Noord Spanje

 

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

 

Tijdens deze reis bezoekt u verschillende natuurparken in de provincie Asturië, in het noorden van Spanje. Er is een grote rijkdom aan landschappen. De valleien worden gevormd door zeven rivieren die het landschap doorsnijden. Groene heuvels, lange zandstranden kleurrijke vissershavens en afgelegen bergdorpjes vormen het decor van Asturië. In de zomer komen de temperaturen niet boven de 25 graden. In één week maakt u kennis met de natuurparken Picos de Europa, het Ponga gebergte, Pola de Somiedo en een stukje van de Camino de Santiago. Om de mooiste plekken van deze provincie te kunnen bezoeken, verblijft u op twee standplaatsen.

Programma

 

Dag 1
Heenreis
Vlucht naar Spanje en aansluitend vervoer per minibus naar de accommodatie. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 2

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 200 m stijgen en dalen
Kustwandeling bij Llanes
Deze redelijk vlakke route is onderdeel van de Camino de Santiago, en is een mooie ‘inlooproute’ voor deze wandelreis. We parkeren in het stadje Llanes, vanwaar we het kusttreintje naar Pendueles nemen om vervolgens weer richting Llanes te lopen. We lopen tussen het groen door een heuvelachtig duingebied naar de kust. Hier zullen we veel vee tegen komen, waaronder veel koeien en paarden. We zien verschillende idyllische zandstrandjes liggen. We lopen langs de Bufones de Pria: koudwatergeisers langs de kust waarin de wind vrijspel heeft, en dat kunt u horen. Als we geluk hebben zien we een geiser, maar hiervoor moet de zee wel ruig zijn. Gedurende de wandeling kan gekozen worden om op een zandstrand te pauzeren en een frisse duik te nemen, vanwaar u vervolgens opgehaald kunt worden. Ook kunt u ervoor kiezen om door te lopen tot het kustplaatsje Llanes.
Dag 3

Wandelduur: 3,5 uur
Profiel: 350 m stijgen en dalen
Rondwandeling bij Lagos de Covadonga
De meren bij Covadonga zijn een wat drukker bezocht gebied, maar het is dan ook een prachtige omgeving om te wandelen! Covadonga is een bedevaartsoord met een mooie kerk en een bijzonder kapel, uitgehakt uit het rotsmassief. Nadat we de meren achter ons hebben gelaten, wanen we ons in een rustige omgeving met spectaculaire vergezichten op de gebergten van de Picos de Europa. De kronkelige weg loopt langs een karstlandschap. We doorkruisen bergweiden, passeren een verlaten dorp en lopen tussen twee gebergtes door, waarna we weer terugkeren naar de meren.
Dag 4

Wandelduur: 3,5 uur
Afstand: 12 km
Profiel: 200 m stijgen en 300 m dalen
Ruta del Cares
De Ruta del Cares staat bekend als de mooiste route van de Picos de Europa, en zeker ook de meest spectaculaire! Het is een prachtige route langs de rand van een indrukwekkende kloof. Het pad is goed aangelegd, eenvoudig en breed genoeg, dus ook geschikt voor mensen met hoogtevrees. We rijden naar het beginpunt in Poncebos (ca. 20 min) en lopen vanaf daar de kloof in. Aan de andere kant van de kloof rijden er busjes terug naar Cangas de Onis, vlakbij de accommodatie (ca. 2,5 uur). U kunt er ook voor kiezen om dezelfde weg terug te lopen, en vanuit daar terug te gaan naar de accommodatie.

Alternatief: Poncebos – Bulnes
U kunt vanuit Poncebos ook een andere kloof in lopen, richting het bergdorpje Bulnes (ca. 300 m stijgen). U loopt dan heen en terug over hetzelfde pad. In Bulnes zijn er verschillende mogelijkheden om wat te drinken. Wandelduur: ongeveer 2 uur.

Dag 5

Wandelduur: 3 uur
Profiel: 400 m stijgen en dalen
Wandeling bij Calduveiru en doorreis naar Pola de Somiedo
We volgen een stuk het comfortabele bergpad van de GR naar de Calduveiru. U kunt pauzeren aan de voet van de berg, bij het meertje, of u kunt de top beklimmen waar u een prachtig uitzicht heeft over de omringende bergen, waar we later zullen wandelen. Ook de volgende bergtop van de Mostachal is voor de liefhebber. We lopen door weidevelden en bergachtig terrein over de toppen van de Picu Pelau en de Picu Loubiu en zigzaggen geleidelijk de steile berghelling af naar het beginpunt van de wandeling.
Dag 6

Wandelduur: 3,5 uur
Profiel: 400 m stijgen en dalen
Wandeling bij de Lagos de Saliencia
Lagos de Saliencia is een verzamelnaam voor vier meren, wat van oorsprong gletsjers waren. De meren vullen nu de voormalig gletsjer valleien. Zowel qua flora als fauna is het een bijzonder gebied. Zo komt de gentiaan bloem hier voor en is dit het leefgebied van de Cantabrische bruine beer, otters, uilen, steenarenden en watersalamanders. Dit beschermde gebied is opgenomen in het biosfeerreservaat van Somiedo, en werd in 2003 uitgeroepen tot natuurmonument.
Dag 7

Wandelduur: 4 uur
Profiel: 400 m stijgen en dalen
Wandeling bij Valle de Lago
We vertrekken vanaf het dorpje Valle de Lago om naar het meer Lago del Valle te lopen. Het brede pad verruilen we al snel voor kleinere paadjes en bergweiden. De uitzichten op het dicht beboste dal van Rio en later op de Valle de Lago zijn schitterend. Het grote meer ligt voor een steile berg. Het is een mooi voorbeeld van wat een gletsjer geweest is. In het ijskoude gletsjermeer wordt gezwommen op hete zomerse dagen. De route passeert een hoog ruig gebergte en de herdershutten van Brañas de Soussa. Nog maar enkele decennia geleden brachten herders de zomers in deze Spartaanse hutten door. De afdaling gaat langs weiden die ’s zomers vol staan met bloeiende orchideeën. We lopen om het meer en gaan via een vrij smal pad terug naar het beginpunt.
Dag 8
Terugreis
Vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

 

 • zo
  07
  jul
  2019
  zo
  14
  jul
  2019

  Noord Spanje

  8 dagen

  boekbaar
  €795 excl. / €1095 incl. retourvlucht vanaf Amsterdam

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer van €150

Accommodatie

 

  accommodatie noord spanje 3 accommodatie noord spanje 2

We verblijven vier nachten in Mestas de Con, een dorpje, slechts 10 km van Cangas de Onis in een hotel rural met uitzicht op de bergen. In het dorpje zijn enkele restaurantjes en winkeltjes. Het tweede deel van de week slapen we drie nachten in een herberg in Pola de Somiedo, vlakbij het natuurpark. Pola de Somiedo is een bergdorpje met zwembad (100 meter vanaf de accommodatie), winkeltjes en een aantal restaurantjes.

U kunt kiezen voor een 1-persoonskamer. U betaalt dan een toeslag van €150. In sommige gevallen deelt u de badkamer met één andere boeker, ook wanneer u een 1-persoonskamer boekt.

Praktische informatie

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Heen- en terugreis

Noord Spanje 19-26 juli 2018

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
19-07-2018
Amsterdam
AMS
Bilbao
BIO
14:45 16:55 VY8355
Vueling
Terugvlucht
26-07-2018
Bilibao
BIO
Amsterdam
AMS
12:00 14:04 VY8354
Vueling

Boekingsformulier Noord Spanje

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten