Alpujarras groepsreis

De Alpujarras is een bergketen ten zuiden van de Sierra Nevada. Kenmerkend zijn de kleurrijke bergen, de diepe dalen, de variëteit aan flora, en de pittoreske witte bergdorpjes. Tijdens deze 8-daagse groepsreis maakt u 6 verschillende wandelingen in de Alpujarras vanuit een standplaats. U bezoekt verschillende authentieke bergdorpen. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan het Alhambra.

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 2,5 (onze wandelniveaus)
Type accommodatie: vakantiehuis
Type vervoer: vliegreis

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

De Alpujarras is een kleine bergketen, ten zuiden van de Sierra Nevada, tussen de Andalusische steden Granada en Almeria. De streek wordt gekenmerkt door haar witte aantrekkelijke dorpjes, gelegen op 1000 tot 1500 m hoogte. Wij verblijven in het meest centrale gedeelte van de Alpujarras. Het is een prachtig stukje Andalusië dat je niet mag missen. De wandelreizen staan gepland in het voor- en najaar met zachte temperaturen. Het zijn de beste jaargetijden voor wat betreft de schoonheid en variëteit aan flora en fauna.

In het bergachtige landschap heb je fantastische uitzichten op het kleurrijke, door erosie gevormde gebergte. Het gebergte wordt gekenmerkt door scherpe kammen en diepe dalen en kent een grote variatie loofbomen, bloemen, vlinders, kruiden en brem. Je komt hier terrassen tegen met amandel-, vijgen- en olijfbomen. De wandelingen gaan langs stromende beekjes, rivierdalen en watervallen. Je verblijft  in een zeer bijzonder verblijf in Moorse stijl, in een rustig, niet toeristisch dorpje met uitzicht over de vallei en de bergen. Als je houdt van zon, bergen en een rustige omgeving met authentieke witte bergdorpen, is dit de geknipte wandelreis voor jou. 

Programma

 

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Spanje en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie (ca. 2,5 uur). De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 2
Chorrerón de Pitres
Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 600m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Atalbeítar
Na een ontbijtje vertrekken we met de bus naar Atalbeïr. We zullen acht dorpjes passeren, met oude wasplaatsen, bronnen, eras, waar het kaf van het koren werd gescheiden, oude bruggen en oude irrigatiekanalen. We zien de speciale architectuur van de witte dorpen, de intense kleuren van de loofbomen . En we sluiten dag af met Spaanse tapas en een drankje.
Dag 3

Wandelduur: 5 uur
Profiel: 700 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Berchulus
Via de smalle, sfeervolle straatjes van het dorpje Berchules komen we aan het begin van de rivierentocht “Los Tres Rijos” (de drie rivieren). Beneden het wandelpad ligt de vallei, vanwaar u het ruisen van de rivier Rio Grande hoort. De smalle paadjes gaan langs fruitakkers en vervallen ruïnes van Moorse gebouwen. We passeren een waterval en de resten van een Moorse watermolen, waar de drie rivieren elkaar ontmoeten. Na een pauze op deze idyllische plek vervolgen we het pad en steken we een stromend riviertje over om vervolgens door een naaldbos omhoog te klimmen. We dalen af via rotsige paden met prachtige uitzichten. De kans om hier steenbokken te zien is groot.
Dag 4

Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 700 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Trevélez
We starten in Trevélez, een hooggelegen dorp (1500 meter) dat bekend staat om de hammen. We lopen via nauwe straatjes, waar de huizen kleurrijk zijn aangekleed met beschilderde potten met geraniums, naar het wandelpad. We klimmen vandaag gestaag door een prachtige bergpas over leistenen paden en bereiken de top van de berg de Peñabon (2113 meter). In dit ruige gebergte lopen we de boomgrens voorbij en bereiken we een mooi begroeide vlakte. Het pad voert door bossen en heuvels en langs een geitenboerderij. In het voorjaar heeft u uitzicht op de besneeuwde toppen van de nog hoger reikende bergen van de Sierra Nevada.
Dag 5
Aceguia
Wandelduur: 4,5 uur
Profiel: 650 m stijgen en700 m dalen
Busquitar naar Juviles

Vandaag maken we kennis met de spectaculaire valle bij Trevélez, met vele terrassen en het dorpje Nieles. Deze route bekend als ruta mediaval (middeleeuwse route) is een goed kennismaking met de Alpujarras. Na enkele steile limmetjes hebben we een grandioos uitzicht op de hoge gebergtes Sierra Nevada. Bij onze aankomst in Juviles kunnen we nog een drankje nemen in de bar tot de bus vertrekt naar Busquitar. Indien er voldoende tijd is, kan er nog een bezoek gebracht worden aan de hammenfabriek in Juviles.

Dag 6

Wandelduur: 3,5 uur
Profiel: 600 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Pampaneira
De wandeling voert ons langs de drie mooie witte bergdorpjes Pampaneira, Bubión en Capileira. Het wandelpad gaat over kleine paadjes en koeienweiden. Onderweg is er genoeg tijd voor koffie op de pleintjes in de verschillende sfeervolle dorpjes. We lopen bovenlangs de kloof richting Capileira, waar we zicht hebben op de drie dorpjes aan de overkant van de kloof. We steken halverwege een rivier over om Bubión te bereiken. We dalen geleidelijk af langs mooie wandelpaden om weer in Pampeira te eindigen.

Dag 7
Capileira - Cebadilla - Refugio las Tomas - Acequia Baja
Wandelduur: 4 uur
Profiel: 600 m stijgen en dalen

Alhambra

Rondwandeling bij Capileira
De wandeling begint in het pittoreske dorpje Caplileira en gaat door de vallei van de “Rio Naute”aan de voet van de Mulhacén. We passeren veel verlaten boerderijen en lopen terug via de panoramische route, met prachtige vergezichten.

Optioneel: bezoek aan het Alhambra
Voor een bezoek aan het Alhambra moet je zeker drie maanden van tevoren een kaartje bestellen voor de middag. Je kunt met het openbaar vervoer vanaf Trevelez naar Granada. In Granada rijdt er vanaf de kathedraal iedere 10 minuten een busje naar het Alhambra. Je neemt de bus terug vanaf Granada naar Trevelez. Een bezoek aan het Alhambra kan iedere dag van de week. Laat ons van tevoren weten voor welke dag je een kaartje gereserveerd hebt.
Je kunt je reis natuurlijk ook met enkele dagen verlengen en een paar dagen in Granada doorbrengen.
Je kunt met de lijnbus ( Alsa) naar Almería terug voor je terugvlucht, of vanaf Malaga terugvliegen.

Dag 8
Terugreis
Vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

geen reizen gepland

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer €175

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

 

Accommodatie

Dit hotel ligt in het dorpje Trevèlez, het hart van de Alpujarras. In dit dorp zijn vele winkeltjes en restaurants , gezellige pleintjes en nauwe sfeervolle straatjes. Iedere kamer heeft een badkamer en suite.

Beschikbare kamers voor deze reis

2-persoonskamer

 • inbegrepen in de prijs
 • 2 aparte bedden

1-persoonskamer

 • toeslag €175 
 • Iedere kamer heeft een eigen badkamer

Eigenschappen van de reis

 • Soort reis: groepsreis met dagtochten vanuit hotel
 • Aantal dagen: 8
 • Niveau: 2,5
 • Aantal deelnemers: min. 4, max. 12

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. Je maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Bij de accommodatie is een goed restaurant waar je tegen redelijk prijzen goed kunt eten. In de appartementen is een keuken en kan worden gekookt.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Alpujarras  14 mei – 21 mei 2022

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
14-05-2022
Rotterdam
RTM
Almería
LEI
7:05 9:50 HV5643
Transavia
Terugvlucht
21-05-2022
Almería
LEI
Rotterdam
RTM
10:30 13:15 HV5644
Transavia

Boekingsformulier Alpujarras

 

Klik op de knop hieronder om het boekingsformulier voor de Alpujarras in een nieuw tabblad te openen.

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.