Treinrondreis Andalusië groepsreis

Andalusië is een van de warmste en zonnigste gebieden van Europa. Hierdoor zijn de temperaturen met name in het voor- en najaar zeer uitnodigend voor een bezoek aan de zuidelijkste provincie van Spanje. In de zomermaanden kan het kwik in sommige plaatsen oplopen tot wel 36 graden. Tijdens deze treinrondreis van twee weken maak je kennis met de steden Córdoba, Sevilla, Cádiz, Ronda en Granada.

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 1
Type accommodatie: hotels
Type vervoer: treinreis

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

Andalusië kent een bijzondere geschiedenis. Verschillende volken hebben het gebied door de eeuwen heen veroverd, waardoor er een mix van bouwstijlen en culturen is ontstaan. Na een Romeinse periode breekt in de achtste eeuw een Moorse periode aan, als de Moren grote delen van Zuid-Spanje veroveren. In de Reconquista verdrijven de christelijke koninkrijken de Moren van het Iberische schiereiland. Als in 1492 de laatste Moorse vesting wordt veroverd, het Koninkrijk Granada, komt er na bijna acht eeuwen een einde aan het Moorse tijdperk. Veel Moorse invloeden zijn vandaag nog te zien, zoals de Mezquita in Córdoba en het Alhambra in Granada. Na de Reconquista brak de bloeiperiode van Andalusië aan. Met name Sevilla, dat als poort naar de nieuwe wereld (Amerika) diende, verwierf grote rijkdom. Deze treinrondreis laat je kennismaken met de Andalusische steden Córdoba, Sevilla, Cádiz, Ronda en Granada.

Tijdens deze reis zal een gids ter plaatse ons de highlights van Córdoba laten zien tijdens een wandeltocht door de stad. Een flamenco show in Sevilla, een fietstour in en rondom Granada, een bezoek aan het Alhambra paleizencomplex en een bergwandeling bij Ronda staan eveneens op het programma. Cádiz ligt aan zee en is bij uitstek geschikt voor een dagje strand.

Karakter van de wandelingen

Tijdens deze culturele rondreis zullen we wandelingen maken en de mooie Arabische tuinen en parken bezoeken. Je wandelt zo een paar uur door de prachtige Andalusische steden. Tussen de middag een lunch in het restaurant, of in een park in het zonnetje. Parken zijn er talrijk in de steden van zuid Spanje. Heerlijk om een tijdje te verblijven om het alledaagse leven van de inwoners te beschouwen. Het gebergte bij Ronda is bij uitstek geschikt om te wandelen. Vanaf het centrum heb je verschillende tochten, allen met zicht op Sierra de Grazalema.

Verblijf

De hotels zijn met zorg uitgezocht en bevinden zich in het oude centrum. In Barcelona en in Perpignan verblijven we in een hotel in de buurt van het treinstation, vanwaar we de volgende ochtend de treinreis kunnen voortzetten. Wil je je reis verlengen met een aantal dagen Barcelona, dan kunnen wij dat voor je regelen.

Programma

Dag 1 en 2
Heenreis

Heenreis met de trein naar Córdoba. Vertrek in de ochtend vanuit Nederland en aankomst in Perpignan in de avond. Overnachting in Perpignan. De volgende morgen reis je door Spanje met hogesnelheidstreinen en kom je ‘s avonds aan in Córdoba.

Dag 2-4

Córdoba

Naast het historische centrum van Córdoba met talloze gezellige pleinen en straatjes, zijn er genoeg bezienswaardigheden die de stad een bezoek waard maken. In Córdoba mag een bezoek aan de Mezquita niet ontbreken. Deze voormalige moskee doet tegenwoordig dienst als kathedraal. Het imposante gebouw kent een bijzondere geschiedenis en een unieke architectuur. Je vindt er Moorse, Romeinse, Byzantijnse, Syrische, Perzische en Gotische elementen in terug. Een ander bijzonder bouwwerk is Alcázar de los Reyes Cristianos, oftewel het paleis van de christelijke vorsten. Het paleis heeft een sobere uitstraling aan de buitenkant en is van binnen prachtig gedecoreerd. Het wordt omringd door een bijzondere paleistuin. Juderia is de joodse wijk van Córdoba. De smalle straatjes, pittoreske huisjes, tapasbarretjes, boetiekjes en de vele bloemen en planten nodigen uit voor een bezoek. Hier bevindt zich een van de drie bewaard gebleven Spaanse synagogen. Córdoba wordt doorkruist door de rivier Guadalquivir. De twee stadsdelen worden met elkaar verbonden door de Puente Romano (Romeinse brug). Om de stad echt goed te leren kennen maken we een gegidste standsrondwandeling door Córdoba.

Dag 4-6

Sevilla

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje, en een van de grootste van Europa. In het centrum vind je dan ook tal van historische bezienswaardigheden. De bekendste is misschien wel de Kathedraal van Sevilla. Dit imposante bouwwerk is het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. Het Alcázar (koninklijk paleis van Sevilla) is een ander bekend bouwwerk. Het paleizencomplex is een voorbeeld van de Mudéjar architectuur, een bouwstijl tijdens en na de Reconquista door christelijke Spanjaarden met sterke Moorse invloeden. De wijk Santa Cruz is een historische wijk met smalle, pittoreske straatjes, pleintjes en veel groen. Naast de vele historische monumenten, pleinen, kerken en parken wordt Sevilla ook wel beschouwd als geboorteplaats van de dans- en muziekstijl Flamenco. We bezoeken een Flamenco avond, met dans, zang en gitaristen in een intieme familiaire omgeving in het oude centrum.

Dag 6-8

Cádiz

Cádiz is een Andalusische havenstad en ligt aan de Golf van Cádiz. De haven dient als vissers- en passagiershaven. Door de ligging op een smalle landtong, wordt de stad aan drie zijden door water omgeven. De boulevard in Cádiz toont sterke overeenkomsten met de beroemde boulevard van Havana in Cuba. Mede hierdoor wordt Cádiz ook wel het ‘Havana van Europa’ genoemd. Cádiz heeft een belangrijke historische rol gespeeld door de strategische ligging. Zo bloeide de stad op na de ontdekking van Amerika door Columbus. Later werd Cádiz ook de uitvalsbasis van de Zilvervloot, waardoor de stad vele malen werd aangevallen – en soms geplunderd – door de Britten en de Nederlanders. Eind zeventiende eeuw nam Cádiz de positie van Sevilla als officiële haven voor de handel met Amerika over. De rol van Cádiz werd langzaam kleiner na het verlies van de Spaanse koloniën in Zuid Amerika. Tegenwoordig vind je nog verschillende historische bouwwerken, waaronder de Kathedraal van Cádiz, de verdedigingswerken en een Romeins theater. Naast de bezienswaardigheden in het historische centrum leent Cádiz zich door de lange kuststrook ook uitstekend voor bezoek aan een van de stranden die de stad omringen.

Dag 8-10

Ronda

Ronda ligt iets verder van de kust in een bergachtige omgeving. De stad is vooral bekend vanwege de ligging aan twee zijden van de ‘Tago de Ronda’, een diepe kloof die de rivier Guadalevín heeft uitgesleten. De naam Ronda komt van de Romeinse naam Arunda, waarmee de Romeinen de ligging van Ronda met rondom de stad een strategisch uitzicht benadrukten. Na de Romeinse periode waren het de Moren die de stad overheersten. Tijdens de overheersing van de Marokkaanse Almohaden-dynastie werden de Arabische baden van Ronda gebouwd. De stad wordt met elkaar verbonden door drie bruggen over de rivier, waarvan de achttiende-eeuwse Puento Nuevo (nieuwe brug) de bekendste is. Een ander achttiende-eeuws bouwwerk is de Plaza de Toros, de oudste nog bestaande stierenvechtersarena van Spanje.
Vanaf het centrum zullen we de tweede dag een rondwandeling door het gebergte maken. De hele route is 4,5 uur over gemakkelijk paden. Maar er zijn drie varianten, verschillend van lengte. Het is mogelijk naar het bekende uitzichtpunt Montejaque te wandelen en met de trein terug vanaf het treinstation in Benaoján.

Dag 10-13

Granada

Granada is een van de belangrijkste Spaanse cultuursteden. De Moorse, Joodse en katholieke invloeden dragen hieraan bij. Daarnaast is de stad ook een van de belangrijkste Spaanse studentensteden. In Granada bevindt zich een van de bekendste historische bezienswaardigheden van Spanje: het Alhambra. In dit gigantische paleizencomplex bewonder je veel overblijfselen van de Moorse en katholieke cultuur. Vanbinnen vind je er veel fijn uitgevoerde islamitische kunst en vele kunstschatten. Ook de omringende paleistuinen met vele bloemen- en plantensoorten, fonteinen en symmetrische vormen zijn spectaculair. Tegenover het Alhambra ligt de authentieke Moorse wijk Albaicín, met een doolhof aan smalle straatjes en sfeervolle pleintjes. In Alhambra hebben we twee dagen te besteden. De ene dag doen we een gegidste fietstour door de stad. De andere dag bezoeken we het Alhambra paleizencomplex en de bijbehorende tuinen.

Dag 13 en 14
Terugreis

In de ochtend vertrek vanuit Granada, en ’s middags aankomst in Barcelona. De volgende morgen reis je van Barcelona naar Nederland. Aankomst in Nederland in de avond.

Vertrekdata & prijzen

geen reizen gepland

*Let op: Vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de treinreservering en de prijs van het treinticket niet meer garanderen.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer (bij boeking van 2 personen)
 • Ontbijt
 • Treintickets voor de gehele rondreis
 • Overige transfers ter plaatse
 • Entreeticket Alhambra in Granada
 • Entreeticket flamenco show in Sevilla
 • Gegidste fietstocht in Granada
 • Gegidste wandeling in Córdoba
 • Nederlandse reisbegeleiding

Niet inbegrepen

 • Logies bij boeking 1 persoonskamer toeslag €550
 • Drankjes
 • Lunch en diner
 • Evt. andere excursies en entreegelden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

 

Accommodatie in Córdoba – 2 nachten

Accommodatie in Sevilla – 2 nachten

Accommodatie in Cádiz – 2 nachten

Accommodatie in Ronda – 2 nachten

Accommodatie in Granada –  3 nachten

Praktische informatie

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald.  Op veel plekken is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt is inbegrepen. Overige maaltijden zijn voor eigen rekening. ’s Avonds kunnen we gezamenlijk uit eten gaan.

Bagage

Voor de treinreis zit er geen limiet aan de afmetingen of het gewicht van de bagage. Let er wel op dat je de bagage goed kunt dragen voor overstappen en korte loopafstanden ter plaatse.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat je mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor je vertrek je verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema en de deelnemerslijst.

Heen- en terugreis

 

Treinreis  23 oktober t/m 5 november 2022

 

V
A
11:15
14:35
Amsterdam*
Parijs
Transfer met de RER naar Gare de Lyon.
V
A
16:11
21:12
Parijs
Perpignan
Overnachting in Perpignan nabij treinstation.
V
A
11:12
12:34
Perpignan
Barcelona
V
A
15:45
20:27
Barcelona
Córdoba
Verblijf in Córdoba (2 nachten).
V
A
10:20
11:05
Córdoba
Sevilla
Verblijf in Sevilla (2 nachten).
V
A
09:57
11:29
Sevilla
Cádiz
Verblijf in Cádiz (2 nachten).
V
A
11:00
14:15
Cádiz
Ronda
Verblijf in Ronda (2 nachten).
V
A
19:13
20:06
Ronda
Antequera
V
A
20:55
21:52
Antequera
Granada
Verblijf in Granada (3 nachten).
V
A
08:15
14:20
Granada
Barcelona
Overnachting in Barcelona nabij treinstation.
V
A
09:10
15:46
Barcelona
Parijs
Transfer met de RER naar Gare du Nord.
V
A
17:25
20:44
Parijs
Amsterdam*

* Deze trein stopt ook in Antwerpen, Rotterdam en Schiphol

Boekingsformulier Andalusië

 

Klik op de knop hieronder om het boekingsformulier voor Andalusië in een nieuw tabblad te openen.

Boek deze reis
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.