Asturië groepsreis

Tijdens deze wandelreis ontdekt u de mooiste natuurgebieden van Asturië: de Picos de Europa en Pola de Somiedo. Deze provincie kent een grote diversiteit aan flora en fauna, groene en ruige landschappen en heldere bergmeren. Tijdens de 8-daagse groepsreis maakt u 6 wandelingen door twee verschillende natuurparken in de regio Asturië, in het noorden van Spanje. De reis heeft twee verschillende standplaatsen.

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 2 (onze wandelniveaus)
Type accommodatie: vakantiehuis, pension
Type vervoer: vliegreis

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

 

Tijdens deze reis bezoek je verschillende natuurparken in de provincie Asturië, in het noorden van Spanje. Er is een grote rijkdom aan landschappen. De valleien worden gevormd door zeven rivieren die het landschap doorsnijden. Groene heuvels, lange zandstranden kleurrijke vissershavens en afgelegen bergdorpjes vormen het decor van Asturië. In de zomer komen de temperaturen niet boven de 25 graden. In één week maakt je kennis met de natuurparken Picos de Europa, het Ponga gebergte, Pola de Somiedo en een stukje van de Camino de Santiago langs de kust. Om de mooiste plekken van deze groene gebergtes te kunnen bezoeken, verblijf je op twee standplaatsen.

Karakter van de wandelingen

De wandelingen tijdens deze reis zijn afwisselend. Er zijn geen moeilijke stijgingen of afdalingen, maar wel prachtige bergpaadjes. Soms worden er stukkken over niet gemarkeerde routes gelopen, om de drukte in de Picos te vermijden. Daar waar een steile berg beklommen kan worden, zonder duidelijk pad, kan er voor een alternatief worden gekozen. In de Picos en in Pola de Somiedo, kenmerkt het gebied zich door de heldere bergmeren. Als je een dag geen zin hebt de hele rondwandeling mee te lopen, maar je wel graag aan een mooi meer wilt verblijven is dat altijd mogelijk. Je kunt dan ook rond het meer lopen en de groep aan het beginpunt weer ontmoeten.

Verblijf

Tijdens het eerste deel van deze diverse wandelweek verblijven we in  Cangas de onís. Het centrum voor wandelliefhebbers Dit levendige stadje is bekend om de brede rivier en Romaanse brug, waaronder je op een mooie plek aan de rivier een tafel kunt reserveren voor een drankje of een diner. Maar er zijn vele straatjes met restaurants en gezellige terrasjes.
Het tweede deel van de week logeren we in het dorp Pola de Somiedo in een authentiek hotel. De twee herbergiers zijn broers en zorgen goed voor hun gasten. Het dorp heeft mooie pleintjes en winkeltjes. Er is een overdekt zwembad met sauna waar je je aan het einde van de dag kunt ontspannen en je spieren verwennen. Vergeet niet een badmuts mee te nemen als je hier gebruik van wilt maken.

Programma

 

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Spanje en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 2

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 200 m stijgen en dalen
Kustwandeling bij Llanes
Deze redelijk vlakke route is onderdeel van de Camino de Santiago, en is een mooie ‘inlooproute’ voor deze wandelreis. We parkeren in het stadje Llanes, vanwaar we het kusttreintje naar Pendueles nemen om vervolgens weer richting Llanes te lopen. We lopen tussen het groen door een heuvelachtig duingebied naar de kust. Hier zullen we veel vee tegen komen, waaronder veel koeien en paarden. We zien verschillende idyllische zandstrandjes liggen. We lopen langs de Bufones de Pria: koudwatergeisers langs de kust waarin de wind vrijspel heeft, en dat kun je horen. Als we geluk hebben zien we een geiser, maar hiervoor moet de zee wel ruig zijn. Gedurende de wandeling kan gekozen worden om op een zandstrand te pauzeren en een frisse duik te nemen, vanwaar je vervolgens opgehaald kunt worden. Ook kun je ervoor kiezen om door te lopen tot het kustplaatsje Llanes.
Dag 3

Wandelduur: 3,5 uur
Profiel: 350 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Lagos de Covadonga
De meren bij Covadonga zijn een wat drukker bezocht gebied, maar het is dan ook een prachtige omgeving om te wandelen! Covadonga is een bedevaartsoord met een mooie kerk en een bijzonder kapel, uitgehakt uit het rotsmassief. Nadat we de meren achter ons hebben gelaten, wanen we ons in een rustige omgeving met spectaculaire vergezichten op de gebergten van de Picos de Europa. De kronkelige weg loopt langs een karstlandschap. We doorkruisen bergweiden, passeren een verlaten dorp en lopen tussen twee gebergtes door, waarna we weer terugkeren naar de meren.
Dag 4

Wandelduur: 3,5 uur
Afstand: 12 km
Profiel: 200 m stijgen en 300 m dalen

Ruta del Cares
De Ruta del Cares staat bekend als de mooiste route van de Picos de Europa, en zeker ook de meest spectaculaire! Het is een prachtige route langs de rand van een indrukwekkende kloof. Het pad is goed aangelegd, eenvoudig en breed genoeg, dus ook geschikt voor mensen met hoogtevrees. We rijden naar het beginpunt in Poncebos (ca. 20 min) en lopen vanaf daar de kloof in. Aan de andere kant van de kloof rijden er busjes terug naar Cangas de Onis, vlakbij de accommodatie (ca. 2,5 uur). Je kunt er ook voor kiezen om dezelfde weg terug te lopen, en vanuit daar terug te gaan naar de accommodatie.

Alternatief: Poncebos – Bulnes
Je kunt vanuit Poncebos ook een andere kloof in lopen, richting het bergdorpje Bulnes (ca. 300 m stijgen). Je loopt dan heen en terug over hetzelfde pad. In Bulnes zijn er verschillende mogelijkheden om wat te drinken. Wandelduur: ongeveer 2 uur.

Dag 5

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 400 m stijgen en dalen
Wandeling bij Calduveiru en doorreis naar Pola de Somiedo
We volgen een stuk het comfortabele bergpad van de GR naar de Calduveiru. Je kunt pauzeren aan de voet van de berg, bij het meertje, of u kunt de top beklimmen waar u een prachtig uitzicht heeft over de omringende bergen, waar we later zullen wandelen. Ook de volgende bergtop van de Mostachal is voor de liefhebber. We lopen door weidevelden en bergachtig terrein over de toppen van de Picu Pelau en de Picu Loubiu en zigzaggen geleidelijk de steile berghelling af naar het beginpunt van de wandeling.
Dag 6

Wandelduur: 3,5 uur
Profiel: 400 m stijgen en dalen
Wandeling bij de Lagos de Saliencia
Lagos de Saliencia is een verzamelnaam voor vier meren, wat van oorsprong gletsjers waren. De meren vullen nu de voormalig gletsjer valleien. Zowel qua flora als fauna is het een bijzonder gebied. Zo komt de gentiaan bloem hier voor en is dit het leefgebied van de Cantabrische bruine beer, otters, uilen, steenarenden en watersalamanders. Dit beschermde gebied is opgenomen in het biosfeerreservaat van Somiedo, en werd in 2003 uitgeroepen tot natuurmonument.
Dag 7

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 400 m stijgen en dalen
Wandeling bij Valle de Lago
We vertrekken vanaf het dorpje Valle de Lago om naar het meer Lago del Valle te lopen. Het brede pad verruilen we al snel voor kleinere paadjes en bergweiden. De uitzichten op het dicht beboste dal van Rio en later op de Valle de Lago zijn schitterend. Het grote meer ligt voor een steile berg. Het is een mooi voorbeeld van wat een gletsjer geweest is. In het ijskoude gletsjermeer wordt gezwommen op hete zomerse dagen. De route passeert een hoog ruig gebergte en de herdershutten van Brañas de Soussa. Nog maar enkele decennia geleden brachten herders de zomers in deze Spartaanse hutten door. De afdaling gaat langs weiden die ’s zomers vol staan met bloeiende orchideeën. We lopen om het meer en gaan via een vrij smal pad terug naar het beginpunt.
Dag 8
Terugreis
Vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

geen reizen gepland

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer 
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer van € 150 ( in Cangas deel je de badkamer )
 • Vlucht

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

 
 De eerste vier nachten verblijven we in een authenthieke Spaanse casa, met een grote tuin, op loopafstand van Cangas de Onís. Dit stadje is de uitvalbasis voor wandelaars die in de Picos de Europa gaan wandelen. Het stadje is druk, maar gezellig. Het heeft veel winkeltjes en restaurants en een prachtige brug waaronder de brede rivier het dorp doorkruist.
Het huis heeft 6 slaapkamers en 3 badkamers. Het ontbijt en benodigdheden voor het maken van een lunchpakket worden ingekocht door de reisleiding.

 accommodatie noord spanje 3 accommodatie noord spanje 2

 Het tweede deel van de week slapen we drie nachten in een herberg in Pola de Somiedo, vlakbij het natuurpark. Pola de Somiedo is een bergdorpje met zwembad (100 meter vanaf de accommodatie), winkeltjes en een aantal restaurantjes. Het hotel heeft kamers met twee enkele bedden of een groot bed met een eigen badkamer. Het hotel is  inclusief ontbijt en de reisleiding koopt benodigdheden om je lunchpakket te maken.

Praktische informatie

 

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. Je maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. In Cangas de Onis zijn veel restaurantjest waar je voordelig kunt eten. In het appartement kan ook gekookt worden. In Pola de Somiedo zijn eveneens meerdere restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Heen- en terugreis

 

Asturië 25 juli – 1 augustus 2022

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
25-07-2022
Eindhoven
EIN
Bilbao
BIO
13.05 15.05

HV5275

Terugvlucht
1-08-2022
Bilibao
BIO
Eindhoven
EIN
15.45 17.40

HV5276
Transavia

Boekingsformulier Asturië

 

Klik op de knop hieronder om het boekingsformulier voor Asturië in een nieuw tabblad te openen.

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.