Alpujarras

       

 

witte bergdorpjes!
op de zuidflanken van de Sierra Nevada!
rijke diversiteit aan flora en fauna!

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

De Alpujarras is een kleine bergketen, ten zuiden van de Sierra Nevada, tussen de Andalusische steden Granada en Almeria. De streek wordt gekenmerkt door haar witte aantrekkelijke dorpjes, gelegen op 1000 tot 1500 m hoogte. Wij verblijven in het oostelijke, nog niet druk bezochte gedeelte van de Alpujarras. Het is een prachtig stukje Andalusië, dat je niet mag missen. De wandelreizen staan gepland in het voor- en najaar met zachte temperaturen. Het zijn de beste jaargetijden voor wat betreft de schoonheid en variëteit aan flora en fauna. In het bergachtige landschap heb je fantastische uitzichten op het kleurrijke, door erosie gevormde gebergte. Het gebergte wordt gekenmerkt door scherpe kammen en diepe dalen en kent een grote variatie loofbomen, bloemen, vlinders, kruiden en brem. Je komt hier terrassen tegen met amandel-, vijgen- en olijfbomen. De wandelingen gaan langs stromende beekjes, rivierdalen en watervallen. Als je houdt van zon, bergen en een rustige omgeving met authentieke dorpen, is dit de geknipte wandelreis voor jou.

 

Programma

Dag 1 - Heenreis
Dag 2 - Rondwandeling bij Juviles
Dag 3 - Rondwandeling bij Berchulus
Dag 4 - Rondwandeling bij Trevélez
Dag 5 - Rondwandeling bij Mecina Bombarón
Dag 6 - Rondwandeling bij Pampaneira
Dag 7 - Rondwandeling bij Cádiar
Dag 8 - Terugreis

Vertrekdata & prijzen

 • za
  13
  okt
  2018
  za
  20
  okt
  2018

  Alpujarras

  8 dagen

  boekbaar
  € 745 excl. ticket /1170 €  incl. retourvlucht Rotterdam - Almería. Nu nog te boeken voor € 1095

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer v.a. €175 (op aanvraag)

Accommodatie

U verblijft in een Spaanse alojamiento, in Alcutar. Een klein niet-toeristisch authentiek Andalusisch dorp. De authentieke huizen zijn verbouwd en in gebruik genomen als accommodatie voor toeristen. De sfeer is er zeer aangenaam, het is er heerlijk rustig. Het restaurant staat bekend om zijn heerlijke gerechten en wordt bezocht door Spanjaarden die dit plekje adoreren. De huizen zijn comfortabel, beschikken over een patio en hebben uitzicht op de bergen.Ieder appartement beschikt over één of twee slaapkamers en een badkamer. De gemeenschappelijke ruimte bevindt zich in het grootste appartement, waar het ontbijt geserveerd wordt en u uw lunchpakket kunt klaarmaken, én waar u ’s avonds een drankje kunt drinken. Ook is het mogelijk om hier gezamenlijk te koken.

Beschikbare kamers voor deze reis

2-persoonskamer

 • inbegrepen in de prijs
 • 2 aparte bedden
 • u deelt de badkamer met max. 2 andere deelnemers

1-persoonskamer

 • toeslag v.a. €175 (op aanvraag)
 • u deelt de badkamer met max. 2 andere deelnemers

Eigenschappen van de reis

 • Soort reis: groepsreis met dagtochten vanuit casa rural
 • Aantal dagen: 8
 • Niveau: 2,5
 • Aantal deelnemers: min. 4, max. 12

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Spanje is het aan te raden altijd wat contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. U maakt uw eigen lunchpakket voor tijdens de wandelingen. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden:Bij de accommodatie is een goed restaurant waar je tegen redelijk lage prijzen kunt eten.  In de appartementen is een keuken en kan worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan in verschillende restaurants.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

DOWNLOAD PAKLIJST

Alpujarras 13 – 20 oktober 2018

Vluchtgegevens nog niet bekend.

Boekingsformulier Alpujarras

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten