Cabo de Gata

       

 

schitterende kust!
authentieke vissersdorpjes!
afwisselend!

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

Cabo de Gata ligt in het uiterste zuidoosten van Spanje en kent nog weinig toerisme. Het gebied heeft de meeste zonuren van Europa. De gemiddelde jaartemperatuur is 20 graden. De beste periodes om te wandelen zijn winter, voor- en najaar. In de wintermaanden is het er meestal zonnig en is de temperatuur overdag te vergelijken met een prachtige voorjaarsdag in Nederland. De avonden zijn fris en dan is het aangenaam zitten bij een haardvuur. In de maanden april tot juni heeft zuidoost Spanje voor onze begrippen zomerse temperaturen. In de zomermaanden is het te warm om te wandelen. Cabo de Gata heeft de mooiste en meest ongerepte stranden van de hele mediterrane Spaanse kustlijn en heeft de status van beschermd natuurpark (Parque Natural). De omgeving diende als achtergrond voor films als Lawrence of Arabia, Indiana Jones, Cleopatra en Once upon a time in the West. Het natuurpark is in tweeën verdeeld. Wij verblijven in het interessante oostelijke deel, waar veel kunstenaars en ontwerpers uit Madrid komen om inspiratie te zoeken.

 

Programma

Dag 1 - Heenreis
Dag 2 - Rondwandeling Los Escullos
Dag 3 - Wandeling Níjar - Huebro & rondwandeling El Playazo
Dag 4 - Rondwandeling San José
Dag 5 - Wandeling Rodalquilar - Isleta del Moro
Dag 6 - Wandeling El Argamason & wandeling Sorbas
Dag 7 - Wandeling Agua Amargua - Las Negras
Dag 8 - Terugreis

Vertrekdata & prijzen

 • za
  28
  apr
  2018
  za
  05
  mei
  2018

  Cabo de Gata

  8 dagen

  definitief vertrek
  €745 excl. vlucht/€1395 incl. retourvlucht Rotterdam - Almería

 • za
  20
  okt
  2018
  za
  27
  okt
  2018

  Cabo de Gata

  8 dagen

  boekbaar
  €745 excl. vlucht/€1195 incl. retourvlucht Rotterdam - Almería. Nu nog te boeken voor € 1120

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag!

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoons kamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Transfers ter plaatse
 • Wandelbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten (€27,50)
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer (verschillede mogelijkheden: zie “accommodatie”)

Accommodatie

accommodatie cabo de gata 1 accommodatie cabo de gata 2 accommodatie cabo de gata 3

U verblijft in een Spaans appartementencomplex met verschillende appartementen, direct aan zee. Bij het gezamenlijke ontbijt is de zee vanaf het terras op nog geen 50 meter afstand. De appartementen liggen in het oude centrum van Las Negras, een klein vissersdorpje met de flair van een boerendorp. Er is een behoorlijke supermarkt in het dorp en er zijn verschillende restaurantjes. Alle appartementen  zijn verschillend.

1-persoonskamers en toeslagen (beschikbaarheid altijd op aanvraag)

 • 1-persoonskamer, badkamer gedeeld met twee andere deelnemers: €100
 • 1-persoonskamer, badkamer gedeeld met één andere deelnemer: €150
 • 1-persoonskamer, eigen badkamer: €200

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de accommodatie kan in veel gevallen worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

DOWNLOAD PAKLIJST

Cabo de Gata 28 april – 5 mei 2018

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
28-04-2018
Rotterdam
RTM
Almería
LEI
07:10 09:55 HV5643
Transavia
Terugvlucht
05-05-2018
Almería
LEI
Rotterdam
RTM
10:35 13:20 HV5644
Transavia

Boekingsformulier Cabo de Gata

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten