Galicië & Portugal

   

 

 

vissersleven in Galicië!
traditionele dorpen!

woeste berglandschappen!

 

 

beschrijvingprogrammadata en prijzenaccommodatiepraktischheen- en terugreis

Beschrijving

Ben je flexibel, een goede loper en houd je van avontuur ? Dan is deze try-out reis wellicht iets voor jou.

Er wordt gevlogen op Santiago de Compostela. De mooiste stad van Spanje, die we bezoeken voor ons vertrek naar de kust. We maken daar kennis met het vissersleven van Galicië langs het vuurtorenpad. Aan de kust leeft de Galicische bevolking voor een groot deel van visserij. Dat merk je aan de vele haventjes en vissersdorpen. De vangst van kreeften, krabben, schaaldieren en octopussen is hier van levensbelang. We lopen vier van de acht etappes van “el camiño dos faros” (het vuurtorenpad) langs de ruige en rotsige kust, langs kliffen en over verborgen stranden, door de duinen en door het groene vruchtbare landschap. De Galicische kust is zo ruw en onstuimig dat door de eeuwen heen vele vissersboten hier kapseisden. Hier dankt de ‘Costa da Morte’ dan ook haar naam aan. In de zomer is het wandelklimaat aangenaam. Ideale temperatuur rond de 20 graden en zo nu en dan een stevige zeebries. We verblijven in drie verschillende dorpjes. Daar kun je aan zee genieten van heerlijke verse visschotels, schaaldieren en lekkere Spaanse wijnen. Camariñas is een gezellig vissersdorpje en een ideale overnachtingsplaats. Het dorp is ook bekend door zijn kantklossters. Muxia is de eerste plek waar we ook pelgrims van en naar Santiago de Compostela ontmoeten. Dit merk je ook aan de uitgebreide keuze aan herbergen, bars en restaurants. We eindigen in Finisterre, het laatste dorpje van het vuurtorenpad. U loopt alleen met een dagrugzakje. De bagage wordt voor u vervoerd.

De vijfde dag rijden we na onze laatste kustwandeling door naar het het uiterste noordwesten van Portugal, naar het Parque Nacional da Peneda-Gerês, een uniek en beschermd Nationale park van Portugal. De vegetatie komt hier in alle tinten groen voor. De bergen zijn er volledig mee bedekt. De terreinen zijn bergachtig en worden doorkruist door grote en kleine rivieren die snel stromen en die watervallen vormen om vervolgens rust te vinden in de stuwmeren achter de dammen. Het landschap is adembenemend en divers. Van dichte vegetatie met snelstromende rivieren tot uitgestrekte heidevelden met prachtige bloemen. Deze woeste natuur wordt afgewisseld met traditionele dorpjes tussen groene heuvels en kleinschalige landbouw. Karakteristiek voor het landschap zijn de zogenoemde ‘espigueiros’. Dit zijn opslagplaatsen van hout of graniet waar boeren het maïs of het graan bewaren. De gebouwtjes hebben meestal een kruis op het dak, waardoor het soms net graftombes lijken.

In het Peneda-Gerês  gebergte huizen ook een aantal wilde dieren, waaronder reeën, wilde zwijnen, roofvogels, vossen, wilde katten én de Iberische wolf. Vaker te observeren zijn de “garranos”, kleine wilde paarden die los lopen door de bergen. Waarschijnlijk zult u hier ook runderen tegenkomen en honden “Castro Laboreiro”, met een donkere vacht, die over de kuddes schapen waken die met het ritme van de jaargetijden verplaatst worden tussen de zomer- en winterweiden.

Het Peneda-Gerês National Park heeft een gematigd zeeklimaat. Het voor- en najaar zijn hier koeler dan in de rest van Portugal. In de zomermaanden is het gemiddeld 24 graden Celsius. Op de hoogvlakte is  alles paars gekleurd door de verschillende soorten heide. In het voorjaar staan alle bloesems in bloei en in de herfst kleurt de natuur geel, oranje en rood.

Wij verblijven in blokhutten midden in het groene park. We zullen in dit park nog 5 verschillende wandelingen maken. We zullen ook een dag de levendige Portugese handelsstad Porto bezoeken.

Programma

Dag 1 - Heenreis
Dag 2 - Camariños- Arou
Dag 3 - Ponte de Porto - Muxia
Dag 4 - Muxia- Nemiña
Dag 5 - Finisterre- Lires
Dag 6 - Rondwandeling Lamas de Mouro
Dag 7 - Rondwandeling Peneda
Dag 8 - Bezoek Porto
Dag 9 - Rondwandeling Porto Cova
Dag 10 - Rondwandeling Gerês
Dag 11 - Rondwandeling Castro Labreiro
Dag 12 - Terugreis

Vertrekdata & prijzen

 • do
  02
  aug
  2018
  ma
  13
  aug
  2018

  NIEUW Try-out Galicië & Portugal

  12 dagen

  definitief vertrek
  €895 / €1245 incl. retourvlucht Amsterdam - Santiago de Compostella
  VOL

*Let op: vanaf 3 maanden voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag.

Inbegrepen

 • Logies o.b.v. 2-persoonskamer
 • Ontbijt op wandeldagen
 • Lunchpakket op wandeldagen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bed- en badlinnen

Niet inbegrepen

 • Drankjes en diners
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • €27,50 boekingskosten en garantieregeling
 • Eventueel toeslag 1-persoonskamer van €200 (op aanvraag )

Accommodatie

 

   

 

We verblijven de eerste nacht in een hotel in Santiago de Compostella. Drie nachten verblijven we in verschillende dorpjes aan zee, gelegen aan het “Vuurtorenpad”.
Vervolgens zullen we nog een week overnachten in het nacional parque de Gerês in Portugal. Daar verblijven we in verschillende houten bugalows.
Iedere bungalow heeft twee kamers. Eén kamer met een stapelbed en één kamer met een twee persoons bed.

Financiën

Net als in Nederland wordt in Spanje en in Portugal met euro’s betaald. Op het vliegveld is het mogelijk om te pinnen. In verschillende grotere plaatsen is het ook mogelijk om te pinnen. De kosten van drankjes, diners en persoonlijke uitgaven komen voor eigen rekening. In Portugal is het aan te raden voldoende contant geld op zak te hebben.

Eten en drinken

Het ontbijt wordt verzorgd. De eerste nachten is het ontbijt in het hotel. Bij de bungalows maakt u uw eigen ontbijt en uw lunchpakket klaar voor tijdens de wandelingen. De reisbegeleiders zorgen voor de inkoop. Voor het diner zijn meerdere mogelijkheden: in de bungalows kan  worden gekookt, maar er is in de omgeving ook de mogelijkheid om uit eten te gaan. Aan zee eten we in lokale restaurantjes.

Bagage

Tijdens de wandelingen heeft u voldoende aan een kleine dagrugzak waar warme kleding, een wind- of regenjas, een waterfles, een lunchpakket en eventueel een camera in passen.

Reisdocument

Voor reizen naar Spanje en Portugal dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse/Europese identiteitskaart. Let erop dat het reisdocument wat u mee op reis neemt overeenkomt met het documentnummer dat u heeft invult op het boekingsformulier.

Reisverzekering

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Deelnemers die geen verzekering hebben afgesloten, kunnen worden geweigerd. We vragen om voor uw vertrek uw verzekeringsgegevens en het alarmnummer van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door te geven. Neem tijdens de reis een kopie van de verzekeringspolis mee.

Vertrekbrief

Ongeveer 14 dagen voor vertrek ontvangt u de vertrekbrief via e-mail. Hierin vindt u de laatste informatie over de vertrekdag, een reisschema met vluchttijden en de deelnemerslijst.

 

Download paklijst

Galicië & Portugal 2-13 augustus 2018

Van Naar Vertrek Aankomst Vlucht
Heenvlucht
02-08-2018
Amsterdam
AMS
Santiago
SCQ
 10.05  12.35 VY8379
Vueling
Terugvlucht
13-08-2018
Santiago
SCQ
Amsterdam
AMS
12:45  15.05 VY8378
Vueling

Boekingsformulier Galicië & Portugal

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten