Oeganda groepsreis

Oeganda, ook wel ‘parel van Afrika’ genoemd, wordt gekenmerkt door de relatief droge en platte savanne, groene bergen en opvallend weelderige bossen. Oeganda bezit een rijke verscheidenheid aan nationale parken en wildreservaten, rivieren, watervallen en vruchtbare dalen. Een vriendelijke bevolking, een ontluikende cultuur en een heerlijke temperatuur maken het land tot een fantastische bestemming om rond te reizen en te voet te ontdekken.

Type reis: groepsreis
Wandelniveau: 2,5 (onze wandelniveaus)
Type accommodatie: lodges
Type vervoer: vliegreis


beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreisboeken

Beschrijving

Oeganda, ook wel ‘parel van Afrika’ genoemd – wordt gekenmerkt door de relatief droge en platte savanne in het noorden,  groene bergen in het westen en enorme dichte en opvallend weelderige bossen in de centrale regio.  Het land is de thuisbasis van een verbazingwekkend divers aanbod van Afrikaanse wilde dieren, waaronder de zeer bedreigde berggorilla, die kan worden gevonden in het Bwindi Ondoordringbaar Bos. Een populaire plek om wilde dieren te kunnen zien is Queen Elizabeth National Park, waar vier van de ‘Big Five’, een groep flamboyante flamingo’s en de zeldzame boomklimmende leeuwen van Ishasha gevonden kunnen worden. Reizigers die tijdens de rondreis per jeep ook graag willen wandelen , kunnen hun hart ophalen tijdens deze zeer afwisselende reis. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Oeganda een veilig land en heeft het de reputatie van ‘Afrika’s vriendelijkste land’. Het toerisme is in opkomst en er wordt letterlijk aan de weg getimmerd. Maar houd rekening met ritten over hobbelige zandwegen. Als je last hebt van wagenziekte, is Oeganda wellicht niet zo’n goed idee.

De reis wordt begeleid door een reisleider van Lopus Wandelreizen. Het programma wordt verzorgd door een externe organisatie die zich gespecialiseerd heeft in dit land. Aansluitend aan deze reis kun je desgewenst je reis uitbreiden met een bezoek aan het Murchison Falls nationaal park.

Programma

Dag 1
Heenreis

We vliegen met een dagvlucht van de KLM naar Entebbe, waar je laat in de avond aankomt

Dag 2


Reis naar Kibale Forest nationaal park 
Vandaag rijden we in ongeveer 5 uur naar Kibale. Onderweg is er veel bedrijvigheid en maken we kennis met het leven  en werken van de mensen in Oeganda. De omgeving van Kibale is groen en bergachtig tussen 110 en 1600 meter. Je vindt hier bergolifanten, buffels en de grootste concentratie Chimpansees. Het park is het meest toegankelijke oerwoud van Oeganda.  
Dag 3

Wandelduur: 2-3 uur  
Wandeling Magombe moeras en doorreis naar Semuliki N.P
In de ochtend vertrekken we naar het regenwoud, waar we een chimpansee trekking zullen maken. Maar ook andere apen, zoals de rode colobusapen , vlinders en bijzondere vogelsoorten kruisen hier ons pad. 
We rijden door naar het Semuliki nationaal park. Vanaf Port Fortal is het nog ongeveer 2-3 uur rijden naar Bundibugyo aan de voet van het Rwenzori gebergte. Deze tocht voert door een adembenemend stuk natuur en wordt door velen als de mooiste rit door Oeganda gezien.

Dag 4

Wandelduur: 4 uur
Voettocht naar de Semuliki vallei
We trekken vanuit Sempaya naar de Semuliki vallei, aan de grens met Congo. Omdat de natuur hier zeer uitbundig is gaan er mensen mee om de weg vrij te maken. Bij aankomst in Bundibugyo heeft u een overweldigend uitzicht op het Rwenzori gebergte.   
Dag 5
       

Doorreis naar Queen Elisabeth N.P
In het Queen Elizabeth park kun je veel landschapssoorten verwachten.
Na aankomst in onze lodge maken we een boottocht van ongeveer 3 uur op het Kazinga kanaal.Tijdens de boottocht  heb je de kans om veel verschillende dieren te spotten. Van olifanten, krokodillen, buffels en nijlpaarden tot de vele watervogels zoals pelikanen. De tocht duurt ca. 3 uur.

Dag 6


Wandelduur: 4 uur

Rondwandeling  Kyyambura Gorge
Indrukwekkende uitgezette wandeling in een gebied met schitterende kratermeertjes, waar je oog in oog zult komen  staat met nijlpaarden en buffels. Onderweg ontmoet u verschillende aapsoorten , waaronder de imposante champansees en met een beetje geluk het zeldzame reuzenwoudzwijn.


Dag 7

Wandelduur: 4 uur
Rondwandeling Maramagambowoud
Schitterende wandeling onder begeleiding van een ranger die ons met veel kennis van zaken rondleidt door het dicht beboste gebied, waar we veel oerwoudgeluiden zullen horen. Voor vogelliefhebbers een waar paradijs. 

Dag 8

Wandelduur: 2 uur
Ishasha game drive en doorreis naar Bwindi 
We gaan vandaag op zoek naar het meest uitzonderlijke dier, , de boomklimmende leeuw.Ook op de grond aanwezige soortgenoten zijn volop aanwezig, zoals kudden buffels, het wrattenzwijn , buffels,  hyena’s en vele soorten antilopen en nijlpaarden, valken, adelaars en alle soorten ijsvogels.  We rijden door naar het Bwindi  N.P, waar we nog een community walk zullen maken en de levenswijze van de community getoond wordt.

Dag 9

Wandelduur: 4 uur
Nature walk
Bwindi nationaal park is hoger gelegen en bergachtig. Het park is gelegen tussen de 1160 en de 26oo meter en tijdens de wandeling moet er veel geklommen en gedaald worden over soms gladde smalle paden door het tropische regenwoud.
Bwindi is het oudste stuk jungle van Afrika en biedt bijzondere bescherming vanwege de aanwezigheid van berggorilla’s.Wil je de berggorilla’s gaan zien, dan moet je dat tijdig laten weten, omdat het aantal personen dat aan de tocht mag deelnemen beperkt is. Je betaalt hiervoor 600 dollar. Je kunt ook kiezen voor de nature walk. In dat geval wordt er in hetzelfde gebied een wandeling met ranger uitgezocht, waar de gorilla’s die dag niet gespot zijn door de rangers die al vroeg op pad gaan om door te geven waar er gezocht moet gaan worden.
Tijdens de nature walk kom je andere diersoorten tegen . De kans dat je olifanten ziet is aanwezig.

Dag 10


Doorreis naar Lke Mburo N.P
Lake Mburo is een waterrijk gebied, met veel moerassen en rivieren en dus een prachtig leefgebied voor vele diersoorten. In dit park zullen we vele zebra’s ontmoeten. We verblijven weer in een mooie lodge in een prachtig gelegen park.
Na aankomst kun je het rustig aan doen of  een activiteit ondernemen naar keuze. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor 40 dollar met een paard de natuur in te trekken.

Dag 11

Wandelduur: 2,5 uur

Wandelsafari en game drive
Van 6 tot 11 maken we een wandelsafari met een ranger die ons veel over het park , de flora en de fauna kan vertellen.Tijdens de wandelsafari kun je zo maar worden opgeschrikt door een buffel, die ineens vanachter de struiken vandaan komt. Gelukkig is de ranger in de buurt en hij kan met zijn geweer het dier tijdig afschrikken.
We komen zo dicht bij de dieren, dat je ze bijna aan kan raken.
Tijdens deze middag game drive ga je weer op zoek naar wildlife in Lake Mburo National Park.
Aan het eind van de middag rusten de dieren vaak en daardoor is het makkelijk om de dieren te spotten. Misschien zijn ze wel aan het bijkomen bij het water, zodat je prachtige foto’s hebt straks!

Dag 12


Terugreis naar Entebbe en boottocht

Onderweg zullen we samen lunchen op een plek waar een aantal souvenierswinkeltjes zijn. 
Je staat daar ook precies op de evenaar, een bijzondere ervaring!
Mabamba Swamp ligt vlakbij Entebbe en is een van de beste plekken om de zeldzame schoenbek ooievaar te spotten. In de ochtend ga je samen met een lokale gids het moeras in op zoek naar deze schuwe pre-historische vogel.
In de avond wordt je naar de luchthaven gebracht. Je kunt met de nachtvlucht terug naar Amsterdam, of je reis verlengen na  verblijf in Entebbe.

Dag 13 en 14

Terugreis naar Entebbe en vlucht naar Amsterdam

Vertrekdata & prijzen € v.a. 2195 excl. vlucht

geen reizen gepland


* De vluchten kunnen wij voor u boeken tegen de kostprijs + boekingskosten van €25. U kunt ook zelf uw vluchten boeken, de vluchten waarvan we gebruik maken staan onder het kopje “heen en terugreis”.

Inbegrepen

 • Overnachtingen op basis van 1-persoonskamer en ontbijt € 2495
 • Transfers ter plaatse in 4×4 auto met hefdak
 • Alle geplande activiteiten (zie “dag tot dag”)
 • Entree gelden nationale parken en gidsen
 • Bed- en badlinnen
 • Nederlandse reisbegeleiding en Oegandese Chauffeur/reisleider

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Vluchten 
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten (€27,50)
 • Kosten visum op luchthaven Entebbe $50 
 • Eventueel korting bij boeking met 2 personen voor 2-persoonskamer  € 300

– Verlenging naar Murchison Falls ( op aanvraag )

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Lees de voorwaarden op de website van STO Garant.

Accommodatie

    

Tijdens deze rondreis verblijven we in comfortabele lodges in een mooie groene omgeving. De bedden zijn voorzien van een klamboe. Iedere lodge heeft een restaurant waar wordt ontbeten, geluncht en gedineerd. Op sommige dagen krijg je een lunchpakket mee. Houd er rekening mee dat je niet altijd een warme douche zult treffen. Maar gezien de temperaturen is het geen straf een keer koud te moeten douchen.

Het is mogelijk om een 1-persoonskamer te boeken tegen een toeslag (zie “vertrekdata en prijzen”).

Praktische informatie

Visum

Het visum voor Oeganda kun je online aanvragen: visas.immigration.go.ug
U kunt nu ook nog bij aankomst op het vliegveld in Entebbbe een visum kopen. Deze mogelijkheid kan op elk moment, zonder vooraankondiging, worden afgeschaft. 

Financiën

De lokale valuta is de Oeganda Shilling (UGX). De nota’s zijn in benamingen van UGX50, 000, 20.000, 10.000, 5.000, 2.000 en 1.000. Munten zijn in coupures van UGX500, 200, 100, 50, 10, 5, 2 en 1. Echter, UGX1, 000 biljetten worden binnenkort vervangen door munten. Probeer niet te accepteren zeer oude of beschadigde notities waar mogelijk, zoals sommige plaatsen kunnen weigeren om ze te nemen.

De Amerikaanse dollar, euro en Pound Sterling zijn alle erkende valuta’s in Oeganda, en zowel Euro’s en dollars zijn nu algemeen aanvaard voor contante betalingen. Andere internationale valuta’s kunnen ook worden aanvaard op sommige plaatsen in de grote steden, hoewel bezoekers kunnen worstelen met andere valuta’s in

De import en export van lokale valuta is verboden. Import van vreemde valuta is onbeperkt indien aangegeven bij aankomst. De uitvoer van vreemde valuta mag niet hoger zijn dan het bedrag dat bij aankomst is aangegeven.

Vreemde valuta kunnen worden uitgewisseld bij de centrale bank, commerciële banken en deviezen kantoren. Wees ervan bewust dat de dollar biljetten van vóór 2006 niet zal worden aanvaard voor de uitwisseling. kleinere steden.

Tijdverschil

In de zomer is het tijdverschil met Nederland 1 uur, in de winter 2 uur.

Gezondheid

Een aantal vaccinaties worden aangeraden voor Oeganda. Kijk op de website www.lcr.nl of ga voor reisadvies naar een GGD, huisarts of travel kliniek.

Eten en drinken

Al het water moet worden beschouwd als een potentieel risico voor de gezondheid. Water gebruikt voor het drinken, tanden poetsen of het maken van ijs moet worden gekookt of anderszins gesteriliseerd. Melk is ongepasteuriseerd en moet worden gekookt. Melk in poedervorm of in blik is beschikbaar en wordt geadviseerd. Vermijd zuivelproducten die waarschijnlijk zijn gemaakt van ongekookte melk. Eet alleen goed gekookt vlees en vis, bij voorkeur warm geserveerd. Groenten moeten worden gekookt en fruit moet worden geschild.

De Oegandese keuken is gebaseerd op Engelse, Arabische en Aziatische-vooral Indiase-invloeden en maakt gebruik van zelf geteelde lokale producten, waaronder weegbree, zoete aardappelen, maïs, bonen en cassave. Het is gemakkelijk om goedkoop te eten bijna overal in het land. Internationale restaurants zijn te vinden in de grotere steden, met Indiase, Chinese en Italiaanse is de meest populaire.

Traditionele voedingsmiddelen zijn Ugali (gestold maïsmeel PAP) geserveerd met een stoofpot van noten (pinda’s), bonen, kip of vlees zoals rundvlees, geit of schaap. Spel kan worden gevonden op de menu’s in sommige restaurants en in safari lodges. De vissen met inbegrip van de tijger vissen, vzw mukini, mputa en tilapia zijn populair.

Netspanning

Stopcontacten in Oeganda zijn de “type G” British BS-1363 type.

Bagage

Maximaal 15 kg ruimbagage en handbagage.

Reisdocument

Paspoort (let op: deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn ná terugkomst).

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Heen- en terugreis

 

Geen reizen gepland.

Boeken

 

Geen reizen gepland.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.