Oeganda wandelgroepsreis (rondreis)

Oeganda, ook wel ‘parel van Afrika’ genoemd – een titel die het dankt aan de welbekende uitspraak van Winston Churchill – wordt gekenmerkt door de relatief droge en platte savanne, groene bergen en opvallend weelderige bossen.

 


beschrijvingdata en prijzenpraktischheen- en terugreis

Beschrijving

Oeganda, ook wel ‘parel van Afrika’ genoemd – een titel die het dankt aan de welbekende uitspraak van Winston Churchill – wordt gekenmerkt door de relatief droge en platte savanne in het noorden,  groene bergen in het westen en enorme dichte en opvallend weelderige bossen in de centrale regio. Het land is de thuisbasis van een verbazingwekkend divers aanbod van Afrikaanse wilde dieren, waaronder de zeer bedreigde berggorilla, die kan worden gevonden in het Bwindi Ondoordringbaar Bos. Een populaire plek om wilde dieren te kunnen zien is Queen Elizabeth National Park, waar vier van de ‘Big Five’, een groep flamboyante flamingo’s en de zeldzame boomklimmende leeuwen van Ishasha gevonden kunnen worden. Reizigers die op zoek zijn naar outdoor activiteiten kunnen hun hart ophalen met wildwaterraften, kajakken, wandelen, quadbiken en paardrijden. Voeg daar nog de vriendelijke lokale bevolking, een ontluikende cultuur en een hoofdstad vol levendige clubs, bars en restaurants aan toe en je zult begrijpen waarom Oeganda de reputatie van ‘Afrika’s vriendelijkste land’ heeft.

De reis wordt begeleid door een reisleider van Lopus Wandelreizen. Het programma wordt verzorgd door een externe organisatie die zich gespecialiseerd heeft in dit land.

Aansluitend aan deze reis kun je desgewenst nog een aantal dagen Zanzibar bijboeken, of de volledige Zanzibar reis (zie daarvoor de pagina van Zanzibar).

Voor uitgebreide informatie over het programma met alle activiteiten, de accommodaties, foto’s en meer, neem dan een kijkje op de speciaal hiervoor gemaakte website door op onderstaande knop te klikken. Het boekingsformulier voor deze reis vind je op onze website.

Meer informatie en foto’s

Vertrekdata & prijzen

 • do
  16
  jan
  2020
  ma
  27
  jan
  2020

  TRY OUT Oeganda (definitief vertrek)

  12 dagen / 11 nachten

  Try out prijs €1595 excl. retourvlucht, inclusief alle maaltijden en excursies
  Vlucht Amsterdam-Entebbe nu te boeken vanaf +/- € 550

  Meer informatie over deze wandelreis

   

* De vluchten kunnen wij voor u boeken tegen de kostprijs + boekingskosten van €25. U kunt ook zelf uw vluchten boeken, de vluchten waarvan we gebruik maken staan onder het kopje “heen en terugreis”.

Inbegrepen

 • 10x overnachtingen op basis van 2p kamer
 • Volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Transfers ter plaatse in 4×4 auto met hefdak
 • Alle geplande activiteiten
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Vluchten (er wordt een vluchtadvies gegeven en op verzoek kunnen wij uw vluchten boeken tegen €25 boekingskosten)
 • 1p kamertoeslag  €150
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten (€27,50)
 • Kosten visum op luchthaven Entebbe $50 

Praktische informatie

Visum

Het visum voor Oeganda kun je online aanvragen: visas.immigration.go.ug
U kunt nu ook nog bij aankomst op het vliegveld in Entebbbe een visum kopen. Deze mogelijkheid kan op elk moment, zonder vooraankondiging, worden afgeschaft. 

Financiën

De lokale valuta is de Oeganda Shilling (UGX). De nota’s zijn in benamingen van UGX50, 000, 20.000, 10.000, 5.000, 2.000 en 1.000. Munten zijn in coupures van UGX500, 200, 100, 50, 10, 5, 2 en 1. Echter, UGX1, 000 biljetten worden binnenkort vervangen door munten. Probeer niet te accepteren zeer oude of beschadigde notities waar mogelijk, zoals sommige plaatsen kunnen weigeren om ze te nemen.

De Amerikaanse dollar, euro en Pound Sterling zijn alle erkende valuta’s in Oeganda, en zowel Euro’s en dollars zijn nu algemeen aanvaard voor contante betalingen. Andere internationale valuta’s kunnen ook worden aanvaard op sommige plaatsen in de grote steden, hoewel bezoekers kunnen worstelen met andere valuta’s in

De import en export van lokale valuta is verboden. Import van vreemde valuta is onbeperkt indien aangegeven bij aankomst. De uitvoer van vreemde valuta mag niet hoger zijn dan het bedrag dat bij aankomst is aangegeven.

Vreemde valuta kunnen worden uitgewisseld bij de centrale bank, commerciële banken en deviezen kantoren. Wees ervan bewust dat de dollar biljetten van vóór 2006 niet zal worden aanvaard voor de uitwisseling. kleinere steden.

Tijdverschil

In de zomer is het tijdverschil met Nederland 1 uur, in de winter 2 uur.

Gezondheid

Een aantal vaccinaties worden aangeraden voor Oeganda. Kijk op de website www.lcr.nl of ga voor reisadvies naar een GGD, huisarts of travel kliniek.

Eten en drinken

Al het water moet worden beschouwd als een potentieel risico voor de gezondheid. Water gebruikt voor het drinken, tanden poetsen of het maken van ijs moet worden gekookt of anderszins gesteriliseerd. Melk is ongepasteuriseerd en moet worden gekookt. Melk in poedervorm of in blik is beschikbaar en wordt geadviseerd. Vermijd zuivelproducten die waarschijnlijk zijn gemaakt van ongekookte melk. Eet alleen goed gekookt vlees en vis, bij voorkeur warm geserveerd. Groenten moeten worden gekookt en fruit moet worden geschild.

De Oegandese keuken is gebaseerd op Engelse, Arabische en Aziatische-vooral Indiase-invloeden en maakt gebruik van zelf geteelde lokale producten, waaronder weegbree, zoete aardappelen, maïs, bonen en cassave. Het is gemakkelijk om goedkoop te eten bijna overal in het land. Internationale restaurants zijn te vinden in de grotere steden, met Indiase, Chinese en Italiaanse is de meest populaire.

Traditionele voedingsmiddelen zijn Ugali (gestold maïsmeel PAP) geserveerd met een stoofpot van noten (pinda’s), bonen, kip of vlees zoals rundvlees, geit of schaap. Spel kan worden gevonden op de menu’s in sommige restaurants en in safari lodges. De vissen met inbegrip van de tijger vissen, vzw mukini, mputa en tilapia zijn populair.

Netspanning

Stopcontacten in Oeganda zijn de “type G” British BS-1363 type.

Bagage

Maximaal 15 kg ruimbagage en handbagage.

Reisdocument

Paspoort (let op: deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn ná terugkomst).

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

Heen- en terugreis

Oeganda 16-27 januari 2020

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht*
16-01-2020
Amsterdam
AMS
Entebbe
EBB
9:55 22.30 * KL0539
Terugvlucht*
27-01-2020
Entebbe
EBB
Amsterdam
AMS
23:30 6:00 KL0537
* Extra overnachting In Entebbe
  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht*
16-01-2020
Amsterdam
AMS
Entebbe
EBB
20:40 9.50

KQ0117*

KQ0420

Terugvlucht*
27-01-2020
Entebbe
EBB
Amsterdam
AMS
23:30 6:00 KL0537
* overstap in Nairobi

Oeganda 16-27 januari 2020 | Optie terugreis via Zanzibar (vluchtschema op aanvraag)

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Boekingsformulier Oeganda

Let op: uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn ná terugkomst. Indien uw paspoort vóór die tijd verloopt, stuur ons dan uw nieuwe paspoortgegevens door zodra u deze heeft.
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.