La Gomera & Tenerife

     


spectaculaire kloven!

idyllische oases!
ongerepte zonbestemming!

 

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

U verblijft deze reis op twee standplaatsen, die in de winter het best gelegen zijn wat betreft de weersomstandigheden. De gemiddelde temperatuur  in de winter is daar ongeveer 21 graden. Het voordeel van een standplaats is, dat u desgewenst zelf een rustdag naar keuze kunt invullen op een mooie plek in de zon met zwembad en in een leuk dorpje.

Tenerife heeft een zeer verrassende kant. Naast de toeristische kust heeft het eiland een overweldigende natuur.  Het groene dal van Orotava met zicht op de wolken beneden en de enorme vulkaantop boven is typerend voor het eiland. Villaflor is een sfeervol authentiek dorpje, vanwaaruit wij een mooie rondwandeling maken met bijzondere rotsformaties.

Het eiland La Gomera heeft een grandioze natuur: sprookjeswouden, bizarre rotsformaties en machtige canyons, steile klippen en vruchtbare dalen is wat u zult vinden op dit paradijselijke eiland. Het bergmassief in het centrum van het eiland werkt als een klimaatgrens die het eiland in tweeën deelt. Wij verblijven in Valle Gran Rey, het “Dal van de Grote Koning”, dat in het westen van het eiland ligt. Afgeschermd van regenwolken die de noordoostpassaat aanvoert, maar dankzij de rijk stromende bronnen is het er toch weelderig groen. En in de winter is het klimaat in het zuidwesten zonnig, terwijl het noorden en oosten regen en mist de boventoon voeren. La Gomera is een wandeleiland bij uitstek en alleen bereikbaar per boot. Daarom het meest ontoegankelijke eiland, maar ook het meest exotische eiland van de Canarische archipel. Het eiland heeft maar een diameter van 25 kilometer. Nergens is het landschap zo wild en gespleten als op dit eiland van vulkanische oorsprong, waarvan de hoogste top 1487 meter boven de Atlantische Oceaan ligt.

Programma

Dag 1 - Heenreis
Dag 2 - Rondwandeling Orotava
Dag 3 - Rondwandeling Vilaflor en veerboot naar La Gomera
Dag 4 - Rondwandeling Chupide
Dag 5 - Rondwandeling Vallehermoso
Dag 6 - Rondwandeling Arure
Dag 7 - Rondwandeling Imada
Dag 8 - Rondwandeling El Guro
Dag 9 - Wandeling El Cercado - Valle Gran Rey
Dag 10 - Terugreis

Vertrekdata & prijzen

 • wo
  20
  dec
  2017
  vr
  29
  dec
  2017

  Tenerife en La Gomera

  10 dagen

  vol
  €1495 incl. retourvlucht Tenerife en veerboot naar La Gomera

 • za
  17
  mrt
  2018
  ma
  26
  mrt
  2018

  Tenerife en La Gomera

  10 dagen

  definitief vertrek
  €1295 incl. retourvlucht Amsterdam - Tenerife Zuid en veerboot naar La Gomera
  tot 17 december nog voor €1120 te boeken!

 • vr
  16
  nov
  2018
  zo
  25
  nov
  2018

  Tenerife en La Gomera

  10 dagen

  boekbaar
  €1045 excl. vlucht / €1295 incl. retourvlucht Amsterdam - Tenerife Zuid en veerboot naar La Gomera
  nú nog voor €1220 te boeken!

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer (op Tenerife) en 1-persoonsappartement (op La Gomera) van €250

Accommodatie

Op Tenerife verblijven we in het mooie dorpje Villaflor. Er zijn daar enkele restaurants en winkeltjes. De accommodatie is mooi gelegen en heeft comfortabele kamers en een zwembad.

Op La Gomera  verblijven in appartementen in Valle Gran Rey, de zonnige kant van het eiland in de rustige wijk las Vueltas. De appartementen liggen in een tropische tuin met een zwembad. Ongeveer 10 minuten lopen van het strand, de haven en de lange boulevard waar vele restaurantjes, winkeltjes en cafeetjes te vinden zijn. Het appartementencomplex heeft appartementen met 1 of 2 slaapkamers, een woonkamer en een badkamer. Met kerst verblijft u in een studio met twee éénpersoonsbedden. Ook dit appartementencomplex “Charco del conde” heeft een zwembad en ligt vlak aan zee.

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

 La Gomera & Tenerife 20 – 29 december 2017

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
20-12-2017
Amsterdam
AMS
Tenerife
TFS
14:10 17:50 HV6673
Transavia
Terugvlucht
29-12-2017
Tenerife
TFS
Amsterdam
AMS
18:50 00:30 HV6674
Transavia

 La Gomera & Tenerife 17 – 26 maart 2018

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
17-03-2018
Amsterdam
AMS
Tenerife
TFS
14:45 18:25 HV6671
Transavia
Terugvlucht
26-03-2018
Tenerife
TFS
Amsterdam
AMS
18:55 00:25 HV6674
Transavia

Boekingsformulier La Gomera & Tenerife

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten