Alpujarras groepsreis (Andalusië)

De Alpujarras is een bergketen ten zuiden van de Sierra Nevada. Kenmerkend zijn de kleurrijke bergen, de diepe dalen, de variëteit aan flora, en de pittoreske witte bergdorpjes. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan het Alhambra.

 

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingimpressieprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

 

De Alpujarras is een kleine bergketen, ten zuiden van de Sierra Nevada, tussen de Andalusische steden Granada en Almeria. De streek wordt gekenmerkt door haar witte aantrekkelijke dorpjes, gelegen op 1000 tot 1500 m hoogte. Wij verblijven in het oostelijke, nog niet druk bezochte gedeelte van de Alpujarras. Het is een prachtig stukje Andalusië, dat je niet mag missen. De wandelreizen staan gepland in het voor- en najaar met zachte temperaturen. Het zijn de beste jaargetijden voor wat betreft de schoonheid en variëteit aan flora en fauna. In het bergachtige landschap heb je fantastische uitzichten op het kleurrijke, door erosie gevormde gebergte. Het gebergte wordt gekenmerkt door scherpe kammen en diepe dalen en kent een grote variatie loofbomen, bloemen, vlinders, kruiden en brem. Je komt hier terrassen tegen met amandel-, vijgen- en olijfbomen. De wandelingen gaan langs stromende beekjes, rivierdalen en watervallen. Als je houdt van zon, bergen en een rustige omgeving met authentieke dorpen, is dit de geknipte wandelreis voor jou.

Impressie

Programma

 

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Spanje en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie (ca. 2 uur). De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 2

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 500 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Juviles
Vanuit het dorpje Juviles dalen we af door velden, langs beekjes en bewerkte akkers. Boeren maken hier gebruik van paarden en ezels om het land te bewerken en de producten van het land te vervoeren. In de verte zien we het kerkje van Lobras op de berghelling staan. De kerken in de dorpjes met hun bruine torens zijn goed zichtbaar tussen de witte huizen met platte daken van klei en leem. Als u het dorpje Lobras inloopt, heeft u mooie doorkijkjes door de nauwe straatjes en treft u een gezellig dorpsplein. We passeren ook een authentieke wasplaats. In Juviles kunt u de hammenmakerij bezoeken of wat drinken op een terrasje van één van de vele barretjes.
Dag 3

Wandelduur: 5 uur
Profiel: 700 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Berchulus
Via de smalle, sfeervolle straatjes van het dorpje Berchules komen we aan het begin van de rivierentocht “Los Tres Rijos” (de drie rivieren). Beneden het wandelpad ligt de vallei, vanwaar u het ruisen van de rivier Rio Grande hoort. De smalle paadjes gaan langs fruitakkers en vervallen ruïnes van Moorse gebouwen. We passeren een waterval en de resten van een Moorse watermolen, waar de drie rivieren elkaar ontmoeten. Na een pauze op deze idyllische plek vervolgen we het pad en steken we een stromend riviertje over om vervolgens door een naaldbos omhoog te klimmen. We dalen af via rotsige paden met prachtige uitzichten. De kans om hier steenbokken te zien is groot.
Dag 4

Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 700 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Trevélez
We starten in Trevélez, een hooggelegen dorp (1500 meter) dat bekend staat om de hammen. We lopen via nauwe straatjes, waar de huizen kleurrijk zijn aangekleed met beschilderde potten met geraniums, naar het wandelpad. We klimmen vandaag gestaag door een prachtige bergpas over leistenen paden en bereiken de top van de berg de Peñabon (2113 meter). In dit ruige gebergte lopen we de boomgrens voorbij en bereiken we een mooi begroeide vlakte. Het pad voert door bossen en heuvels en langs een geitenboerderij. In het voorjaar heeft u uitzicht op de besneeuwde toppen van de nog hoger reikende bergen van de Sierra Nevada.
Dag 5

Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 750 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Mecina Bombarón
We lopen via het dorpsplein van Mecina Bombarón richting El Golco. Langs de acequia (een eeuwenoud irrigatienetwerk van Moorse oorsprong) gaan we over een gemakkelijk begaanbaar pad naar het dorpje Montenegro. Het uitzicht voor en na dit dorp is geweldig. Het wandelpad voert langs geërodeerd gebergte met scherpe kammen. We lopen over heuvels met weids uitzicht naar Yegen. We stijgen over een pad, dat omgeven is door gele brem, steeneiken en enorme rotsblokken. Via de flank van de berg en door een vallei lopen we terug naar Mecina Bombarón.
Dag 6

Wandelduur: 3,5 uur
Profiel: 600 m stijgen en dalenAlhambra
Rondwandeling bij Pampaneira
De wandeling voert ons langs de drie mooie witte bergdorpjes Pampaneira, Bubión en Capileira. Het wandelpad gaat over kleine paadjes en koeienweiden. Onderweg is er genoeg tijd voor koffie op de pleintjes in de verschillende sfeervolle dorpjes. We lopen bovenlangs de kloof richting Capileira, waar we zicht hebben op de drie dorpjes aan de overkant van de kloof. We steken halverwege een rivier over om Bubión te bereiken. We dalen geleidelijk af langs mooie wandelpaden om weer in Pampeira te eindigen.

 

Optioneel: bezoek aan het Alhambra
Voor een bezoek aan het Alhambra moet u zeker drie maanden van tevoren een kaartje bestellen voor de middag. U kunt met het openbaar vervoer vanaf Cádiar naar Granada. In Granada rijdt er vanaf de kathedraal iedere 10 minuten een busje naar het Alhambra. U neemt de bus terug vanaf Granada naar Cádiar.

Dag 7

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 600 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Cádiar
We dalen via druivenplantages, olijfgaarden en weidevelden af naar een brede rivier. Deze steken we over en volgen een pad door een groen dal. In de herfst schitteren de kleurrijke loofbomen, waaronder het goudgele blad van de populier. We volgen een prachtige route naar het dorpje Cádiar, waar we kunnen eindigen met een drankje en tapas op het terras.
Dag 8
Terugreis
Vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

geen reizen gepland

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer v.a. €175 (op aanvraag)

Accommodatie

U verblijft in een Spaanse alojamiento, nabij Cardiar. Een klein niet-toeristisch authentiek Andalusisch dorp. De authentieke huizen en kamers zijn verbouwd en in gebruik genomen als accommodatie voor toeristen. De sfeer is er zeer aangenaam, het is er heerlijk rustig. Het restaurant staat bekend om zijn heerlijke gerechten en wordt bezocht door Spanjaarden die dit plekje adoreren. De kamers zijn comfortabel, beschikken over een patio en hebben uitzicht op de bergen.Ieder appartement beschikt over één of twee slaapkamers en een badkamer. De gemeenschappelijke ruimte bevindt zich in het grootste appartement, waar het ontbijt geserveerd wordt en u uw lunchpakket kunt klaarmaken, én waar u ‘s avonds een drankje kunt drinken. Ook is het mogelijk om hier gezamenlijk te koken.

Beschikbare kamers voor deze reis

2-persoonskamer

 • inbegrepen in de prijs
 • 2 aparte bedden
 • u deelt de badkamer met max. 2 andere deelnemers

1-persoonskamer

 • toeslag v.a. €175 (op aanvraag)
 • u deelt de badkamer met max. 2 andere deelnemers

Eigenschappen van de reis

 • Soort reis: groepsreis met dagtochten vanuit casa rural
 • Aantal dagen: 8
 • Niveau: 2,5
 • Aantal deelnemers: min. 4, max. 12

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Bij de accommodatie is een goed restaurant waar je tegen redelijk prijzen goed kunt eten. In de appartementen is een keuken en kan worden gekookt.

Bagage

Tij goeddens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Alpujarras  13 oktober – 20 oktober 2018

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
13-10-2018
Rotterdam
RTM
Almería
LEI
07:10 09:55 HV5643
Transavia
Terugvlucht
20-10-2018
Almería
LEI
Rotterdam
RTM
10:35 13:20 HV5644
Transavia

Boekingsformulier Alpujarras

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.