Noord Spanje

      

 

bergmeren en uitgestrekte kusten!
ongerept berglandschap!
groen!

 

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenwel/niet inbegrepenaccommodatiepraktisch

Beschrijving

Tijdens deze reis bezoekt u verschillende natuurparken in de provincie Asturië, in het noorden van Spanje. Er is een grote rijkdom aan landschappen. De valleien worden gevormd door zeven rivieren die het landschap doorsnijden. Groene heuvels, lange zandstranden kleurrijke vissershavens en afgelegen bergdorpjes vormen het decor van Asturië. In de zomer komen de temperaturen niet boven de 25 graden. In één week maakt u kennis met de natuurparken Picos de Europa, het Ponga gebergte, Pola de Somiedo en een stukje van de Camino de Santiago. Om de mooiste plekken van deze provincie te kunnen bezoeken, verblijft u op twee standplaatsen.

Programma

Dag 1 - Heenreis
Dag 2 - Kustwandeling bij Llanes
Dag 3 - Rondwandeling bij Covadonga in de Picos de Europa
Dag 4 - Wandeling bij Peña Pileñes
Dag 5 - Wandeling bij Calduveiru en doorreis naar Pola de Somiedo
Dag 6 - Wandeling bij de Lagos de Saliencia
Dag 7 - Wandeling bij Valle de Lago
Dag 8 - Terugreis

Vertrekdata & prijzen

geen reizen gepland

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

  • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
  • Ontbijt op wandeldagen
  • Lunchpakket op wandeldagen
  • Alle transfers ter plaatse
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

  • Drankjes en diners
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
  • Eventueel toeslag 1-persoonskamer van €150

Accommodatie

accommodatie noord spanje 2 accommodatie noord spanje 3

We verblijven vier nachten in Corao, een dorpje, slechts 5 km van Cangas de Onis in een appartementos rurales  met uitzicht op de bergen en een tuin met barbecue.In het dorpje zijn enkele restaurantjes en winkeltjes. Het tweede deel van de week slapen we drie nachten in een herberg in Pola de Somiedo, vlakbij het natuurpark. Pola de Somiedo is een bergdorpje met zwembad (100 meter vanaf de accommodatie), winkeltjes en een aantal restaurantjes.

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Boekingsformulier Noord Spanje

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten