Nationaalpark Eifel

De Wildnis Trail ligt in het nationale park de Eifel en dankt haar naam aan een een stuk ongerepte natuur, zonder teveel ingrijpen van de mens. Het is een gevarieerd en afwisselend landschap.

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktisch

Beschrijving

Tussen Monschau en Hürtgenwald-Zerkall is de Wildnis Trail verdeeld over vier etappes, die qua moeilijkheidsgraad variëren van makkelijk tot inspannend. Het hoogste punt is Wahlerscheid op ongeveer 600 meter. De gehele route is gemarkeerd met het gestileerde symbool van een wilde kat. De wilde kat en de zwarte ooievaar zijn bedreigde diersoorten. Daarnaast vind je er veel bedreigde planten soorten.
Wij lopen de drie etappes en een rondwandeling, vanuit een schitterend sfeervolle appartementen in het dorpje Heimbach, een mooie plek om na de wandeling te ontspannen met een drankje. Er wordt enkele dagen voor je gekookt, maar we gaan ook een keer dineren in een lokaal restaurant. Je reist comfortabel met de trein naar de bestemming.

Programma

Dag 1
 
Wandelduur: 3 uur
13 kilometer
300 m stijgen en dalen

Heenreis per trein vanaf Heerlen C.S. naar Heimbach en rondwandeling vanuit de accommodatie.
De rit naar Heimbach naar vanaf Heerlen C.S  duurt ongeveer 3 uur . De accommodatie ligt op 500m van het treinstation. We brengen onze bagage naar de accommodatie en maken een afwisselende rondwandeling naar het  Mariaklooster. De wandeling begint meteen met een steile klim. We hebben dan een mooi uitzicht over de omgeving van ons verblijf.  We lopen terug langs de oever van het stuwmeer.
 
Dag 2

Wandelduur: 4,5  uur
20 kilometer
400m stijgen en 350m dalen

Etappe 2 van Gemünd naar Einruhr

Hier zijn het vooral de uitzichten op de open Dreiborner hoogvlakte en de meerlandschappen die indruk wekken. De voormalige NS-Ordensburg Vogelsang is ook een bezoekje waard. Hier werden de Nationaalsocialisten tot 1944 opgeleid, maar vandaag de dag is het een modern belevenis- en informatiecentrum.

Dag 3

Wandelduur: 5,5 uur
25,3 kilometer
375m stijgen en 350m dalen

Etappe 3 van Gemünd naar Heimbach
Deze etappe komt onder andere voorbij het Kloster Mariawald, dat het enige Trappistenklooster voor mannen in Duitsland is. Daar aangekomen, is een ommetje naar de Jugendstil-elektriciteitscentrale de moeite waard. De voormalig grootste waterkrachtcentrale met spaarbekken in Europa biedt een kijkje op de historische machines en de meerdere etages tellende hoogspanningsinstallaties.

 

Dag 4

Wandelduur: 4 uur
17,7 kilometer
200m stijgen en dalen
Heimbach – Zerkall
Na het ontbijt beginnen we aan de laatste  etappe. Het is de eenvoudigste en kortste etappe van de Wilnistrail. We wandelen door het Herzingerbos en door het mooie Schliebachtal. We reizen terug via Heimdal naar Heerlen.Je bagage wordt naar het station gebracht.

Vertrekdata & prijzen

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Bed- en badlinnen
 • 3 x ontbijt
 • 3 x lunchpakket op wandeldagen
 • 2x diner
 • Alle transfers ter plaatse per openbaar vervoer
 • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 • Hapjes en drankjes
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • 1p kamertoeslag € 100
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling

Accommodatie

 

Burg Blens ligt op een prachtige locatie aan de rivier de Rur in Heimbach. De appartementen hebben een eigen kookgelegenheid en een patio.

Praktische informatie

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. Je maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie wordt twee avonden voor je gekookt, en één avond gaan we uit eten in één van de lokale restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dag rugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Duitsland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boekingsformulier Eifel

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.