Pyreneeën

 

 

 

spectaculair landschap!
groene valleien!
besneeuwde bergtoppen!

 

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

In de zomer zijn de Spaanse Pyreneeën het gebied bij uitstek om te gaan wandelen. In de hoger gelegen gebieden zijn in de zomermaanden de sneeuwhellingen verdwenen en dus begaanbaar, terwijl in het laaggebergte nog veel bloemen groeien en de temperatuur is dan aangenaam warm. De centrale of Argonese Pyreneeën zijn het hoogste, onherbergzaamste en spectaculairste deel van de bergketen. Van het Änso-dal in het westen tot aan het Benasquedal aan de grens met Catalonië zijn er negen dalen met eigen tradities, dialecten en identiteiten.  We maken wandelingen in de nationale parken vanuit het centraal gelegen dorpje Bonansa; Aigüstortes, Benasque en in de omgeving van onze verblijfplaats Bonansa in Valle de Isábena. U heeft aan het einde van de week de meest spectaculaire landschappen van de Spaanse Pyreneeën beleefd.

Programma

Dag 1 - Heenreis
Dag 2 - Rondwandeling bij Bonansa
Dag 3 - Rondwandeling bij Valle de Boí
Dag 4 - Rondwandeling bij Las Paúlas
Dag 5 - Wandeling bij Barranco de Sis
Dag 6 - Wandeling bij Benasque
Dag 7 - Wandeling bij La Creu de Bonansa
Dag 8 - Terugreis

Vertrekdata & prijzen

 • ma
  09
  jul
  2018
  ma
  16
  jul
  2018

  Pyreneeën

  8 dagen

  definitief vertrek
  €965 incl. retourvlucht / nog  3 plaatsen voor € 895 !

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer van €225

Accommodatie

accommodatie pyreneeen 1 accommodatie pyreneeen 2 accommodatie pyreneeen 3

U verblijft in een antiek landelijk huis uit de 16e eeuw, gelegen in de plaats Bonansa. Bonansa betekent welvaart. De eigenaren hebben de architectonische stijl behouden, die eigen is aan dit gebied. Bonansa is een klein dorp van de Argonese Pyreneeën. Gelegen op 1200 meter hoogte tussen de valleien, de Arán, Boí, Benasque en Isabéna. Bonansa is perfect gelegen om vanuit hier verschillende gevarieerde wandelingen te maken. Alle comfortabele appartementen  zijn verschillend. In sommige gevallen deel je de badkamer met hooguit twee andere deelnemers; ook wanneer u een 1-persoonskamer boekt. Vlakbij is het gemeentezwembad dat geopend is van 23 juni tot 1 september.

1-persoonskamers en toeslagen (beschikbaarheid altijd op aanvraag)

 • 1-persoonskamer, badkamer gedeeld met één of twee andere deelnemers: €175
 • 1-persoonskamer, eigen badkamer: €225

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Pyreneeën 9 – 16 juli 2018

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
09-07-2018
Eindhoven Barcelona 10:55 13:00 Transavia
Terugvlucht
16-07-2018
Barcelona Eindhoven 13:45 16:00 Transavia

Boekingsformulier Pyreneeën

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten