La Gomera groepsreis

De Canarische Eilanden liggen ter hoogte van Marokko en hebben een aangename temperatuur in de winter. Het ruige vulkanische landschap vormt een vruchtbare bodem voor de subtropische begroeiing. La Gomera staat bekend als wandelparadijs. Tijdens deze 8-daagse groepsreis maakt u kennis met dit eiland door 6 afwisselende spectaculaire wandelingen.

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 2,5 (onze wandelniveaus)
Type accommodatie: vakantiehuis
Type vervoer: vliegreis
 

overzichtprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

Je verblijft deze reis in de koningsvallei in Valle Gran Rey,  in de winter het best gelegen wat betreft de weersomstandigheden. De gemiddelde temperatuur  in de winter is daar ongeveer 21 graden. Het voordeel van een standplaats is, dat je desgewenst zelf een rustdag naar keuze kunt invullen op een mooie plek in de zon met de zee op loopafstand en in een leuk dorpje. Je kunt je reis met 3 dagen verlengen en verblijft dan in een luxe hotel met zwembad aan zee in Playa de Santiago.

Het eiland La Gomera heeft een grandioze natuur: sprookjeswouden, bizarre rotsformaties en machtige canyons, steile klippen en vruchtbare dalen is wat je zult vinden op dit paradijselijke eiland. Het bergmassief in het centrum van het eiland werkt als een klimaatgrens die het eiland in tweeën deelt. Wij verblijven in Valle Gran Rey, het “Dal van de Grote Koning”, dat in het westen van het eiland ligt. Afgeschermd van regenwolken die de noordoostpassaat aanvoert, maar dankzij de rijk stromende bronnen is het er toch weelderig groen. En in de winter is het klimaat in het zuidwesten zonnig, terwijl het noorden en oosten regen en mist de boventoon voeren. La Gomera is een wandeleiland bij uitstek en alleen bereikbaar per boot. Daarom het meest ontoegankelijke eiland, maar ook het meest exotische eiland van de Canarische archipel. Het eiland heeft maar een diameter van 25 kilometer. Nergens is het landschap zo wild en gespleten als op dit eiland van vulkanische oorsprong, waarvan de hoogste top 1487 meter boven de Atlantische Oceaan ligt.

Programma

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Tenerife Zuid en aansluitend vervoer per taxi naar de boot, boottocht van 50 minuten en per minibus naar de accommodatie. 
Dag 2

La Gomera Canarische Eilanden Spanje Groepsreis Wandelreis

Wandelduur: 3,5 uur
Profiel: 350 m stijgen en dalen

Rondwandeling Chipude
We rijden over een mooie hoogvlakte en door het natuurpark naar het dorpje Chipude, waar de wandeling start. Vandaag wandelen we voornamelijk over aangenaam koele boswegen. De idyllische bergdorpjes, met hun uit natuursteen opgetrokken huizen en terrassen waar groenten worden verbouwd, maken een authentieke indruk. De bewoners van deze dorpen leven van de landbouwproducten. We passeren een imposante tafelberg en lopen naar de top van de Garajonay. Als een oase ligt dit gemengde bos van laurierbomen en kreupelhout in het ruige berglandschap met al zijn kloven. Vanaf het hoogste punt hebben we bij helder weer zicht op de andere Canarische eilanden die La Gomera omringen.
Dag 3

La Gomera Canarische Eilanden Spanje Groepsreis Wandelreis


Wandelduur: 4 uur
Profiel: 850 m stijgen en dalen

Rondwandeling Arure
De wandeling voert door het grove dennenbos, met panoramisch uitzicht op de zee, de enorme rotspartijen en de Galion bergen en het keteldal Taguluche. Hierop volgt een prachtige afdaling door het ruige Barranco de Taguluche naar zee. Het dorp waar we uitkomen strekt zich uit in het brede, door bergen omringde dal. De keurige herenhuizen herinneren aan het feit dat grootgrondbezitters hier ooit hun zomervakanties doorbrachten. We klimmen via een palmenbos omhoog en via gekleurde steenlagen en langs een kronkelend, met dennen begroeid pad naar de bergkam.
Dag 4

Wandelduur: 3,5 uur
Profiel: 700 m stijgen en dalen
Rondwandeling Imada
Imada is een van de mooist gelegen bergdorpen van het eiland. De fraai aangelegde route door de barranco de Guarimiar is ongetwijfeld een van de spectaculairste wandelwegen op La Gomera. We lopen gerieflijk langs het dal omlaag. De klim omhoog gaat geleidelijk, met op de kam uitzicht op playa de Santiago. Via een mooi aangelegd bergpad keren we terug naar Imada.
Dag 5

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 300 m stijgen en dalen
Vallehermossa
Vandaag verkennen wij het Noorden van het eiland. Na een stijging zien we het mooie dal achter ons liggen. We passeren een gigantische rotspartij, klimmen en dalen gestaag en via een groot stuwmeer eindigen we in het dorpje Vallehermossa waar je heerlijke exotische drankjes kunt nuttigen, gemaakt van het fruit dat in het dal weelderig groeit en boeit.
Dag 6

Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 800 m stijgen en dalen
Rondwandeling El Guro
De wandeling voert ons door de Argaga kloof en is een van de meest uitzichtrijke tochten, met zicht op de diepe Valle Gran Rey en de Barranca del Agua. We doorkruisen een mooi dal met terrassen en klimmen naar de volgende bergrug. In El Cercado kunnen we pauzeren. Lang de andere zijde van de kloof lopen wij een prachtig, nu en dan redelijk steil pad terug naar El Guro. Je hebt de mogelijkheid vanaf El Cercado met de taxi of de bus terug te gaan.
(De taxikosten van ongeveer €30 zijn voor eigen rekening).
Dag 7

Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 200 m stijgen en 1000 m dalen
Wandeling El Cercado – Valle Gran Rey
Vandaag lopen we het tweede deel van de koningsroute, en starten we in El Cercado. Deze route dalen wvoornamelijk. We doorkruisen een kloof en vervolgen via Las Hayas ons pad door bossen, langs een stuwmeer over een mooie vlakte naar Arure. We dalen gestaag enkele honderden meters over het zacht glooiende plateau met rode aarde en een mooie begroeiing. We maken een steilere daling van 800 meter, met zicht op de zee, de vallei en de haven van Valle Gran Rey en lopen terug naar de accommodatie. Je hebt de mogelijkheid vanaf Arure een taxi terug te nemen. (De kosten van ongeveer €15 voor de taxi zijn voor eigen rekening).
Dag 8
Terugreis 1 december
Minibus naar de veerboot , veerboot  naar Tenerife en vervoer per taxi naar het vliegveld en terugvlucht naar Nederland.
Terugreis 4 december
Bus naar de veerboot , veerboot  naar Tenerife en vervoer per taxi naar het vliegveld en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

geen reizen gepland

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

  • Logies o.b.v. 2-persoonskamer bij boeking met 2 personen
  • Ontbijt en lunchpakket op de wandeldagen
  • Alle transfers ter plaatse
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

  • Drankjes en diners  
  •  1- persoons kamer toeslag  € 225/ Bij 11 dagen toeslag € 445
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €27,50 boekingskosten en garantieregeling

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

 

 

 Accommodatie La Gomera

Voor deze reis hebben we gekozen voor een sfeervol hotel, gelegen op een rustige plek in een populaire vallei in de wijk La Calera. La Concha biedt kamers met uitzicht op zee en op de bergen, en is ideaal gelegen op korte afstand van strand en dorp. In de hele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer en een terras/balkon. In Valle Gran Rey zijn veel  restaurantjes, winkeltjes en cafeetjes.

accommodatie Playa de Santiago

Indien je de reis met 3 nachten wilt verlengen, verblijf je in een luxe hotel met zwembad aan zee inclusief ontbijt.
Je betaalt de extra kosten voor de overnachting.( zie data en prijzen )

Praktische informatie

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. Je maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan  worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Heen- en terugreis 

La Gomera  24 november – 1 december 2022  

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht

Heenvlucht
24 /11

Eindhoven Tenerife Zuid 12.05 15.40 HV6215

Terugvlucht
1/12

Tenerife Zuid Eindhoven 16.30 22.00 HV6216

Boot van Los Cristianos (haven Tenerife Zuid)  naar San Sebastian (haven La Gomera)

Armas : Heen vertrek 18.45 uur/ Terug vertrek 11.30 uur 

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht

Heenvlucht
24/11

Eindhoven Tenerife Zuid 12.05 15.40 HV6215
Terugvlucht
4/12
Tenerife Zuid Eindhoven 11.20 16.50 HV6216

 

 

Boekingsformulier La Gomera

 

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.