La Gomera & Tenerife

     


spectaculaire kloven!

idyllische oases!
ongerepte zonbestemming!

 

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

U verblijft deze reis op twee standplaatsen, die in de winter het best gelegen zijn wat betreft de weersomstandigheden. De gemiddelde temperatuur  in de winter is daar ongeveer 21 graden. Het voordeel van een standplaats is, dat u desgewenst zelf een rustdag naar keuze kunt invullen op een mooie plek in de zon met zwembad en in een leuk dorpje.

Tenerife heeft een zeer verrassende kant. Naast de toeristische kust heeft het eiland een overweldigende natuur.   Het dal met met zicht op de wolken beneden en de enorme vulkaantop el Teide boven is typerend voor het eiland. Villaflor is een sfeervol authentiek dorpje, vanwaaruit wij een mooie rondwandeling maken met bijzondere rotsformaties.

Het eiland La Gomera heeft een grandioze natuur: sprookjeswouden, bizarre rotsformaties en machtige canyons, steile klippen en vruchtbare dalen is wat u zult vinden op dit paradijselijke eiland. Het bergmassief in het centrum van het eiland werkt als een klimaatgrens die het eiland in tweeën deelt. Wij verblijven in Valle Gran Rey, het “Dal van de Grote Koning”, dat in het westen van het eiland ligt. Afgeschermd van regenwolken die de noordoostpassaat aanvoert, maar dankzij de rijk stromende bronnen is het er toch weelderig groen. En in de winter is het klimaat in het zuidwesten zonnig, terwijl het noorden en oosten regen en mist de boventoon voeren. La Gomera is een wandeleiland bij uitstek en alleen bereikbaar per boot. Daarom het meest ontoegankelijke eiland, maar ook het meest exotische eiland van de Canarische archipel. Het eiland heeft maar een diameter van 25 kilometer. Nergens is het landschap zo wild en gespleten als op dit eiland van vulkanische oorsprong, waarvan de hoogste top 1487 meter boven de Atlantische Oceaan ligt.

 

Programma

Dag 1 - Heenreis
Dag 2 - Inlooptocht aan de voet van de Teide
Dag 3 - Rondwandeling Vilaflor en veerboot naar La Gomera
Dag 4 - Rondwandeling Chupide

 

Dag 5 - Rondwandeling Arure
Dag 6 - Rondwandeling Imada
Dag 7 - Rustdag
Dag 8 - Rondwandeling El Guro
Dag 9 - Wandeling El Cercado - Valle Gran Rey
Dag 10 - Terugreis

Vertrekdata & prijzen

 • za
  17
  nov
  2018
  ma
  26
  nov
  2018

  Tenerife en La Gomera

  10 dagen

  boekbaar
  €1045 excl. vlucht / €1395 incl. retourvlucht Amsterdam - Tenerife Zuid en veerboot naar La Gomera
  nú nog voor €1320 te boeken!

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer (op Tenerife) en een appartement (op La Gomera) van €250

Accommodatie La Gomera

    

Op Tenerife verblijven we in de buurt van  het mooie dorpje Villaflor in het sprookjesachtige hotel Spa rural. Je kunt er heerlijk eten.
De accommodatie is mooi gelegen en heeft comfortabele kamers en een zwembad.

Op La Gomera  verblijven in appartementen in Valle Gran Rey, de zonnige kant van het eiland in de rustige wijk las Vueltas. De appartementen liggen rond een groot zwembad. Ongeveer 10 minuten lopen van het strand, de haven en de lange boulevard waar vele restaurantjes, winkeltjes en cafeetjes te vinden zijn. Het appartementencomplex heeft appartementen met 1 slaapkamer,  een woonkamer en een badkamer.

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

 La Gomera & Tenerife 17 – 26 november 2018

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
17-11-2018
Amsterdam
AMS
Tenerife
TFS
Terugvlucht
26-11-2018
Tenerife
TFS
Amsterdam
AMS

Boekingsformulier La Gomera & Tenerife

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten