Nationaalpark Eifel

De Wildnis Trail ligt in het nationale park de Eifel en dankt haar naam aan een een stuk ongerepte natuur, zonder teveel ingrijpen van de mens. Het is een gevarieerd en afwisselend landschap.

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

Tussen Monschau en Hürtgenwald-Zerkall is de Wildnis Trail verdeeld over vier etappes, die qua moeilijkheidsgraad variëren van makkelijk tot inspannend. Het hoogste punt is Wahlerscheid op ongeveer 600 meter. De gehele route is gemarkeerd met het gestileerde symbool van een wilde kat. De wilde kat en de zwarte ooievaar zijn bedreigde diersoorten. Daarnaast vind je er veel bedreigde planten soorten.
Wij lopen vier etappes, en verblijven in sfeervolle appartementen gelegen aan de Rur, in het dorpje Heimbach, een mooie plek om na de wandeling te ontspannen met een drankje. Er kan daar samen worden gekookt, maar we we kunnen gaan ook gaan dineren in een lokaal restaurant. Je reist mee per minibus vanaf C.S Arnhem.

Programma

Dag 1

Wandelduur: 4 uur
15 kilometer
300m stijgen en 500m dalen

Heenreis per minibus vanaf station Arnhem.
We beginnen  onze wandeling in Wahlerscheid, het hoogste punt van de track
( 650m)  en lopen licht dalend door het wijde dal van Wüstebach, waar vele gentianen bloeien. We volgen de beekoever verder aan de andere zijde en stijgen tot we op een plateau staan en uitkijken over groene weiden en hebben vandaar een groots uitzicht.
Een afdaling langs grotten, nu verblijfplaats van vleermuizen en licht stijgend door een dennenbos, naderen wij na een lange afdaling Einruhrskehr, ons eindpunt van vandaag. De minibus brengt ons vanaf hier naar onze verblijfplaats, waar de bagage al klaar staat.

 

Dag 2

Wandelduur: 4,5  uur
20 kilometer
400m stijgen en 350m dalen

Etappe 2 van Gemünd naar Einruhr

Hier zijn het vooral de uitzichten op de open Dreiborner hoogvlakte en de meerlandschappen die indruk wekken. De voormalige NS-Ordensburg Vogelsang is ook een bezoekje waard. Hier werden de Nationaalsocialisten tot 1944 opgeleid, maar vandaag de dag is het een modern belevenis- en informatiecentrum.

Dag 3

Wandelduur: 5,5 uur
25,3 kilometer
375m stijgen en 350m dalen

Etappe 3 van Gemünd naar Heimbach
Deze etappe komt onder andere voorbij het Kloster Mariawald, dat het enige Trappistenklooster voor mannen in Duitsland is. Daar aangekomen, is een ommetje naar de Jugendstil-elektriciteitscentrale de moeite waard. De voormalig grootste waterkrachtcentrale met spaarbekken in Europa biedt een kijkje op de historische machines en de meerdere etages tellende hoogspanningsinstallaties.

 

Dag 4

Wandelduur: 4 uur
17,7 kilometer
200m stijgen en dalen
Heimbach – Zerkall
Na het ontbijt beginnen we aan de laatste  etappe. Het is de eenvoudigste en kortste etappe van de Wilnistrail. We wandelen door het Herzingerbos en door het mooie Schliebachtal.

Vertrekdata & prijzen

Inbegrepen

  • Logies o.b.v. -1 persoonskamer
  • Bed- en badlinnen
  • 3 x ontbijt
  • 3 x lunchpakket op wandeldagen
  • reis per minibus vanaf Arnhem C.S
  • Alle transfers ter plaatse
  • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

  • Hapjes , drankjes en diners
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €27,50 boekingskosten en garantieregeling

Accommodatie

 

Burg Blens ligt op een prachtige locatie aan de rivier de Rur in Heimbach. De appartementen hebben een eigen kookgelegenheid en een patio.

Praktische informatie

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. Je maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan er worden gekookt, en één avond gaan we uit eten in één van de lokale restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dag rugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Duitsland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Heen- en terugreis per minibus vanaf C.S Arnhem

Het is mogelijk per trein naar Heimbach te reizen vanaf Heerlen. Je koopt voor €18 een retour Heimbach en er ligt op 150m een treinstation bij de accommodatie. (Een treinticket vanaf ieder ander station in Nederland kost €38 retour.)

Reis vanaf Heerlen C.S. per trein.

Heenreis – 18 juni 2021

Vertrek vanaf Heerlen C.S.: 10.43

Aankomst in Blens: 13.00

Terugreis – 21 juni 2021

Vertrek vanuit Zerkall: 17.33

Aankomst in Heerlen C.S.: 20.13

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boekingsformulier Eifel

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.