Orobische Alpen

 

 

.

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

 

Deze dagen maak je kennis met de Oberische Alpen. Een prachtig groen gebergte met heldere stuwmeren en toppen boven de 2000 meter. We beginnen het weekend met een bezoek aan het sfeervolle Italiaanse stadje Bergamo, slechts op tien minuten rijden vanaf de luchthaven. Het is een kleine middeleeuwse stad met een authentieke Italiaanse sfeer, nauwe straatjes en sfeervolle pleintjes. Bergamo heeft prachtige gebouwen, veel terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes. U brengt de nacht door in een hotel op loopafstand van het oude centrum. De volgende morgen zijn we na ongeveer anderhalf uur op de parkeerplaats  aan de voet van het gebergte. Vanaf daar begint onze magnifieke drie daagse hutten trektocht met afwisselende routes. De hutten zijn nieuw, de bedden comfortabel en u kunt er heerlijk eten. Daarnaast heeft u slechts een lakenzak nodig voor de overnachting. De laatste dag maken we vanaf de tweede hut een mooie afdaling en vertrekken weer richting de luchthaven. Na deze vier daagse reis heeft u veel mooie indrukken opgedaan en heeft u het gevoel veel langer weggeweest te zijn.

Met een busje rijden we vanaf de luchthaven naar Bergamo, naar de bergen. Tijdens de trektocht van drie dagen lopen we met een rugzak. Uw stokken kunt u meenemen. Wij checken hiervoor extra ruimbagage in. Voor dit weekend neemt u enkel een rugzak als handbagage mee (grootte dagrugzak) en geen ruimbagage.

Indien u de reis wilt verlengen met bijvoorbeeld een bezoek aan Milaan of een andere Italiaanse stad, kunt u zelf uw ticket op andere data boeken. Wij kunnen dat ook voor u doen. U kunt uw wensen aangeven en een offerte aanvragen. Wij regelen indien gewenst uw reis van A tot Z.

Programma

 

Dag 1

Heenreis en bezoek aan Bergamo
Vlucht naar Bergamo en in de avond eten we in het sfeervolle oude centrum.
Dag 2

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 870 m stijgen
Eerste bergetappe: Carona – Rifugio Fratelli Calvi
Vanuit het dorp Carona (1130 meter) lopen we via mooie bergpaadjes en met uitzicht op groene weiden naar de berghut (2000 meter). We krijgen steeds mooier zicht op de ruige toppen die in juni nog besneeuwd zijn. De hut ligt op hoogte, aan een stuwmeer, en je hebt vandaar prachtig uitzicht op het omringende gebergte.
Dag 3


Wandelduur: 6 uur
Profiel: 1000 m stijgen en dalen
Alternatieve route 600 m stijgen en dalen
Wandelduur: 4 uur

Tweede bergetappe: Rifugio Fratelli Calvi – Rifugio Laghi Gemelli
Na het verzorgde ontbijt, vertrekken we weer langs het stuwmeer bij de hut naar het tegenoverliggende gebergte. Vandaag weer een prachtige wandeling met steeds wisselende attractieve uitzichten op het hooggebergte. We passeren vandaag helderblauwe bergmeren en blijven vandaag op hoogte tussen de 200o en de 2300 meter. We worden omringd door gigantische bergtoppen en hebben vandaag veel kans gemzen of marmotten te zien. Je ziet tijdens deze tocht mooie kleine bergbloemen met felle kleuren. We eindigen bij de comfortabele berghut Laghi Gemelli (1950 meter). Deze berghut staat in de regio bekend als culinaire hut, en met name vanwege de lekkere lokale kazen en wijnen.
Dag 4

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 900 m dalen
Derde bergetappe: Rifugio Laghi Gemelli – Corona en terugreis
In de ochtend beginnen we aan de afdaling vaar Carona. Eerst over de bergrug en dan via de bossen langs stromende beekjes. Helaas zit onze trektocht erop, maar we gaan na korte tijd met mooie herinneringen huiswaarts. Onderweg naar de luchthaven  kunnen we nog wat eten en drinken.

Vertrekdata & prijzen

 

 • vr
  28
  jun
  2019
  ma
  01
  jul
  2019

  Orobische Alpen

  4 dagen

  boekbaar
  €395 excl. / €495 incl. retourvlucht vanaf Eindhoven

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • 1x overnachting o.b.v. 2-persoonskamer in Bergamo
 • 2x overnachting in berghut o.b.v. kleine slaapkamer (4-8 personen)
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen 2 en 3
 • Diner op wandeldagen 1 en 2
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Evt. plek in de ruimbagage voor wandelstokken

Niet inbegrepen

 • Drankjes
 • Diner op dag 1
 • Lunchpakket op wandeldag 1
 • Lakenzak en handdoek
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling

Accommodatie

 

  

We verblijven de eerste nacht in een B&B op loopafstand van het oude centrum van Bergamo in 2-persoonskamers.
De overige dagen op indeling in twee verschillende berghutten. Beide berghutten hebben comfortabele bedden, en gedeelde slaapkamers van 4 bedden. Het is mogelijk om te douchen in beide hutten. Het diner en ontbijt zijn inbegrepen bij de hutovernachting. Daarnaast hebben de hutten een bar waar u drankjes kunt bestellen. In de berghut kunt u ook flessen mineraalwater voor de volgende wandeldag kopen. Zorg voor voldoende contant geld op zak voor consumpties en andere onkosten, omdat niet overal met pin betaald kan worden.

In berghutten is het verplicht om sloffen te dragen, vergeet deze dus niet mee te nemen! De bedden zijn opgemaakt, maar vanuit hygiënisch oogpunt is het gebruikelijk om zelf een lakenzak en een kussensloop mee te nemen. Er is elektriciteit aanwezig, maar desondanks kan het handig zijn om een accu in te pakken waarmee u uw telefoon op kunt laden. Voor de volledige paklijst voor huttentochten zie het kopje “praktisch”.

Praktische informatie

 

Financiën

Net als in Nederland wordt in Italë met euro’s betaald. Zorg dat je voldoende geld mee neemt, omdat er onderweg niet gepind kan worden. Je kunt eventueel nog pinnen in Bergamo. Je betaalt tijdens dit weekend de drankjes en het diner op dag 1.

Eten en drinken

Het ontbijt is inclusief in zowel het hotel als in de hut. U krijgt een lunchpakket dat in de berghut voor u wordt klaargemaakt. In de hut wordt het avondeten geserveerd.

Bagage

Tijdens deze reis heeft u voldoende aan een  dagrugzak  (maximaal 10 kg), waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lakenzak, een handdoekje, een lunchpakket en eventueel een camera in passen. Er wordt geen ruimbagage ingecheckt.

Reisdocument

Voor reizen naar Italië dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Heen- en terugreis

Oberische Alpen 22-25 juni 2018

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
22-06-2018
Eindhoven
EIN
Milaan/Bergamo
BGY
15:25 17:05 FR4536
Ryanair
Terugvlucht
25-06-2018
Milaan/Bergamo
BGY
Eindhoven
EIN
18:45 20:25 FR4535
Ryanair

Oberische Alpen 28 juni-1 juli 2019

Vluchtgegevens nog niet bekend.

Boekingsformulier Orobische Alpen

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten