La Gomera & Tenerife groepsreis

De Canarische Eilanden liggen ter hoogte van Marokko en hebben een aangename temperatuur in de winter. Het ruige vulkanische landschap vormt een vruchtbare bodem voor de subtropische begroeiing. We wandelen op Tenerife en op La Gomera.

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingimpressieprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

Je verblijft deze reis op twee standplaatsen, die in de winter het best gelegen zijn wat betreft de weersomstandigheden. De gemiddelde temperatuur  in de winter is daar ongeveer 21 graden. Het voordeel van een standplaats is, dat je desgewenst zelf een rustdag naar keuze kunt invullen op een mooie plek in de zon met zwembad en in een leuk dorpje.

Tenerife heeft een zeer verrassende kant. Naast de toeristische kust heeft het eiland een overweldigende natuur.   Het dal met met zicht op de wolken beneden en de enorme vulkaantop el Teide boven is typerend voor het eiland. Villaflor is een sfeervol authentiek dorpje, vanwaaruit wij een mooie inloop wandeling maken aan de voet van de Teide, met bijzondere rotsformaties.

Het eiland La Gomera heeft een grandioze natuur: sprookjeswouden, bizarre rotsformaties en machtige canyons, steile klippen en vruchtbare dalen is wat je zult vinden op dit paradijselijke eiland. Het bergmassief in het centrum van het eiland werkt als een klimaatgrens die het eiland in tweeën deelt. Wij verblijven in Valle Gran Rey, het “Dal van de Grote Koning”, dat in het westen van het eiland ligt. Afgeschermd van regenwolken die de noordoostpassaat aanvoert, maar dankzij de rijk stromende bronnen is het er toch weelderig groen. En in de winter is het klimaat in het zuidwesten zonnig, terwijl het noorden en oosten regen en mist de boventoon voeren. La Gomera is een wandeleiland bij uitstek en alleen bereikbaar per boot. Daarom het meest ontoegankelijke eiland, maar ook het meest exotische eiland van de Canarische archipel. Het eiland heeft maar een diameter van 25 kilometer. Nergens is het landschap zo wild en gespleten als op dit eiland van vulkanische oorsprong, waarvan de hoogste top 1487 meter boven de Atlantische Oceaan ligt.

Programma

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Tenerife Zuid en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding in Vilaflor. De reden dat er een nacht in Tenerife wordt verbleven heeft te maken met eventuele vertraging van de vlucht, waardoor de boot naar La Gomera gemist kan worden.
Dag 2

Wandelduur: 2,5 uur
Profiel: 200 m stijgen en dalen
Inlooptocht aan de voet van de Teide
Vandaag naderen we de Teide. We maken een bijzondere wandeling door een wijds vulkaanlandschap. Hier en daar heeft zien we sporen van reusachtige zwarte lava die zijn sporen heeft achtergelaten na de vulkaanuitbarsting. Steeds hebben we zicht op de Teide. Tussen de geel gekleurde brem, wit bloeiend struikgewas en blauwpaarse bloemen schieten de hagedissen weg. De enige dieren die we op deze eenzame vlakte tegenkomen. Als het weer het toelaat kun je met de kabel naar boven tot een hoogte van 2750 komen, waar je een prachtig uitzicht hebt over de uitgestrekte gebied rond de vulkaan.
Dag 3

Wandelduur: 3,5 uur
Profiel: 350 m stijgen en dalen
Rondwandeling Chipude
We rijden over een mooie hoogvlakte en door het natuurpark naar het dorpje Chipude, waar de wandeling start. Vandaag wandelen we voornamelijk over aangenaam koele boswegen. De idyllische bergdorpjes, met hun uit natuursteen opgetrokken huizen en terrassen waar groenten worden verbouwd, maken een authentieke indruk. De bewoners van deze dorpen leven van de landbouwproducten. We passeren een imposante tafelberg en lopen naar de top van de Garajonay. Als een oase ligt dit gemengde bos van laurierbomen en kreupelhout in het ruige berglandschap met al zijn kloven. Vanaf het hoogste punt hebben we bij helder weer zicht op de andere Canarische eilanden die La Gomera omringen.
Dag 4

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 850 m stijgen en dalen
Rondwandeling Arure
De wandeling voert door het grove dennenbos, met panoramisch uitzicht op de zee, de enorme rotspartijen en de Galion bergen en het keteldal Taguluche. Hierop volgt een prachtige afdaling door het ruige Barranco de Taguluche naar zee. Het dorp waar we uitkomen strekt zich uit in het brede, door bergen omringde dal. De keurige herenhuizen herinneren aan het feit dat grootgrondbezitters hier ooit hun zomervakanties doorbrachten. We klimmen via een palmenbos omhoog en via gekleurde steenlagen en langs een kronkelend, met dennen begroeid pad naar de bergkam.
Dag 5

Wandelduur: 3,5 uur
Profiel: 700 m stijgen en dalen
Rondwandeling Imada
Imada is een van de mooist gelegen bergdorpen van het eiland. De fraai aangelegde route door de barranco de Guarimiar is ongetwijfeld een van de spectaculairste wandelwegen op La Gomera. We lopen gerieflijk langs het dal omlaag. De klim omhoog gaat geleidelijk, met op de kam uitzicht op playa de Santiago. Via een mooi aangelegd bergpad keren we terug naar Imada.
Dag 6

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 300 m stijgen en dalen
Vallehermossa
Vandaag verkennen wij het Noorden van het eiland. Na een stijging zien we het mooie dal achter ons liggen. We passeren een gigantische rotspartij, klimmen en dalen gestaag en via een groot stuwmeer eindigen we in het dorpje Vallehermossa waar je heerlijke exotische drankjes kunt nuttigen, gemaakt van het fruit dat in het dal weelderig groeit en boeit.
Dag 7

Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 800 m stijgen en dalen
Rondwandeling El Guro
De wandeling voert ons door de Argaga kloof en is een van de meest uitzichtrijke tochten, met zicht op de diepe Valle Gran Rey en de Barranca del Agua. We doorkruisen een mooi dal met terrassen en klimmen naar de volgende bergrug. In El Cercado kunnen we pauzeren. Lang de andere zijde van de kloof lopen wij een prachtig, nu en dan redelijk steil pad terug naar El Guro. Je hebt de mogelijkheid vanaf El Cercado met de taxi of de bus terug te gaan.
(De taxikosten van ongeveer €30 zijn voor eigen rekening).
Dag 8

Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 200 m stijgen en 1000 m dalen
Wandeling El Cercado – Valle Gran Rey
Vandaag lopen we het tweede deel van de koningsroute, en starten we in El Cercado. Deze route dalen wvoornamelijk. We doorkruisen een kloof en vervolgen via Las Hayas ons pad door bossen, langs een stuwmeer over een mooie vlakte naar Arure. We dalen gestaag enkele honderden meters over het zacht glooiende plateau met rode aarde en een mooie begroeiing. We maken een steilere daling van 800 meter, met zicht op de zee, de vallei en de haven van Valle Gran Rey en lopen terug naar de accommodatie. Je hebt de mogelijkheid vanaf Arure een taxi terug te nemen. (De kosten van ongeveer €15 voor de taxi zijn voor eigen rekening).
Dag 9
Terugreis
Veerboot terug naar Tenerife, vervoer per minibus naar het vliegveld en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

 • vr
  12
  nov
  2021
  za
  20
  nov
  2021

  La Gomera & Tenerife (boekbaar)

  9 dagen

  € 895 excl. / +/- €1295 incl. retourvlucht vanaf Amsterdam en veerboot naar La Gomera

  Meer informatie over deze wandelreis

   

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer  €175

Accommodatie

 
Accommodatie La Gomera el Llano

 
Accommodatie Tenerife

Op Tenerife verblijven we in  het sfeervolle dorpje Villaflor in.  Je kunt in het dorp heerlijk eten. En het is een mooie uitvalbasis nar de Teide.

Op La Gomera verblijven in appartementen Valle Gran Rey, de zonnige kant van het eiland in de rustige wijk las Vueltas.  De appartementen liggen  op ongeveer 5 minuten lopen van het strand, de haven en de lange boulevard waar vele restaurantjes, winkeltjes en cafeetjes te vinden zijn. De appartementen beschikken over twee slaapkamers een woonkamer/keuken en een badkamer. Als je een éénpersoons kamer boekt deel je de badkamer met maximaal twee andere deelnemers.

Praktische informatie

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. Je maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan  worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Heen- en terugreis ( vlucht nog niet bekend)

 

La Gomera & Tenerife 12 november- 20 november 2021

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht Amsterdam Tenerife Zuid 14.20 18.00 HV6673
Terugvlucht Tenerife Zuid Amsterdam 18.30 0.10 HV6672

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boekingsformulier La Gomera & Tenerife

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.