Cornwall

 

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

 

Het South West Coast Path

Cornwall is een bekend wandelgebied, met name vanwege het “South West Coast Path”. Deze kustroute is in totaal 1014 km lang en is goed bewegwijzerd. Het hoge kustpad is ontstaan omdat de kustwacht in de 18e en de 19e eeuw zicht wilde hebben op schuilplaatsen van smokkelaars die probeerden hoge belasting en invoerrechten te omzeilen. Nadat de invoerrechten werden verlaagd, loonde de smokkel niet meer. Maar de erfenis, een uniek bergpad met prachtig uitzichten, bleef bestaan. Deze wandelreis leg je een deel van het kustpad af. Volgend voorjaar kun je weer mee op pad voor een ander deel van het kustpad.

De wandelingen

Omdat er heel wat klimmetjes en afdalingen in de trajecten zitten is een goede conditie een voorwaarde. Er zitten ook moeilijke trajecten in en tredzekerheid is daarom ook van belang. Omdat we op één standplaats verblijven kun je er wel voor kiezen om een rustdag te nemen. Vanuit St Ives is er voldoende mogelijkheid om met het openbaar vervoer de omgeving te verkennen. Wij zullen deze week in 6 dagen ongeveer 105 kilometer kustpad afleggen rond St Ives. Je wordt iedere dag aan het beginpunt afgezet. Vaak is het mogelijk een kortere route te wandelen. Je kunt dan met het openbaar vervoer naar het eindpunt reizen of naar St Ives.

De omgeving

Vanwege het zachte klimaat groeien er subtropische planten in zuidwest Engeland. Onderweg kunt u zeehonden, slechtvalken en vele andere vogelsoorten zien. Kalkovens, tin- en kopermijnen en roestige scheepswrakken laten sporen uit het verleden zien. Het voorjaar is de mooiste periode om Cornwall te bezoeken.

De accommodatie

Je verblijft in een prachtige villa in St Ives, het centrum van de kunst en het toerisme, met een weergaloze ligging tussen drie baaien. Hoge kliffen, een azuurblauwe zee, idyllische vissersdorpjesdorpjes, met riet bedekte cottages, prachtige tuinen en het lieflijke groene landschap landinwaarts maken dit gebied tot een unieke wandelbestemming.

Programma

 

Dag 1
Heenreis 
Vlucht naar Exeter en per minibus naar ons verblijf in St Ives.
Dag 2

Wandelduur: 4 uur
Afstand: 18,8 km
Profiel:400 m stijgen en 450 m dalen
Wandeling  Portreath – Hayle
Na Portreath hebben we prachtig uitzicht op baaitjes omgeven door rotspartijen. Na wat steile klimmetjes over de kliffen, gaat de wandeling geleidelijk verder en worden we omringd door helder kleurende voorjaarsbloemen. Achter de spectaculaire baaien waar ooit reuzenhaaien, maar vaker zeehonden worden gespot, zien we een  uitgestrekt duinen gebied en rauwe grillige riffen. Het laatste stukje lopen we langs het oude spoor en de 100 jaar oude draaibrug  naar de haven van Hayle.
Variant 1
Je kunt tot aan het strand bij Gwithian lopen (12,2 km).
Variant 2
Je kunt 9,8 km doorlopen tot St Ives.
Dag 3

Wandelduur: 3,5 uur
Afstand: 14,6 km
Profiel: 450 m stijgen en 400 m dalen
Wandeling Pendeen – Sennen Cove
Het ruige pad van de granietkust, leidt ons naar het gouden zand van Sennen Cove. We lopen van het oude mijnengebied rond “cape Cornwall”, waar de Atlantische stromingen gesplitst worden. Het pad is afwisselend. Zowel door open landschap, als ook langs hoge toppen van kliffen via korte steile klimmetjes en afdalingen. We zullen een variëteit aan zeevogels zien vooral bij “Whitesand Bay”

Dag 4

Wandelduur: 4,5 uur
Afstand: 16,8  km
Profiel: 480 m stijgen en 450 m dalen
Wandeling Sennen cove naar Lamorna
Inspannende en uitdagende tocht, vooral voor Lamorna waar je over granieten rotsblokken je weg moet vinden, blootgesteld aan wind en steile rotshellingen moet trotseren. Negeer de toeristen en ervaar de rust en afzondering bij Land’s End, waar veel te zien is. Bij helder weer heb je een mooi zicht op de “Isles of Scilly”, onvoorstelbare rotsformaties. Misschien wel het mooiste uitzicht van het gehele kustpad.
Dag 5
Wandelduur: 5 uur
Afstand: 23 km

Profiel: 500 m stijgen en dalen

Variant
Wandelduur: 3.45 uur
Afstand: 15 km
Profiel: 390 m stijgen en dalen

Wandeling Lamorna – Marazion
We beginnen onze wandeling vanaf de sub tropische baai van Lamorca. Het pad wordt uitdagender met steilere klimmetjes en afdalingen. Vervolgens weer een gemakkelijk pad naar Mousehole, een rustig klein dorpje met een natuurlijke haven en smalle straatjes met cottages van graniet. Hier kunnen we wat gaan drinken alvorens we verder gaan over een drukker traject. We hebben zicht op het bekende kasteel St Michael’s Mount en lopen naar ons eindpunt in Marazion. Mits er nog tijd is kun je met een bootje naar het kasteel St Michaels Mount.

Variant: St Michaels Way
St Michaels Way door heuvelachtig weidegebied en plankenpaden. Eeuwenoude weg van Ierland naar Santiago de Compostella in Spanje, bewegwijzerd met de St. Jacobsschelp.

Dag 6

Wandelduur: 4,5 uur
Afstand: 17,4 km
Profiel: m stijgen en m dalen

Variant
Wandelduur: 3 uur
Afstand: 10,2 km
Profiel: 315 m stijgen en 300 m dalen

Wandeling Marazion – Porthleven  
Het eerste deel is gemakkelijk en je kunt al lopend genieten van het mooie landschap. Vandaag maken we kennis met de geschiedenis van de koper en tinmijnen. Dan weer moeilijker en op en neer gaand over de kliffen tot het vissersdorpje Porthleven.

Variant: Marazion – Perranuthnoe
Je loopt dezelfde route mee, maar dan niet helemaal tot het einde.

Dag 7

Wandelduur: 5 uur
Afstand: 22 km
Profiel: 560 m stijgen en 600 m dalen

Variant
Wandelduur: 2,5 uur
Afstand: 9,2 km
Profiel: m stijgen en m dalen

Wandeling St Ives – Pendeen
Dit is het moeilijkste stuk van het kustpad wat we lopen deze week, vanwege de deels rotsige en deels drassige ondergrond, waardoor je niet snel kunt lopen. Daarom zullen we deze dag vroeg beginnen. De geweldige uitzichten maken de inspanning de moeite waard. Heen en weer over een achtbaan van kliffen kijken we uit over prachtige baaien en een ruige natuurlijke schoonheid van het landschap. We lopen tot het  bekende “Pendeen lighthouse” uit 1900.

Variant: St Ives – Haye
Je loopt de kustroute in Oostelijke richting.

Dag 8
Terugreis
Vervoer naar de luchthaven in Exeter en terugvlucht naar Nederland.

Vertrekdata & prijzen

 

 • vr
  19
  apr
  2019
  vr
  26
  apr
  2019

  NIEUW Try-out Cornwall

  8 dagen

  definitief vertrek
  €845 excl. / €1145 incl. retourvlucht of treinreis. Vol

 • za
  07
  sep
  2019
  za
  14
  sep
  2019

  Cornwall

  8 dagen

  boekbaar
  €845 excl. / €1145 incl. retourvlucht of treinreis

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer van €250 (op aanvraag)

Accommodatie

We verblijven in een drie verdiepingen tellend elegant Victoriaans huis met panoramisch uitzicht op de baai van St. Ives en de vuurtoren van Godrevy. Het is slechts 2 minuten lopen naar het bekroonde Porthminster Beach, en 5 minuten naar het centrum van St. Ives. In St Ives heb je veel winkeltjes, restaurantjes en pubs. We kunnen ‘s avonds gaan eten in de pub, in een restaurant of zelf koken in het huis. Het huis heeft 6 slaapkamers en 5 badkamers, een grote woonkamer, eetkamer en keuken. Rondom het huis is er een gezellig terrasje met een barbecue.

Praktische informatie

Financiën

In Groot Britannië wordt met de Britse pond betaald. Eén pond is omgerekend ongeveer €1,13. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In St Ives is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. De eerste nachten is het ontbijt in het hotel. Bij de bungalows maakt u uw eigen ontbijt en uw lunchpakket klaar voor tijdens de wandelingen. De reisbegeleiders zorgen voor de inkoop. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in het huis kan  worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan. Aan zee of in het stadje in een restaurant of pub, of zelf koken.

Bagage

Tijdens de wandelingen heb je voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Engeland dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat je hebt ingevuld op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Netspanning

Voor Engeland heb je een reisstekker nodig (type G).

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvang je de vertrekbrief via e-mail. Hierin vind je de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

Download paklijst

Heen- en terugreis

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar de bestemming te komen: per trein of per vliegtuig. Hieronder vind je per optie de voorlopige reisinformatie. Je kunt de reis zelf boeken of door ons laten boeken. De prijzen zijn altijd op aanvraag.

Per trein

Je reist overdag heen vanuit Nederland, via Londen naar St Ives. Vertrek in de ochtend, aankomst in de avond (ongeveer tegelijk als de deelnemers die vliegen).

Je reist overdag of ‘s nachts terug naar Nederland. ‘s Nachts reis je met de luxe nachttrein Riviera Night Sleeper tot Londen en neem je de volgende ochtend de Eurostar naar Nederland.

Open met de knop hieronder de uitgebreide reisbeschrijving!

Reisinformatie: per trein naar Cornwall

 

Prijs retour: vanaf +/- €250

Wanneer je een treinreis boekt geef je dit aan in het boekingsformulier. Je ontvangt dan een offerte van ons.

 

Per vliegtuig

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
19-04-2019
Amsterdam
AMS
Exeter
EXT
11.15* 11.50* BE1532
Flybe
Terugvlucht
26-04-2019
Exeter
EXT
Amsterdam
AMS
13.25* 16.00* BE1533
Flybe

* Vluchttijden zijn weergegeven in lokale tijden.

Vanaf de luchthaven in Exeter is het nog ongeveer 2 uur rijden naar de accommodatie in St Ives.

Prijs retour: +/- €300 incl. ruimbagage

Boekingsformulier Cornwall

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten