is een tamelijk rotsachtig eiland, met een heuvelachtig landschap en vele mooie stranden. Tijdens deze 8-daagse groepsreis maken we 6 afwisselende wandelingen op dit ongerepte eiland.

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 2 (onze wandelniveaus)
Type accommodatie: vakantiehuis
Type vervoer: vliegreis

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

Menorca is een authentiek klein eiland van de Balearen, naast het grotere Mallorca. Menorca is groen en minder bergachtig, maar je kunt er eindeloos fraaie kustwandelingen maken. Het is een tamelijk rotsachtig eiland, met een overwegend heuvelachtig landschap, en met vele mooie stranden. De natuur is er grillig, met ravijnen, grotten en een ruige kustlijn. En tussen de rotsstranden en steile kliffen bevinden zich ook vele mooie verborgen plekjes, als idyllische baaien met zandstranden. De natuur leent zich prima voor wandelingen, langs groene gebieden, stille vissersdorpjes en verdedigingstorens uit de Engelse tijd. Romeinen en de Moren hebben daar hun sporen achtergelaten.

We verblijven in het noorden in een prachtige villa met zwembad, vlak aan zee aan zee bij het dorpje Na Macaret in de buurt van Parque Natural de S’Albufeira des Grau. Iedere dag lopen we een deel van het schitterende kustpand. Na de wandeling word je weer teruggebracht naar het prachtige verblijf. Je kunt heerlijk uit eten in één van de restaurantjes in het dorp. Maar grillen en chillen bij het zwembad van de mooie villa behoort ook tot de mogelijkheid. In september zijn de meeste badgasten vertrokken, maar is de temperatuur aangenaam om onderweg een duik te nemen in de turquoise gekleurde zee.

Deze reis is bij uitstek geschikt voor wandelaars die houden van zon, redelijk vlakke kustwandelingen met de mogelijkheid tot het maken van korte of lange routes. Omdat er nauwelijks hoogteverschil is, zijn de routes aangegeven in kilometers en  wandelduur bij benadering.

Programma

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Menorca en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie (ca. 1 uur). De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 2

Wandelduur: 3,5 uur 
14 kilometer
Hoogteverschil: 300 m

Na Macaret – kaap Favàrixt
Vanuit het huis wandelen we langs de haven Port d’Addaia. We gaan over de dam, passeren de  zoutmeren en bereiken via een oude  burcht de kaap Favàrixt.

Dag 3

Wandelduur: 4 uur
15 kilometer
Hoogteverschil : 400 m

Rondwandeling Mola de Fornells
Vanaf Son Parc lopen langs de fraaie kust met mooie strandjes en steken het schiereiland dwars over naar het Westen. We gaan naar het uitzichtspunt Mola de Fornells, vanwaar we een heel deel van het eiland kunnen overzien.  We bereiken via pijnboom bossen de prachtige baai . Een schilderachtig plek  en een fantastische plek om te pauzeren.

Dag 4

Wandelduur: 5 uur
16 kilometer
Hoogteverschil: 560 m

Kaap Favarixt- Sa Mesquida
Langs de geërodeerde en onbevolkte Oostkust zien we bizarre “maanlandschappen ” met gestold Magma.  Het betoverende landschap door het natuurpark is uitnodigend genoeg om door te gaan tot de bewoonde wereld in het levendige stadje Es Grau en vandaar  naar de prachtige burcht van Sa Mesquida
Dag 5

Wandelduur: 4 uur uur
16,5 kilometer
Hoogteverschil : 660 m

 Pla de sa Font – Cala Morell
Vandaag lopen we het meest ruige en rotsachtige  deel van de Noordkust van Menorca. We bereiken via bossen en langs de kust het mooie zandstrand van Algaiarens. Naar cala Morell het schilderachtige rode landschap met steile klippen, karst  en holen en prachtige zandstranden.
Dag 6

Wandelduur: 5,5 uur ( of 3,5 uur)
19 kilometer
Hoogteverschil: 450 m
Cala Galdana – rondwandeling of tot San Thomás
In het Zuiden in het minst bezochte deel van Menorca, maken we een lange tocht, langs de steile kust en velden van karst. Geweldige uitzichten op burchten. De terugweg voert ons door het schaduwrijke bos.. Het is mogelijk om eerder te stoppen. In dat geval word je opgehaald in San Thomás 
Dag 7

Wandelduur: 5,5 uur
19 kilometer
hoogteverschil  600 m
Cala de Cavallería – Binifalda
Mooie, maar pittige etappe vanaf Cala Pilar. Het smalle kustpad gaat op en neer. Rood, grijs en zwart gesteente vormt een mooi contrast met dit groene deel van het eiland. Mooie vergezichten brengen ons deze laatste dag naar Alocs.
Dag 8
Terugreis
Vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

geen reizen gepland

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

  • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
  • Ontbijt op wandeldagen
  • Lunchpakket op wandeldagen
  • Alle transfers ter plaatse
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

  • Drankjes en diners
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
  • Eventueel toeslag 1-persoonskamer van €225

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

   

Je verblijft in een Spaanse villa met zwembad vlak aan zee en op loopafstand van een dorpje. Het huis ligt nabij Na Macaret en heeft 6 slaapkamers en 4 badkamers. Een groot zwembad met Romeinse treden en onderwaterverlichting ligt aan de achterzijde van het pand. De villa heeft een mooie tuin met gazon, een grote pagode met tafel en stoelen bij het zwembad en veel ligbedden. Na Macaret is een traditioneel vissersdorpje in Menorca, gelegen aan de noordoostkust. In het dorp zijn twee restaurants, een bar en strand.

Het is mogelijk een 1-persoonskamer te boeken tegen een toeslag (zie “vertrekdata en prijzen”).

Praktische informatie

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. Je maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Heen- en terugreis

Menorca 24 april – 1 mei 2022 / vluchtgegevens Transavia Amsterdam Mahon

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht Amsterdam
AMS
Mahon
MAH
5.30 7.50 HV
Terugvlucht Mahon
MAH
Amsterdam
AMS
8.40 11.10 HV

Menorca 24 april – 1 mei 2022 / vluchtgegevens Eurowings Düsseldorf- Mahon

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht Düsseldorf
DUS
Mahon
MAH
8.30 10.50 EW9596
Terugvlucht Mahon
MAH
Düsseldorf
DUS
10.35 12.45 EW9597

 

Boekingsformulier Menorca

 

Klik op de knop hieronder om het boekingsformulier voor Menorca in een nieuw tabblad te openen.

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.