Mallorca groepsreis

Mallorca staat voor veel toeristen bekend als strandbestemming, maar dit Mediterrane eiland heeft meer te bieden! Mallorca presenteert zich in het voor- en najaar als een gevarieerd wandelparadijs, met een groot netwerk aan wandelpaden.

 

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

 

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Het eiland heeft twee gezichten: het massatoerisme aan de oostkant en het tegen bebouwing beschermde deel in het noordwesten. Deze bergstreek, het wandelgebied waar het grootste deel van deze reis wordt doorgebracht, is dunbevolkt. Wij verblijven in Alaro, een bijzondere dorpje in het Tramuntana gebergte. Dit is een goede uitvalbasis om het natuurschoon van Mallorca te ontdekken. Mallorca heeft een subtropisch mediterraan klimaat, met hete droge zomers en koele, maar soms natte winters. De mooiste perioden zijn van eind februari tot eind mei, waarin Mallorca zich presenteert als een bloeiend en vruchtbaar paradijs. Ook in de herfst is het wandelweer ideaal, evenals de temperatuur van het zeewater, waardoor een duik na afloop van de wandeling zeer aangenaam kan zijn.

Programma

 

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Spanje en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie (ca. 2 uur). De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 2

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 400 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij het kasteel van Alaró
Vanuit het lieflijke dal van Orient leidt een mooi pad de tafelberg op. We passeren olijfbossen en lopen via een smal paadje met mooie uitzichten op het dal van Orient. Een mooi geplaveid pad leidt naar de ruïnes van het kasteel van Alaró. Vanaf de binnenplaats heeft u prachtige uitzichten op Alaró, de kloosterberg Randa en de hoge toppen van het Tramuntana gebergte aan de andere kant. Bij het kasteel is een bar waar wat gedronken kan worden, voor we aan de terugweg gaan beginnen.
Dag 3

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 350 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij het klooster van Lluc
Vandaag maken we een oriënterende wandeling over pelgrimspaden door de schaduwrijke steeneiken bossen. Tijdens de wandeling geniet u van vergezichten op het klooster van Lluc. De route voert door mooi gevormde karstformaties. Het eindpunt van de wandeling is het klooster van Lluc, waar de zwarte Madonna wordt aanbeden. Er is gelegenheid om het klooster met de kloostergangen en de botanische tuin te bezoeken. Ook is er een groot plein waar wat gedronken kan worden.
Variant 
Uitbereiding mogelijk van ca. 1,5 uur en 150 meter extra stijgen en dalen, met een route langs rotsen. Voor wandelaars die van extra uitdaging houden.
Dag 4

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 240 m stijgen en 360 m dalen
Kustwandeling van Deia naar Port de Sóller
De wandeling gaat door een ruig berglandschap naar Cala de Deia, de meest pittoreske baai van Mallorca, waar u van een smakelijke tarta de almendra kunt genieten op het mooie terras met uitzicht op de azuurblauwe Middellandse Zee. Langs een geërodeerd kustpad bereiken we het Middeleeuwse kapelletje van Llucalcari. Na een aangename pauze wordt de route vervolgd en geniet u na enkele honderden meters stijgen van een prachtig uitzicht op de drie hoogste bergtoppen van Mallorca. We pauzeren bij de voormalige abdij Finca Son Mico, en bewonderen het uitzicht. Bij de afdaling kunt u een betoverend zicht op Port de Sóller verwachten.
Dag 5

Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 340 m stijgen en 1050 dalen
Wandeling Cúber – Soller
Langs het bergmeer bereiken we het schaduwrijke bos waar de afdaling begint. We komen in een grandioze kloof en al dalend hebben we mooi uitzicht op het gebergte en de dopjes aan de voet van het gebergte. Vandaag dalen we voornamelijk af en eindigen in het pittoreske bergdorp Sóller, met een mooi plein rondom de bijzondere kerk met  vele terrasjes en winkeltjes.
Dag 6

Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 750 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Valldemossa
We laten het prachtige stadje Valldemossa al snel achter ons. Een steile klim in de schaduw van het steeneikenbos leidt ons via het aangelegde ruiterpad door het ruwe landschap naar de top. Vanaf de bergtop heeft u zicht op de baai van Deia en Palma. Het pad gaat over de bergrug en bereikt een hoogte van 1000 meter. We dalen af via een steenachtig pad terug naar het dorp. U kunt het schilderachtige dorp Valldemossa bezichtigen en op één van de vele terrasjes uitrusten van een mooie tocht.
Dag 7

Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 500 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Tossals Verds
Mooie, pittige rondwandeling bij Tossals Verds. De wandeling voert door een prachtig groen dal. Tijdens deze wandeling heeft u zicht op de indrukwekkende tafelberg. We lopen langs de bergflank omhoog, door ruig gebergte, over kasseien en langs een waterkanaal. Op hoogte kijken we op het enorme stuwmeer Gorg Blau.
Variant
Beginnen in de buurt van Alaró met exta heen en weertje over de GR. Deze variant duurt 6 uur en u stijgt en daalt 700 meter.
Dag 8
Terugreis
Vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

  • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
  • Ontbijt op wandeldagen
  • Lunchpakket op wandeldagen
  • Alle transfers ter plaatse
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

  • Drankjes en diners
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
  • Eventueel toeslag 1-persoonskamer van € 250

Accommodatie

 

U verblijft in een Spaanse Finca met een groot zwembad met ligstoelen en een mooie tuin. Als je een dagje niet mee gaat wandelen, kun je relaxen aan het zwembad.  Deze  prachtige villa ligt in het rustige dorpje Conseil en heeft 6 slaapkamers met eigen badkamer. Het is mogelijk een 1-persoonskamer te boeken.

Praktische informatie

 

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Heen- en terugreis

 

Mallorca 1 – 8 mei 2022

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
01-05-2022
Amsterdam
AMS
Mallorca
PMI
18:25 20:55 VY2902
Vueling

Terugvlucht
08-05-2021

Mallorca
PMI

Amsterdam
AMS

15:10 17:45 VY2901
Vueling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boekingsformulier Mallorca

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.