Nationaalpark Eifel

De Wildnis Trail ligt in het nationale park de Eifel en dankt haar naam aan een een stuk ongerepte natuur, zonder teveel ingrijpen van de mens. Het is een gevarieerd en afwisselend landschap.

Meer over onze wandelniveaus

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktisch

Beschrijving

Tussen Monschau en Hürtgenwald-Zerkall is de Wildnis Trail verdeeld over vier etappes, die qua moeilijkheidsgraad variëren van makkelijk tot inspannend. Het hoogste punt is Wahlerscheid op ongeveer 600 meter. De gehele route is gemarkeerd met het gestileerde symbool van een wilde kat. De wilde kat en de zwarte ooievaar zijn bedreigde diersoorten. Daarnaast vind je er veel bedreigde planten soorten.
Wij lopen de vier etappes vanuit een schitterend sfeervol huis in het dorpje Hellental, een mooie plek om na de wandeling te ontspannen met een drankje. Er wordt enkele dagen voor je gekookt, maar we gaan ook een keer dineren in een lokaal restaurant. Je kunt meerijden naar de accommodatie vanaf station Nijmegen Centraal, waar je ook weer wordt afgezet na afloop.

Programma

Dag 1

Wandelduur: 3 uur
14 kilometer
150 m stijgen en dalen

Heenreis per minibus vanaf Nijmegen C.S. en eerste deel van etappe 1 van Monschau naar Wahlerscheid
De rit naar Monschau duurt ongeveer 3 uur vanaf Nijmegen. Voor de start is een rondje door de vroegere lakenweverstad Monschau ook de moeite waard. De stad wekt indruk bij de bezoekers met zijn historische vakwerkhuizen en mooie beken. We passeren romantische dalen met weiden, die in de lente veranderen in een gele zee van wilde narcissen en in de zomer met de heerlijke geur van wilde kruiden lokken. Je bagage wordt naar de accommodatie gebracht en je loopt tot Wahlerscheid, waar je wordt opgehaald en naar de accommodatie gebracht wordt.
 
Dag 2

Wandelduur: 4,5  uur
20 kilometer
400m stijgen en 350m dalen

Etappe 2 van Gemünd naar Einruhr

Hier zijn het vooral de uitzichten op de open Dreiborner hoogvlakte en de meerlandschappen die indruk wekken. De voormalige NS-Ordensburg Vogelsang is ook een bezoekje waard. Hier werden de Nationaalsocialisten tot 1944 opgeleid, maar vandaag de dag is het een modern belevenis- en informatiecentrum.

Dag 3

Wandelduur: 5,5 uur
25,3 kilometer
375m stijgen en 350m dalen

Etappe 3 van Gemünd naar Heimbach
Deze etappe komt onder andere voorbij het Kloster Mariawald, dat het enige Trappistenklooster voor mannen in Duitsland is. Daar aangekomen, is een ommetje naar de Jugendstil-elektriciteitscentrale de moeite waard. De voormalig grootste waterkrachtcentrale met spaarbekken in Europa biedt een kijkje op de historische machines en de meerdere etages tellende hoogspanningsinstallaties.

 

Dag 4

Wandelduur: 3 uur
14 kilometer
200m stijgen en dalen
Tweede deel van etappe 1 van Wahlerscheid naar Einruhr
Na het ontbijt zet je de bagage in de bus en word je afgezet aan het begin van de route. Een pittige etappe. Naast de horizontale kilometers moeten er ook ettelijke hoogtemeters overwonnen worden totdat we bij het eindpunt zijn aangekomen. Omdat je slechts een deel van etappe 1 loopt hoef je niet zoveel kilometers te overbruggen. Aan het einde van de wandeling sluiten we af met een hapje en drankje en vertrekken we weer naar Nijmegen.

Vertrekdata & prijzen

Inbegrepen

  • Logies o.b.v. 1-persoonskamer
  • 3 x ontbijt
  • 3 x lunchpakket op wandeldagen
  • 3 x diner
  • Alle transfers ter plaatse
  • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

  • Hapjes en drankjes
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
  • Bed- en badlinnen ( te huur, bedlinnen € 7,50 en handdoeken € 5 )

Accommodatie

http://ferienwohnungen-talbach.nrwestphaliahotels.com/nl/

We ver blijven  in vier appartementen , centraal gelegen in het Nationalpark Eifel.
Ieder appartement heeft twee slaapkamers. Je boekt op basis van een één persoons kamer en verblijft dus met twee personen in een appartement.

Praktische informatie

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. Je maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie wordt twee avonden voor je gekookt, en één avond gaan we uit eten in één van de lokale restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dag rugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Duitsland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boekingsformulier Eifel

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.