Zanzibar groepsreis

Het Tanzaniaanse eiland Zanzibar heeft veel te bieden voor een relaxte én actieve vakantie: parelwitte stranden, een tropische natuur en een boeiende cultuur. De excursies laten u kennis maken met de veelzijdigheid van dit eiland.

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 1 (onze wandelniveaus)
Type accommodatie: hotel, vakantiehuis
Type vervoer: vliegreis

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

Houd je van lange strandwandelingen over parelwitte stranden? Wil je graag kennismaken met een bijzondere cultuur en ben je graag actief, maar vind je het ook fijn om te relaxen aan zee? Ga dan mee met deze afwisselende reis, waarin je kennis maakt met de Islamitische cultuur en de geschiedenis van Zanzibar eiland. We beginnen deze reis in Stonetown, een bijzondere stad aan zee waar veel te zien en te beleven valt. Wij verblijven een aantal dagen aan de zuidoost kant van het eiland, waar het nog niet erg toeristisch is, maar wel heel erg mooi. Ons verblijf  in Jambiani geeft ons een goed beeld van het dagelijkse dorpsleven en het werken op de zeewier plantages in de zee langs de lange brede witte zandstranden. Naast wandelen in een mangrovebos met apen en door kleine dorpjes, gaan we o.a.  snorkelen op een koraalrif,  zeilen naar een eiland wandelen door dorpen en zeewierplantages en gaan we zien hoe specerijen groeien en … hoe ze smaken!
De laatste dagen zullen we verblijven in het Noorden, van waar het eiland Nmenba vanaf de accommodatie te zien is.
Van hier ben je in korte tijd met de boot bij het eiland en de koraalriffen waar je kunt snorkelen bij één van de best bewaard gebleven koraalriffen, omgeven door turquoise blauwe zee. 

Er is voldoende vrije tijd naast het programma. Je kunt vanuit de sfeervolle accommodatie aan zee wandelingen maken en zien hoe de kleurrijk geklede vrouwen zeewier oogsten, of kinderen in hun vrije tijd met eigen gemaakte zeilbootjes wedstrijden houden. De verschillen tussen eb en vloed zijn groot. Bij eb is er veel te bekijken, maar ligt de zee ver weg. Je bent in een paar minuten van het strand in een dorpje en overal langs de kust heb je restaurants en barretjes. We beginnen en eindigen onze reis in de hoofdstad Stonetown. Bij uitstek een plek om kennis te maken met de eilandbewoners en hun cultuur. Na een bezoek aan deze levendige stad vertrekken we naar de zuidoost kant van het eiland, waar het nog niet erg toeristisch is, maar wel heel erg mooi. De laatste dagen brengen we door in het Noorden, in de buurt van het eiland Nmemba, waar de mooiste koraalriffen zijn.

Je kunt deze reis combineren met een individuele rondreis in Oeganda. Je kunt daarvoor een aanvraag doen, zodat wij het voor je op maat kunnen regelen. Je kunt ook boeken voor een week op Zanzibar als je dat wilt. In beide gevallen kun je ons een mail sturen om een offerte op te vragen.

Programma

Dag 1
Heenreis
Vlucht met KLM naar Zanzibar en vervoer naar de accommodatie in Stone Town. Je komt ‘s-avonds aan op de luchthaven van Zanzibar. Met de taxi wordt je naar het hotel gebracht, in het oude centrum van Stone Town. Een heerlijke plek om te ontspannen na de reis .
Dag 2

Excursie Stone Town 

We beginnen de dag met een wandeling door Stone Town waar Arabieren en sultans hun sporen hebben achtergelaten. Een Engels sprekende gids leidt ons  door het levendige stadje via smalle straatjes over de vismarkt, de groentemarkt en langs de haven. We brengen een bezoek aan de slavenmarkt en de gids zal ons vertellen over de geschiedenis van de bevolking en van het eiland. We lunchen met de gids in een lokaal restaurantje.

Dag 3

Paleis Princess Salme en boottocht Bububu

De gids neemt ons mee naar het paleis Mtonisalme. We brengen een bezoek aan de Perzische baden en de botanische tuin rond het paleis. Het paleismuseum (Beit el-Sahel) was voorheen het paleis van de voormalige sultan. Het is een van de belangrijkste, historische gebouwen van de stad, gelegen aan de zeeboulevard ten noordoosten van het House of Wonders. Het paleis werd gebouwd eind 19e eeuw. Nu is het een museum over het dagelijkse leven van de koninklijke familie. 

Dag 4

Excursie specerijen boerderij en vertrek naar Jambiani

In de middag bezoeken we een specerijenboerderij. Zanzibar is bekend als een specerijeneiland dat kruidnagels, vanille, nootmuskaat en kardemom over de hele wereld exporteerde. Een lokale gids laat ons kruiden zien en proeven tijdens onze wandeling over de plantages en de lokale bewoners van een klein dorpje maken een maaltijd voor ons klaar. Je proeft de kruiden en de vruchten die je op je wandeling hebt gezien en geroken..

We rijden in een rit van ongeveer een uur door naar de huisjes op het strand bij Jambiana. De rest van de dag is ter vrije besteding. In de avond kunnen we gaan dineren in een nabijgelegen restaurant.

Dag 5
 
Jambiani village tour

Een wandeling met een inwoner van Jambiani als gids. Hij vertelt ons over het dorp en we maken kennis met familie. We komen meer te weten over de zeewier plantages en bezoeken o.a een school en een ziekenhuis.

Dag 6

wandeling Jozani park 

Na een busrit, maken we een wandeling door het moerassige mangrovebos, waar we bijzondere rode apen zullen ontmoeten en de gids vertelt ons over dit bijzondere stukje natuur op het eiland.

Dag 7
   
suppen bij de mangrovebossen ( optioneel)

Ontdek de mangroven  van Chwaka Bay  met een lokale gids. Met een beetje geluk zie je vissen en krabben.
Standing paddling lijkt gemakkelijk, maar het valt niet mee om op de plank te blijven staan en vooruit te komen als je dit niet eerder gedaan hebt. Wel een leuke ervaring. Met een gids die een ware evenwichtskunstenaar blijkt te zijn.

Dag 8

Dhow sailing Unguja Ukuu eilanden

Een Dhow is een traditioneel Arabisch zeilschip. De schipper neemt ons mee op de boot naar de Menay baai en de Nguva eilanden. Je krijgt een uitrusting om te snorkelen om de vele kleuren koraal en vissen te spotten. Er wordt op de barbeque vangst uit de zee voor ons bereid.

 

Dag 9

 


  Dolfijnen tour ( optioneel )

Vroeg in de ochtend vertrekken we per bus naar Kizimkazi , een plaats in het het zuiden van het eiland . Daar vandaan vaart onze boot. Op het strand zie je de boten van de vissers. Klotsend over de golven van de zee,varen we per motorboot naar een plaats waar veel dolfijnen zijn. We krijgen duikbril, snorkel en zwemvliezen mee.
De schipper laat weten wanneer je moet duiken. Hij roept enthousiast “Jump, jump, jump…”En even later zwem je met een beetje geluk boven een school dolfijnen en zwem je een klein stukje met ze mee.

Dag 10

Snorkelen bij Nemba 

Vanaf de boot duik je in het azuurblauwe water en zwem je bij een koraalrif waar de zee ondiep is om de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen. We vertrekken naar het verblijf in Matemwe, vanwaar je een mooi zicht hebt op het eiland Nemba. Een heerlijke plek met zwembad ,aan het lange witte zandstrand.

Dag 11

Matemwe 

Vandaag staat nog een vrije dag gepland en kun je kun je nog  genieten de Afrikaanse zon, de zee, een lange strandwandeling. 

Dag 12

Duiken, snorkelen of windsurfen( optioneel)

Naast het hotel is een duikschool, waar je een excursie naar je zin kunt boeken. Maar een dagje bij het sfeervolle verblijf of een lange strandwandeling ter plaatse met onderweg een lunch aan zee is ook altijd een goede keuze.

 

Dag 13
 

Nungwi village tour

Een gids  neemt ons twee uur mee op pad om ons een bijzondere kijk op het  dorpsleven bij Nguwindi  in het uiterste Noorden van Zanzibar te geven.  In Nguwindi is naast veel toerisme op het strand het vakmanschap van de bouw van  de traditionele Dhow boten en de mandenmakers te zien. Hij kan ons vertellen over het gebruik de medicinale bomen die het dorp omringen.
Ook hier is een zeewier plantage die langs de zee ligt te drogen om naar Stone Town te worden getransporteerd. De tour wordt geleid door vrijwilligers en het geld gaat naar de school van de kinderen van de botenbouwers.
Het Mari natural aquarium gelegen bij de vuurtoren beschermt tegenwoordig de schildpadden waar voorheen op werd gejaagd voor het vlees en de attractieve schilden. 

Het is mogelijk om per boot per kano of te voet bij eb naar het dorpje Kwenda te lopen. Je treft daar een breed strand, waar weinig verschil tussen eb en vloed is en meer rust dan het toeristisch, maar levendige dorpje Nungwi.

 

Dag 14

Stone Town 
Vandaag vertrekken we naar Stone Town. Je kunt een dag doorbrengen aan het strand , of een aandenken kopen van je reis op Zanzibar. 
Dag 15 en 16
Terug vlucht in de avond en Aankomst Amsterdam
Je hebt nog een hele dag om te genieten van de laatste uurtjes. Het hotel heeft een zwembad, maar je kunt ook ontspannen op een ligbed aan zee aan de zeekant van het hotel. We vertrekken in de avond naar de luchthaven en zullen de volgende ochtend aankomen in Amsterdam met een nachtvlucht via Dar el Salaam.

Vertrekdata & prijzen

*Let op:  Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je ticket. Je kunt zelf je vliegticket boeken . 

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer met badkamer bij boeking met 2 personen
 • Bed- en badlinnen
 • Ontbijt op alle dagen
 • 3 x lunch op excursiedag
 • Alle transfers ter plaatse
 • Alle excursies zoals genoemd in het programma
 • Alle tips
 • Nederlandse reisbegeleiding en gids van Zanzibar tijdens de excursies

Niet inbegrepen

 • Drankjes lunch en diners
 • optionele excursie
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visum € 50 ( betalen met creditcard )
 • Eventuele inentingen en/of malariapillen
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • 1 persoonskamer + € 400

 

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

Antonio Garden Hotel - Stone Town

 

White Sands Bungalows - Jambiani

Mambo Beach Villas - Matemwe

Tembo Hotel - Stone Town

Praktische informatie

 

Visum

Bij aankomst op Zanzibar kun je heel eenvoudig en snel een visum kopen. Je vult voor je reis een formulier in dat wij je toesturen en betaalt op de luchthaven in Zanzibar $50 contant of met creditcard. Je paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn. Het is ook mogelijk bij de ambassade van Tanzania in Den Haag of via de ANWB je visum regelen, maar het gemakkelijkste is bij aankomst op de luchthaven met het vooraf ingevulde formulier.

Financiën

De lokale munt is de Tanzaniaanse shilling. Het grootste biljet is 10.000 Tsh en is ongeveer €3,75 waard. Je kunt in het resort tegen een normale koers euro’s of dollars wisselen. Excursies, taxi’s en andere aankopen kun je echter ook betalen met dollars. Pinnen of met je creditcard geld opnemen kan alleen in Stone Town. Zorg voordat je op reis gaat dat je pinpas voor wereldwijd gebruik is geactiveerd. Voor overige onkosten  moet je ongeveer € 200 rekenen.

Tijdverschil

In de zomer is het tijdverschil met Nederland 1 uur, in de winter 2 uur.

Gezondheid

Een aantal vaccinaties worden aangeraden voor Zanzibar. Kijk op de website www.lcr.nl of ga voor reisadvies naar een GGD, huisarts of travel kliniek.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. Voor lunch moet je rekenen op ongeveer €10/dag en voor het avondeten in Stone town ongeveer  €20/dag. De prijzen van de (alcoholische) drankjes zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. 

Bagage

Je kunt 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage meenemen.

Reisdocument

Je paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn ná terugkomst in Nederland. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Heen- en terugreis

Dinsdag 9-24 februari 2023

  Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht Amsterdam Zanzibar  9.55 20.40 KL0515
KLM
Terugvlucht Zanzibar Amsterdam 21.55 7.15 KL0515
KLM

 

Boeken

Klik op de knop hieronder om het boekingsformulier voor Zanzibar in een nieuw tabblad te openen.

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.